Andligt och mänskligt lärande

”Andligt och mänskligt lärande”

Många frågar vad esoterisk lära är, och det är för att börja med en mycket gammal lära, läran om livet. Förr var den hemlig och fick bara läsas av munkar och lärda. Det stora biblioteket i Alexandria förstördes i branden för eoner sedan, minns inte vilket år det var. Men om jag inte minns fel ska det vara på 300 talet då det mesta brann upp av detta fantastiskt stora och omfattande bibliotek. En intressant tanke är att på 300 talet hade prästerskapet ett möte i Nicaea där man skulle bestämma om Jesus var en helig man eller inte. En intressant iakttagelse tycker jag. Nåväl det var inte det jag skulle prata om.

Ambres pratar ofta om esoterisk lära och tar sin lärdom ur dem när han förmedlar om livet och varför vi lever. Hur vi kan lära oss om oss själva utifrån synsättet det du sår för du skörda exempelvis. För det är vad hela handlar om. Skaffa oss erfarenheter genom liv efter liv.

Under de senaste dagarna har jag varit, låt oss säga, lite för ärlig och rättfram. Ja jag har lärt mig av misstaget att inte vara så rättfram som jag var. Jag trodde det skulle mottas på ett bättre sätt än det gjorde. Nåväl även jag tar misstag på människor. Jag ville inget annat än hjälpa, då jag vet om att mottagaren haft redan besvär med annat, ville jag skona. Men det misstolkades totalt och allt blev så himla fel. Dock ska jag tillägga att jag står för mina ord. Min lärdom är att aldrig mer lägga mig i. Andra får erfara själv oavsett vad jag vet eller inte.
Men som många säger i vår bransch, allt har en mening.

Det här bottnar även i mediumskapet att aldrig någonsin hoppa på en okänd person och berätta att den har en ande med sig som säger si eller så. Det är ur en moralisk synvinkel helt felaktigt agerande av ett medium att göra så. Man uttalar sig endast om någon frågar efter det. Så det man ser på TV där medium slumpmässigt går på stan och hejdar folk är för mig helt omoraliskt och så långt från det jag står för. Nåja nu kom jag från ämnet igen.

Men konsekvensen av alla fel och misstag man gör är att se dem samman och kunna lära sig av det själv. Låt mig ta några exempel:
Om någon säger till dig eller uttalar sig om någon som betett sig illa. Så klart det är inte kul. Men hur är man själv, tänker jag. Om man nu är själv en ”upplyst” person och vet allt och kan allt och bara jobbar med ljus och kärlek. Hur projiceras det egentligen. Är det signal om att men verkligen sätter på sig offerkofta eller är det signal om att man är sårad och berörd., på riktigt. Men hur ser man på saker då undrar jag. Jag vänder på steken och tänker om det varit jag som blivit utsatt för elaka tungor, hur agerar jag. 1. Om det är sant för mig tar jag åt mig och blir berörd. 2 är det osant kan jag inte ta det åt mig och tänker -det är din åsikt, jag håller inte med. 3. Om man ska se det ur en andlig synvinkel, vad kan jag lära mig av detta, finns där nåt jag kan lära mig mer av hur andra upplever mig. Kanske är det nåt jag själv inte ser och behöver förbättra hos mig själv. 4 försöka be om ett möte och få saker uträtt på bästa möjliga sätt utan att fega ur. 5. Ur en mänsklig synvinkel skulle jag nog mest skratta åt saken såvida jag inte håller med, då allt skulle vara helt osant om man förutsätter det så klart. Skulle tänka att det är små människor som inte kommit långt i sin utveckling och behöver tid på sig bemöta sig själva. Jag kanske kan ge den något tips! Men framförallt skulle jag se vad jag kan förbättra, då andra personer är vår spegelbild, oavsett vad vi tycker om det. Det är inte jag som skapat livets uppkomst och universums lagar.

Här är några råd jag skulle vilja dela med mig om man blir åtsatt eller beskylld för något.

  1. Se över situationen och se om det är sant eller inte. Är det sant, måste du själv se till att få det tillrättagjort, helst ett möte med personen så man kan reda ut saken. Säkert finns massor av missförstånd från båda parter.
  2. Om det inte är sant som skrivs eller sägs. Låt det bara vara och ge det ingen energi. Bryt dina mönster som du vanligtvis brukar gör för att bryta energin. Att ge sånt här energi är bland det dummaste man kan göra. Då det inte leder någonstans. Om man tänker att man blivit orättvist behandlar, tänk så här, fru Karma tar hand om saken. Men det mest primära ge det ingen energi, då kan inte ”bollen” bli större ä den redan är. Ju mer du föder den ju större blir den.
  3. Om motparten fortsätter, tänk efter då vad är det för människotyp. Vad är dess syfte. Kanske du kan lära dig mer om persontypen. Hur agerar den, vad gör den. Är det en person med härskarfasoner, är det en person som till och med är en psykopat? Hur vet man det, jo titta på persontypen. Dem är inte lätta att upptäcka men dem finns och man blir dubbelt besviken när man upptäcker vilket typ av person det är man haft med att göra. Eller har vi med sekt fasoner att göra. Vill personer ha så många med sig i sitt fall.
  4. Finns det något mönster i mitt eget beteende som jag vill bryta. Om man inte gillar det måste det brytas oavkortat. Det finns självfallet många metoder, men först måste man se om där finns ett mönster inom dig. Men ta aldrig på dig offerkofta!! Ta lärdom istället och gör om och gör nytt.
  5. Vi är alla från samma källa, ingen är bättre eller sämre än den andre. Att kalla någon något är detsamma som att slå på sig själv. Att leva i ljus och kärlek är nog bra på alla sätt och vis, men det är tillåtet att väsa när nåt är i obalans.
  6. Att se saker från ett högre syfte. De som sätter på sig offerkoftan och menar att det synd om den, hur är dess syfte. Kan man se det ur ett högre syfte eller är det rent av egot som talat. Egots uppgift är att skydda oss från förändring. De tär bra på sätt och vis men vi som människa själ och ande ska inte ge den för stor plats.
  7. Tänk på att det kan vara nyttigt med att ge motstånd till motparten, även om det till en början kan ses som negativt. Jag har agerat genom andevärlden, jag har agerat i det ljusaste och renaste jag vet om. Man kan ifrågasätta det så klart. Men kom inte säg att någon annans sätt eller kanal är bättre än nån annan, då är man helt ute och seglar anser jag. Man kan bara se till själv och inget annat. Döm inte ut någon innan man vet hela sanningen. För den vet ingen av oss ännu. Inte hela förloppet och inte hela tråden av varför vi är här.

Till den som läser mina blogginlägg vill jag mest säga: Våga för att vinna, men ta konsekvenserna av det. Var noga med varför, och hur du gör det. Vem gynnar det osv. Om vi inte agerar på något som är helt fel, låter vi negativitet ta över och dem vinner. Vill vi det, eller ska det negativa vinna? Jag vill härmed hylla hjältar genom tiderna som stått emot orättvisa och stått upp för dem svaga och dem som inte vågar.och hylla dem som stod upp korruption, orättvisor och härskarfasoner och psykopater.

William Wallace (Bravehaert)
Moder Theresa
Lady Godiva
Nelson Mandela
Rosa Parks
Ellen Key
Mahatma Gandhi
Julian Assange
Edward Snowden
Jeanne d´Arc
Malala Yousafzai
Emmeline Pankhurst
Jesus Sananda

Samt många många fler….
 

 

023_002_image

Lojalitet

”Lojalitet”

Hur lojal ska man vara? När är det läge att inte vara lojal? Vad innebär det att vara lojal?
Den frågan kommer upp då och då, särskilt för mig den senaste tiden. För mig är lojalitet i första hand att vara det mot sig själv. Om man inte visar lojalitet mot sig själv och visar självaktning mot sig själv, tror jag man förlorar sig själv på vägen. Man tappar vem man är och vad man tror på och det man representerar. Jag ska berätta vad jag tror på och hur jag agerat på en särskild händelse som är väldigt aktuell. Där jag vill påvisa om hur jag agerat och hur jag blivit bemött i den här frågan. Med risk för att trötta ut dig som läsare, vill jag ändå berätta detta.

Man kan tycka att det självklart att man ska vara lojal och trogen, men hur är det med oss människor och vår omvärld. Tänker särskilt på våra medmänniskor och kollegor i den mediala världen. Många jag har i min närhet visar jag tydligt hur jag uppskattar dem och genom min ärlighet och rättframhet visar den. Det är också väldigt uppskattat. Men för den delen behöver man inte vara burdus och dumdristig. Hoppas du som läsare förstår hur jag menar.

Många som känner mig vet jag gått för olika lärare för att lära mig nya saker inom mediumskapet men framförallt fördjupning och bredden inom det. Det skar sig rejält med mellan mig och lärare vid ett tillfälle genom att jag påvisade jag inte lärde mig nåt, särskilt på cirklarna, så jag bad om att få gå veckocirklar här på min ort sista året, men att jag fortsatte själva medium utbildningen. Men det accepterades inte för det ansågs jag då var olämplig som elev..?! Man kan fråga sig vad man menade med det. Men så blev det. Sagt och gjort jag hoppade på en annan medium utbildning, för en annan lärare, som visade mig hur en utbildning egentligen ska gå till. Man ska gå en utbildning UTAN att bli utskälld, och UTAN att man blir hämmad och så vidare och så vidare….Det här ställdes på sin kant kan jag säga.

Många av mina dåvarande medkursare hade vid det här laget antingen slutat själva eller utslängda av olika anledningar. Jag kunde även räkna ut att mellan 80-90 procent av den mindre lämpliga lärarens elever fortsatte inte sina utbildningar. Ännu värre var det med healingutbildningarna. Vad jag vet är det mellan 3-4 som slutfört sina utbildningar med både healing och medium utbildningarna. Jag menar vad är detta!? Att folk slutar eller inte är lämpliga på olika sätt är vanligt, men det borde vara siffror som är tvärtom. Eller hur?
Jag började höra efter hur det låg till i de andras ärenden med sagda lärare. Och det jag fick höra var ganska chockerande hur hen har bokstavligen skövlat bland elever och behandlat dem så illa att de gråtandes går därifrån och vet inte om de ska fortsätta sin utbildning över huvud taget. Så illa har dem blivit behandlade av denna lärare att de ifrågasatte deras egna talanger inom mediumskapet.
Så inte nog med att jag själv blivit illa behandlad, vilket jag insåg efteråt att så här ska man inte behandla elever. Jag kan ta några exempel vad som kommit ur denna lärares mun:
”Du har en svart själ”, ”Det finns inga bra medium i Sverige”, ”Katarina avstyrde lektionen pga att hon inte vägar göra övningen, (alla som känner mig vet jag älskar plattform) ”Katarina ska starta en kryssning och JAG har blivit med bjuden”, (fast egentligen vad sagda lärare som började planera en kryssning fast då skulle det inte finnas några svenska medium) Eller varför inte slå split mellan mig och min bästa vän som vid det tillfället till och med var med i teamet.

Sist men inte minst vad denna lärare sagt till mig på fullaste allvar, ”något plattformsmedium kommer du aldrig bli”!!

Du som läsare har säkert vid här laget tröttnat men det jag vill berätta är att denna lärare håller fortfarande på att förstöra elever i tron av att hen gör rätt metod. Jag har i de senaste dagarna kontaktat några som tagit denna lärare till sig för att fortskrida denna vansinnesmetod hen håller på med. Det är här min lojalitet kommer in. Jag kan inte sitta still här hemma och se på hur denna lärare fortsätter utan att sätta stopp, eller i alla fall försöka sätta stopp. Att varna mina med människor att den här metoden av utbildning (som hen fö är helt ensam om) att det är helt fel att gå för att bli ett bra medium. Det hen gör är att hen förstör alla som försöker gå hens utbildning. Man kan inte kalla det att bli ödmjuk och öka tilliten till både sig själv och andevärlden genom få utbrott, kalla folk för saker och ting, ljuga och förtala andra. Men framförallt att inte visa respekt för sina elever. Det är enl mig och många inte rätt väg att fortdriva en medium utbildning. Nu tänker inte jag säga vem detta är, för det är i sak oviktigt. Det viktiga är att jag vill tala om för er som läser detta. Var inte rädd för att stå upp för något eller någon där ni anser att det är fel och att det förstör och skövlar istället för att bygga upp och uppmuntra. Om ni råkar ut för något likande, ta reda på hos andra hur dem gör. Hur ska det gå till egentligen osv. Så man får perspektiv och en second opinion. Det är viktigt och det är värt mödan. Hur ska vi annars få ändring på vår värld om vi inte stöttar varann och framförallt står upp för varann och påvisar där det är fel. Det är det jag menar med att vara lojal mot sig själv i första hand.

En del kanske undrar vad som hänt med detta ”case”. Tja vad ska jag säga. Varningen jag skickade gick fram men antingen är man avsaknad av intelligens eller så har man blivit så avtrubbad av denna person jag beskrivit att man inte ser eller så vill man helt enkelt inte. Det enda jag VET är att denna lärare KOMMER göra bort sig på ett eller annat vis. Då kommer jag säkert få ett samtal. Hur som helst känner jag att jag agerat rätt och jag också att fru Karma hittar allas adresser till slut.

 

 

148244_20130918_164325_tumblr_mje5i0r02U1rzkceno1_500

Att jobba och leva som medium

”Att jobba och leva som medium”
Den frågan har jag fått många gånger hur det är att leva som medium. Kan säga det är nåt jag faktiskt inte reflekterat över så mycket, förrän nu. Att jag inte reflekterat är nog för att jag ansett det är någon man bara ÄR. Inget att fundera på faktiskt. Tills för en tid sedan någon sa till mig att jag som har andevärlden så nära nog inte har världsliga problem….Då tänkte jag stopp nu, vad är det här? Tror folk i allmänhet att bara för att man har lite kunskap och gåvor ska man slippa allt besvär, sjukdomar och annat elände. Nej herregud, absolut inte!!

Vi trampar omkring här på Jorden precis som alla andra och har precis samma ångest, glädje, ilska och kärlek som alla andra. Precis samma problem i världen som alla andra. Bara för att man jobbar med andevärlden betyder inte jag är fri från karma.
Nog för att man kanske trodde förr i tiden, men prästerskapet har inga förmåner till himlen bara för att man är präst. Eller hur? Varför ska vi som medium slippa undan?! Nej det gör vi verkligen inte. Men en liten detalj kanske vi har, det är vi ser lättare och tydligare på saker och ting när också vi drabbas av sorg och saknad eller annat elände. Den lilla detaljen kanske skiljer oss os. Men vi slipper inte undan något alls.
Vi blir också drabbade av sorg, glädje, kärlekskranka, sjukdomar, fattigdom, besvikelser och bråk med nära och kära. Så ser det ut.

Att jobba som medium är en annan del i detta som jag faktiskt har tänkt själv på. Jag titulerar mig yrkesmässigt som Medium. Det är ett yrke, precis som vilket annat yrke som helst. Jag måste också äta, bo och betala mina räkningar. Men jag betalar också in skatt precis som alla andra. Vilket gör att jag är med i ekorrhjulet igen. Men eftersom jag inte är anställd någonstans sköter jag mitt eget bolag med min make. Men jag bestämmer helt själv när var och med vem jag arbeta med eller inte. Vilket är ett stort privilegium och många blir så klart avundsjuka på det. Men det problemet ligger hos andra, inte hos mig. På tal om avundsjuka har jag märkt det kommer krypande mer och mer. Jag förstår inte alls varför. Men det har visat sig att avundsjukan kommer närmare och närmare och ju längre tiden går ju mer tydligt blir det att andra (kollegor) är alltmer avundsjuk på det jag gör och det jag kan. Varför kan jag verkligen fråga mig? Är vi inte alla i samma båt? Ska vi inte gå mot Oneness allihopa? Är vi inte alla ett? Jag menar var finns avundsjukan plats då. Ska den ha plats i våra andliga liv?

Jag själv kan inte förstå vad det är att vara avundsjuk på. VI har ju alla allt inom oss. Om man nu har missat det ska man väl i så fall rikta energin till sig själv och leta fram det där man vill ha inom en själv, inte hos mig.
En annan detalj som verkar svårt att förstå för många, särskilt i den här branschen. Jag jobbar hemifrån. Vilket ofta betyder jag har ingen fast annan arbetsplats jag åker till och från. Tillfälligt kan jag åka till annan plats eller ort för olika uppdrag. Men för övrigt sitter jag hemma och sköter företaget, men jag har även jobbet här hemma. Telefonen är en utmärkt uppfinning om man vill anlita mig och därför är det många som även bokar upp sittningar via telefon, så jag har möjlighet att jobba hemifrån. Eller om kund kommer hit för en sittning eller healing. De som har svårast att förstå detta är nog den närmaste kretsen. Jag vet inte varför det är så, men det är en detalj jag lagt märkte till de senaste 10 åren. Men det är inte den tråkigaste detaljen. Det är den här som nog är tråkigast: De som känt mig länge och sett jag gjort en förändring i mitt liv genom mitt livsval och mina värderingar är att de tagit avstånd. En del lite men en del märkbart. Andre helt och hållet, till och med avslutat släktband och relationer brutalt och direkt. Jag kan tycka det är tråkigt att man vill välja ett avslut så brutalt när dem vet jag en gång i livet inte hade det så lätt och nu när det går bra för mig och lever ett bra liv att de inte kan glädjas med mig. Det är några personer jag haft allra närmast som inte längre finns där. Det kan jag tycka är riktigt tråkigt och ledsamt. Släktskap kanske vi inte ska gå in på men det finns där också. Det sorgligaste är väl att jag vet inte varför många har tagit den vägen. Jag vet inte varför och jag har inte fått ge min version eller kanske fått berätta min del i det hela. Men det har kanske inte med mitt yrkesval att göra, eller ?
Var finns fördelarna då, kan man undra. Jo, självklart alla möten med alla olika människor. Jag skulle aldrig fortsätta med detta yrke om det inte vore för alla dem jag fått möta, och framförallt hjälpa genom livet. Mödan har ibland varit övermäktig och svetten lackat, men ack så härlig känsla att få den ynnesten att vara till hjälp för dem som ingen annan hjälp hittat på vägen. När de i desperat hjälp söker överallt och genom ett sista halmstrå söker den andliga vägen, och de hittar rätt till slut. Det är lönen för allt !

 

orakel400

Att ha seans – Demonstration

”Att hålla och ha storseans”

Det är mångas stora dröm att få stå inför en publik och ge en massa budskap från andevärlden. Så även jag. Men genom åren har jag insett att det är lika viktigt att bevisa vem det är som kommer från andevärlden. Vem är det från andevärlden som kommer med budskap. Vissa anser inte det alls är viktigt, men då kan jag undra varför ska man ens ha storseans. Vad blir syftet då, liksom. Låt oss säga att ett medium gör beskrivning på följande sätt: ”Jag har en kvinna med mig som är som en farmor/mormor, hon har en blommig klänning och grått kort lockigt hår. Hon står i köket och lagar mat och bakar”….För mig som är född på 60 talet kan jag säga att jag kan säga detta låter som både min farmor och mormor, det kan även hela publiken känna igen. En så kallad allmän beskrivning av en anhörig, som många i publiken kan känna igen. Det vore nog mer roligt och attraktivt om man kan göra följande beskrivning och att det även stämmer: ”Jag har en kvinna med mig som är en farmor. Hon visar en typisk bild av en farmor, för hon talar om sin son och om dig som ett barnbarn. Hennes liv bestod mest av matlagning till familjen och hennes glädje över att baka kakor. Men hon talar om en särskild kaka som är ett hemligt recept. Vilket det inte är längre för här kommer receptet….Receptet kommer från en avlägsen faster som var traktens bagare och hade ett bageri i trakten, som hette bla bla bla…”
För mig vore detta en mycket bra beskrivning och en bevisföring utan dess like. Jag får både in flera generationer, jag får information från andevärlden vad hon vill säga och vad hon förmedlar. För det är var det handlar om. Kommunikation. För mig som alltid söker efter att bli bättre och bättre för varje gång, är detta en strävan och söker alltid efter något specifikt som publiken kan säga eller tänka, andevärlden var här idag.

Det finns många som inte tycker bevisföring är så viktigt, jag kan förstå till viss del, men vad många kanske inte tänker på är glädjen från andevärlden att de äntligen fått komma fram och berätta om sig och sitt. Den kärlek som kan finnas mellan två världar kan ibland vara så rörande och kärleksfull man tappar andan. Det tänker kanske inte många på.

 

images7