Katarinamedium

Jakten på odödlighet

 

Sorry, ingen lever för evigt. Vi går alla den vägen till mötes att alla ska dö, frågan är bara hur.

Att prata om döden är alltid så laddat. Jag har ofta undrat varför. I min familj, eller ja med mamma när hon levde var det inget konstigt att prata om döden. Hennes sista tid var mycket fokus på hennes väg mot döden. Hon var inte rädd för att dö, bara lite rädd hur det skulle gå till. Min mamma var redo för att dö, hon sa det många gånger. Även personalen på boendet var positiva till hennes inställning till döden. Det gjorde deras jobb mycket enklare.

I dagsläget upplever jag det som att många tror att man kan undvika döden på fler än ett sätt. Men hur kan man låta ett ljug präntas in i varje människa på ett sätt att skrämma istället för att upplysa. Jag förstår faktiskt inte det. Hur som helst tror jag det är världens äldsta trick att locka med odödlighet för att vinna viss typ av röster. Men för att inte låta alltför krass, men vi ska alla dö. Inget vet bara inte hur eller när.

Min yrkesroll får förklara en del

I mitt arbete som medium och vägledare får jag ibland frågan om döden och jag kan prata hur mycket som helst om det, på ett konstruktivt sätt. Många säger efter samtalet att de nu inte har samma rädsla för döden som innan. Nu kan de lättare se på döden när de fått ett annat perspektiv.

Men de som fortfarande lever i rädsla vill även pådyvla det på andra för att inte själva stå där själva i sin rädsla. Döden är inget att vara rädd för. Den kommer förr eller senare, ingen lever för evigt. Men ibland undrar jag om vissa myndighetspersoner vill inge det intrycket att det är bra och hälsosamt att jaga odödlighet. Vad jag menar är att man ofta använder ord som : det är farligt, det kan man dö av osv. Ja man kan dö av mycket. Döden är en den enda vägen och döden har påbörjats den dagen du föddes.

Köttkostymen

Vi har en ”köttkostym” en stund här på jorden för att en dag lämna in för att gå upp i evigheten igen för att antingen inkarnera igen eller stanna kvar en stund. Men det vore som att det är naturligt” att vi ska leva för evig i en och samma kropp. Nej och åter nej så är inte den kosmiska ordningen. Så sluta vara rädd för döden, den är livsviktig.

/Always & Forever

katarinamedium.se
vingkuriren.se

#döden #rädslafördöden #jaktenpåodödlighet #medium #medialvägledning #kosmiskordning #köttkostymen #katarinamedium #katarinalövelius

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *