Katarinamedium

”Andligt och mänskligt lärande”

Många frågar vad esoterisk lära är, och det är för att börja med en mycket gammal lära, läran om livet. Förr var den hemlig och fick bara läsas av munkar och lärda. Det stora biblioteket i Alexandria förstördes i branden för eoner sedan, minns inte vilket år det var. Men om jag inte minns fel ska det vara på 300 talet då det mesta brann upp av detta fantastiskt stora och omfattande bibliotek. En intressant tanke är att på 300 talet hade prästerskapet ett möte i Nicaea där man skulle bestämma om Jesus var en helig man eller inte. En intressant iakttagelse tycker jag. Nåväl det var inte det jag skulle prata om.

Ambres pratar ofta om esoterisk lära och tar sin lärdom ur dem när han förmedlar om livet och varför vi lever. Hur vi kan lära oss om oss själva utifrån synsättet det du sår för du skörda exempelvis. För det är vad hela handlar om. Skaffa oss erfarenheter genom liv efter liv.

Under de senaste dagarna har jag varit, låt oss säga, lite för ärlig och rättfram. Ja jag har lärt mig av misstaget att inte vara så rättfram som jag var. Jag trodde det skulle mottas på ett bättre sätt än det gjorde. Nåväl även jag tar misstag på människor. Jag ville inget annat än hjälpa, då jag vet om att mottagaren haft redan besvär med annat, ville jag skona. Men det misstolkades totalt och allt blev så himla fel. Dock ska jag tillägga att jag står för mina ord. Min lärdom är att aldrig mer lägga mig i. Andra får erfara själv oavsett vad jag vet eller inte.
Men som många säger i vår bransch, allt har en mening.

Det här bottnar även i mediumskapet att aldrig någonsin hoppa på en okänd person och berätta att den har en ande med sig som säger si eller så. Det är ur en moralisk synvinkel helt felaktigt agerande av ett medium att göra så. Man uttalar sig endast om någon frågar efter det. Så det man ser på TV där medium slumpmässigt går på stan och hejdar folk är för mig helt omoraliskt och så långt från det jag står för. Nåja nu kom jag från ämnet igen.

Men konsekvensen av alla fel och misstag man gör är att se dem samman och kunna lära sig av det själv. Låt mig ta några exempel:

Om någon säger till dig eller uttalar sig om någon som betett sig illa. Så klart det är inte kul. Men hur är man själv, tänker jag. Om man nu är själv en ”upplyst” person och vet allt och kan allt och bara jobbar med ljus och kärlek. Hur projiceras det egentligen. Är det signal om att men verkligen sätter på sig offerkofta eller är det signal om att man är sårad och berörd., på riktigt. Men hur ser man på saker då undrar jag. Jag vänder på steken och tänker om det varit jag som blivit utsatt för elaka tungor, hur agerar jag.
1. Om det är sant för mig tar jag åt mig och blir berörd.
2 är det osant kan jag inte ta det åt mig och tänker -det är din åsikt, jag håller inte med.
3. Om man ska se det ur en andlig synvinkel, vad kan jag lära mig av detta, finns där nåt jag kan lära mig mer av hur andra upplever mig. Kanske är det nåt jag själv inte ser och behöver förbättra hos mig själv.
4 försöka be om ett möte och få saker utrett på bästa möjliga sätt utan att fega ur.
5. Ur en mänsklig synvinkel skulle jag nog mest skratta åt saken såvida jag inte håller med, då allt skulle vara helt osant om man förutsätter det så klart. Skulle tänka att det är små människor som inte kommit långt i sin utveckling och behöver tid på sig bemöta sig själva. Jag kanske kan ge den något tips! Men framförallt skulle jag se vad jag kan förbättra, då andra personer är vår spegelbild, oavsett vad vi tycker om det. Det är inte jag som skapat livets uppkomst och universums lagar.

Här är några råd jag skulle vilja dela med mig om man blir åsatt eller beskylld för något.

  1. Se över situationen och se om det är sant eller inte. Är det sant, måste du själv se till att få det tillrättalagt, helst ett möte med personen så man kan reda ut saken. Säkert finns massor av missförstånd från båda parter.
  2. Om det inte är sant som skrivs eller sägs. Låt det bara vara och ge det ingen energi. Bryt dina mönster som du vanligtvis brukar gör för att bryta energin. Att ge sånt här energi är bland det dummaste man kan göra. Då det inte leder någonstans. Om man tänker att man blivit orättvist behandlar, tänk så här, fru Karma tar hand om saken. Men det mest primära ge det ingen energi, då kan inte ”bollen” bli större ä den redan är. Ju mer du föder den ju större blir den.
  3. Om motparten fortsätter, tänk efter då vad är det för människotyp. Vad är dess syfte. Kanske du kan lära dig mer om persontypen. Hur agerar den, vad gör den. Är det en person med härskarfasoner, är det en person som till och med är en psykopat? Hur vet man det, jo titta på persontypen. Dem är inte lätta att upptäcka men dem finns och man blir dubbelt besviken när man upptäcker vilket typ av person det är man haft med att göra. Eller har vi med sekt fasoner att göra. Vill personer ha så många med sig i sitt fall.
  4. Finns det något mönster i mitt eget beteende som jag vill bryta. Om man inte gillar det måste det brytas oavkortat. Det finns självfallet många metoder, men först måste man se om där finns ett mönster inom dig. Men ta aldrig på dig offerkofta!! Ta lärdom istället och gör om och gör nytt.
  5. Vi är alla från samma källa, ingen är bättre eller sämre än den andre. Att kalla någon något är detsamma som att slå på sig själv. Att leva i ljus och kärlek är nog bra på alla sätt och vis, men det är tillåtet att väsa när nåt är i obalans.
  6. Att se saker från ett högre syfte. De som sätter på sig offerkoftan och menar att det synd om den, hur är dess syfte. Kan man se det ur ett högre syfte eller är det rent av egot som talat. Egots uppgift är att skydda oss från förändring. De tär bra på sätt och vis men vi som människa själ och ande ska inte ge den för stor plats.
  7. Tänk på att det kan vara nyttigt med att ge motstånd till motparten, även om det till en början kan ses som negativt. Jag har agerat genom andevärlden, jag har agerat i det ljusaste och renaste jag vet om. Man kan ifrågasätta det så klart. Men kom inte säg att någon annans sätt eller kanal är bättre än nån annan, då är man helt ute och seglar anser jag. Man kan bara se till själv och inget annat. Döm inte ut någon innan man vet hela sanningen. För den vet ingen av oss ännu. Inte hela förloppet och inte hela tråden av varför vi är här.

Till den som läser mina blogginlägg vill jag mest säga: Våga för att vinna, men ta konsekvenserna av det. Var noga med varför, och hur du gör det. Vem gynnar det osv. Om vi inte agerar på något som är helt fel, låter vi negativitet ta över och dem vinner. Vill vi det, eller ska det negativa vinna? Jag vill härmed hylla hjältar genom tiderna som stått emot orättvisa och stått upp för dem svaga och dem som inte vågar.och hylla dem som stod upp korruption, orättvisor och härskarfasoner och psykopater.

William Wallace (Bravehaert)
Moder Theresa
Lady Godiva
Nelson Mandela
Rosa Parks
Ellen Key
Mahatma Gandhi
Julian Assange
Edward Snowden
Jeanne d´Arc
Malala Yousafzai
Emmeline Pankhurst
Jesus Sananda

Samt många många fler….
 

023_002_image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *