Möte med Ambres

”Möte med Ambres”

För några dagar sedan hade jag möte med Ambres. Det var säkert 10 år sen senast. Mediet Sture med sina 78 år är lika pigg kanske något trött. Tänk att Sture verkat som transmedium i nu 40 år!! Det är imponerande. Lika fascinerande som första gången jag träffade både Sture och Ambres. Det var 1984 eller 1985, minns inte riktigt. Det var  i ABF huset och det var smockfullt. Folk fick sitta i trappen med högtalare för att kunna få vara med. Det var smått hysteriskt men ändå så fantastiskt.

Att få se utvecklingen mellan Sture och Ambres har också varit intressant. Ambres är mycket mer spontan och lugn på ett vis. För 30 år sedan då jag fick möta dem var det lite stelare och korrekt och riktigt. Det är nu med men på ett mer avslappnat vis. Ambres pratade om olika grupperingar och vad det kan ställa till det för människor. Jag måste säga det var ett nytt sätt för mig att tänka och även jag fick aha upplevelsen om varför jag själv inte är så förtjust i grupper av olika sammanhang.
Ambres beskriver det så att så fort man skapat en grupp av något startar en stor risk för sektbeteende samt gruppering av människan. Människan för ännu mindre vara fri i sitt tänkande och filosofi när det finns andra runt om som ofta kommer med kritiskt tänkande inom grupperingen. Jag ser själv detta ofta i grupperingar. Jag tänker så här, kan vi inte få vara individualister i olika sammanhang istället. Utan att det ska heta ditten och datten. Låt den fria människan få komma fram istället. Det är ju även så att om en gruppering redan finns och är fastställd är det ofta svårt för andra att komma in. Se på slutna sällskap som Orden av olika sätt och sammansättningar. Eller grupperingar som har egna ”lagar och regler” om att ”du får vara med men inte du” anledningen kan givetvis vara olika men jag hör ofta att det är oliktänkande som avgör om man är ”med i gänget eller inte”. Nu talar inte om religion eller andra trosuppfattningar, utan tänkande i allmänhet. Jag tyckte Ambres uttryckte sig väldigt bra med vad han menade. Att varför måste det bildas grupperingar jämt. Varför kan inte varje enskild person utgå från sin egen punkt och energi, och verka därifrån. För så fort det skapas en gruppering, stängen man också in. Både dem som är i den men även dem som är utanför. Tänk på den! Det föder en del tankar faktiskt. Visst, till viss del kan jag förstå vad som menas med grupper och sammanslag som t ex Amnesti International och Djurens rätt m.m. Men det är mer människor i sig, som jag tyckte detta blev högst intressant. Jag ser ju tendenser till sektbeteende i mediumkretsar. För att inte tala om grupper på Facebook som är något i hästväg ibland vad vissa styr och ställer med människor vad de får göra och inte göra. Det har gått över styr många gånger tycker jag. Men det finns väl en mening med det också. Jag kan bara hoppas människan vaknar någon gång. Lyssna till dig själv och gå efter det mer. Jag menar om något känns fel inom dig, varför fortsätta då med galenskaper. Jag förstår inte hur en del fortsätter trampa luft.
Jag var själv med en (av många) händelse för en tid sedan där det var märkbart vad gruppering kan ställa till det, bara för pengars skull. Att nästan gå över lik för att skaffa uppmärksamheten till sig för att få in pengar till sin verksamhet. Eller hur man kan utagera en kollega och vän för att skaffa sig makt. Just pga gruppering. Intressant på ett vis men även oerhört sorgligt hur man kan bli så manisk.
Skitsnack är visst något som är populärt i många kretsar. Jaa vad ska man säga om det. Jag säger nog som jag alltid sagt, så som man säger om andra är man ofta själv. Jag har också sagt min ståndpunkt ibland, men åsikt får man ändå ha. Det är just spridningen av skitsnack jag är emot. Dels vet man inget förrän man gått den andres skor. Inte förr har du ens rätt att säga eller agera något mot någon annan. Man vet inte vad som är källan till allt från början.
Nog om grupperingar, jag hoppas bara en tanke ägnas åt detta och att just Du gör en förändring i vad du vill uppnå. Det kanske är själv, inte med andra.

 

ambres

Vad är andlighet och mediumskap

Det var nu ett tag sedan jag skrev i bloggen, det har berott på flera saker. Men nu kommer en tid när jag ska få in skrivandet mer i mitt liv och tillvaro.
Den senaste tiden har jag funderat på hur många det är som verkligen känner till andligheten och mediumskapet. Jag menar att har vi tillräckligt med vetskap och kunskap? De som lär ut, vet dem? Hur vet vi vad so är rätt eller fel, eller korrekt och riktigt? Hur vet vi att vi lär oss rätt? Har vi koll på vad som är vad osv. Ja frågorna är enormt många har jag märkt.
Ta t ex ordet medium, vad är det? Vad betyder det? Vem är ett ”medium”? Vem har rätt att kalla sig medium? Vem har rätt att utfärda bevis på att man är tillräckligt duktig? Finns det principer? Finns det lagar? Finns det struktur?
Jag vill påstå det finns många obesvarade frågor kring allt detta. Jag känner jag skulle vilja få struktur på detta. Det är alltför många villfarelser där ute, som jag anser har blivit en grottekvarn utav dess like. Det är inte första gången jag frågar andra kolleger/vänner som gått dyrbara kurser, har du fått lära dig detta? Har du fått prova på ditten och datten? Svaren blir oftast nej. Varför ifrågasätts inte läraren tillräckligt? Ja jag har förvisso gjort så, men då blev jag för besvärlig för lärare och assistent så jag blev utesluten. En annan organisation/skola blev jag så utnyttjad av, mobbad och diskriminerad att det finns ingen hejd där heller. Den utbildningen blev jag också utesluten från, av organisatören. Jag fick inte fortsätta, trots det jag som blev illa behandlad. Världen är konstig.

Men nu gled jag från ämnet. Jag har lärt mig oerhört mycket på de senaste åren och jag har kommit till fler insikter. Här är en: det är endast andevärdlen som kan göra dig till ett bra medium, ingen annan. En lärare med rätt intentioner kan ge dig och hjälpa dig med rätt verktyg så du kan blomstra i din egen utveckling. Men ingen kan döma ut dig till att du duger eller ej. Min uppfattning om vad mediumskapet innebär är din egen kommunikation med andevärlden och att du är medveten om din verktyg, dem är fler, och verkligen bygga därifrån. Medial vägledning är ett mix av detta med att läsa av en person och att kommunicera med andevärlden ömsom din egen clärvojans. Det som förbryllar mig oftast är att många missar så mycket ren äkta lärdom om hur det verkligen fungerar och varför. Hur man tar reda på sin egen medialitet. Hur är den? Vad besitter man? Vilken är din grej? Har du inte rätt lärare kommer du aldrig få reda på det. För ibland får jag känslan av att många därute kör löpande band principen och tror att det finns bara en modell i hur mediumskapet ser ut.

Tja i grund och botten kanske det är så, men då tycker jag alla har rätt att veta vad som ingår i mediumskapet. Vad är det hur verkar den.
Visste du att kommunicera med farmor på andra sidan är bara en liten liten del av mediumskapet. Visste du att inspiration och filosofi är en ganska stor del av mediumskapet. Visst du att spirituell healing (eller intuitiv healing) är den allra högsta rena form av energi och kärlekshandling i form av behandling. Visst du att trans är en ganska betydande del inom mediumskapet. Visste du att det finns fysiskt mediumskap?

Men det allra allra viktigaste av allt, vet du om att det finns skillnader i energiavläsning och mediumistiskt? Vad är det och varför finns det?

Alla dessa frågor och framtaganden är vad jag vill försöka upplysa om på våra kommande kurser. Jag vill slå hål på många myter och införskaffa mer kvalitet för den som verkligen gå in för detta och veta mer. Mer om detta kommer uppdateras på hemsidor.
Många tankar kretsar kring detta och mitt syfte blir att lyfta andligheten till en nivå som är lätt att förstå och som alla kan ta till sig. Det blir nog lätt men på många sätt även svårt, då många redan har en föreställning.

Väl mött!

5654b0a4bd-dove