Inre utveckling

Så har jag kommit till ett svårt ämne, enligt många. Jag stöter på detta gång efter annan. Det är inte många som tror att inre utveckling har med medialt arbete att göra. Och ännu mindre att ju mer man jobbar med det mediala ju mer ingående är det med inre utveckling. Det som är ännu avlägset hos många är att inre utveckling pågår livet ut, ÄVEN för den mest vane och rutinerade inom branschen. Ofta hör jag “nä, jag kan redan.” Eller nej jag ska inte gå gå kurs jag är färdig. Eller om en person har hamnat i en vardagssituation med krångel, så kanske man ger ett tips på vad det kan bero på, då får man en känga och svaret – var har du lärt dig det där?! Jag behöver minsann inte läxa upp nåt.

Ja jag har nog hört allt tror jag. Men det som är så tråkigt är att det finns alltför många småpåvar i den mediala kretsen, att jag är faktiskt orolig för den utvecklingen hur den ska överleva bland “vanliga”….Jag vet inte om någon förstår vad jag menar. Men det jag vill påvisa är att ofta är det stor rivalitet i den mediala branschen och jag förstår ärligt talat inte varför. Vi alla går en utveckling till mötes som människor/homo sapiens. Men många verkar ha glömt det och även tappat greppet om det hela. Bara för att man är välkänd eller har stora visioner behöver man väl inte tappa huvudet och tro att man är odödlig och framförallt inte färdiglärd inom det mediala. En svår nöt att knäcka verkar det som och i mina ögon blir många bara värre och värre.
Det är klart jag mött motsatsen. Många därute som inser sin utveckling och jobbar på att komma förbi eller bemöta sina “monster” eller vad det nu kan handla om.

Att vi som jobbar med medialitet verkligen i allra högsta grad  jobbar med inre utveckling, ingen undantagen, är helt klart och vi kanske utsätts lite mer än vardagliga människor. Varför det då?! Jo jag tror absolut våra guider och anhöriga på andra sidan vill ge oss mer inre utveckling än andra bara för att det är just så nedrans nödvändigt. För att vi ska leda och vägleda på ett ödmjukt sätt, och att vi har kunskaper och erfarenheter om den inre utvecklingen och hur viktig den är för oss alla.

Vad är då inre utveckling, kanske någon undrar. Ja det kan vara många saker. T ex om man möter en person man aldrig mött tidigare och man känner stark aversion och motbjudande mot den personen, kan det bero på ett tidigare liv man haft med personen. Om du tar reda på vad som hände då kan man lösa upp vissa trådar och man får en aha-upplevelse. Det vi kallar för regression. Man går tillbaka för att se på den situationen eller livet. Eller om du som vuxen har en chef som skäller på dig, och du känner dig helt plötsligt som en 5-åring, och du förstår inte varför du blir liten inombords, när du vet du kan hantera en sån situation i andra fall. Kan detta vara en sa kallad esoterisk utveckling. Där då också går tillbaka fast i detta livet och ser tillbaka till en situation där du i 5 års ålder blir nedtryckt av en förälder och du blir mycket mycket lessen över det. Två situationer med samma innehåll kan man säga, som är obearbetad. Hoppas jag inte krånglat till det för mycket. Men jag har bara tagit några få exempel. Men det är så klart massor av situationer som vi bär på inombords, som man bör ta hand om och bearbeta. Det är vad inre utveckling handlar ofta om.

Men så klart finns det inre andlig utveckling. Din egen utveckling inom det andliga. Det jag menar nu är faktiskt inte vad man kanske tror. Utan det jag vill mena är den inre utveckling med sitt eget andliga team man har med sig. Sina egna guider helt klart. Vilka är dem? Vilken uppgift har dem för dig? Vad kan dem ge dig? Vad har dem för syfte? osv osv….Det är det här jag tycker är mest intressant, jag jobbar ständigt med den utvecklingen. En inre dialog kanske man kan kalla det. Men det är mitt sätt att arbeta fram min egen medialitet, kanske det inte är rätt för alla. Vad vet jag. Men med detta kan jag själv känna mig trygg och som många säger, lyssna på din egen intuition…. Ja var kommer den ifrån? Rösten måste ju komma någonstans ifrån. Om man jobbar med kommunikationen med sina guider så anser jag det är lättare att ta fram information vad som är bäst för mig. För vem vet bäst om mig om inte mina guider? Det är ju logiskt. Nåja, jag svävade visst ut där. Men det är mina definitioner på inre utveckling.

 

 

magilåda

Mediala utmaningar

Många kanske tror att vi som jobbar som medium och energi avläsningar har ett ständigt flyt och flöde. Att vi ska ha någon slags encyklopedi till himlen och att vi besitter magiska krafter eftersom vi “vet” så mycket. Men så är det verkligen inte. Vi tillhör samma värld och samhälle som alla andra. Vi går igenom samma smärtor, fysiska som psykiska. Ekonomiska problem, relationssvårigheter och allt som alla andra också går igenom. Vad som kanske är en liten liten skillnad mellan oss är att vi har en visshet om saker och ting. En tro, en känsla, en övertygelse om att livet har en fortsättningen i någon form efter den fysiska döden. Eftersom vi som jobbar som medium har utvecklat vår mottaglighet med våra sinnen. Där kommer vår mediala utmaning in. Inte övertygelser utan kanske en mer översänd känsla i att vi har haft en kontakt med andevärlden och att det faktiskt går att bevisa.
Det är inte lätt alla gånger, det är i alla fall jag förvissad om, men då jag så många gånger har fått beviset från andevärlden är jag övertygad, men jag kan inte övertyga någon annan, endast förmedla känslan…
Det kan ibland räcka även för den mest skeptiska person. Det är ju alltid upp till mottagaren om man vill ta emot eller inte. Min tanke om förmedling är att man ska ha fått en känsla av att andevärlden finns och lever. Att det finns något mer än vår tredje dimensionella värld vi lever på vår jord.

Jag kan berätta om min egen tro för en stund. En tro, då tänker man kanske på den kyrkliga tron. Nja den fanns där som grund även hos mig i unga år, kanske för att jag är konfirmerad. Jag hade inte någon direkt tro på en Gud enligt den kyrkliga prägeln. Den tron blev ganska transparent eftersom jag inte fick bra svar på mina frågor. Jag vände mig istället till den esoteriska tron. Men med åren som medium och min personliga utveckling har jag kommit tillbaka till punkten om vad tro är för mig. Jag tror fortfarande inte på den kyrkliga bilden, utan det är mer en känsla av att det finns något mer därute, något stort, kärleksfull och ödmjukt. Något man kan kommunicera med. För jag anser att kyrkan har inte patent på Gud. Vi har alla rätt ta del av den gudomliga enheten. Även kommunicera med det/dem.

Den stora utmaningen i det mediala arbetet tror jag ligger i framtiden. På det sätt att vi ska kunna nyttja det mediala lite bättre och på ett mer konstruktivt sätt. Ta t ex Storbritanniens val om Brexit. Jag har följt detta ganska intensivt en lång tid och det jag reagerade mest på i alla eftersnack av förstå-sig-påare är att britterna har röstat med hjärtat, inte med fakta och staplar och diagram, och deras “kunniga” i ämnet. Jag ser det som att britterna har verkligen anammat det mediala mer, och är ganska trötta på medias påslag av lögner och “hitte på” propaganda. Oavsett vilken sida man vill tillhöra så kunde jag känna att nu har det skett en förändring i britternas tänk och hur vill propagera vad dem faktiskt tänker och tycker. Mycket intressant, anser jag. Nu ska jag inte prata mer politik, utan jag vill utveckla detta vidare med det mediala, att inte bara gå efter kunskap som finns utanför oss, utan vi ska gå mer vad vårt inre säger och ropar efter. Nu är inte “sanningen” ensidig och ska passa alla. Sanningen är mångfacetterad och betyder inte sanningen passar alla. Det beror på vilken position man står i.
Vad gäller samtal med andevärlden tror jag i framtiden vi kan mer manifestera hela anden, så vi alla ska kunna se dem med våra fysiska ögon. Som ett fysiskt mediums arbete, fast kanske enklare tekniskt sett. Det andliga arbetet har också evolution. Det vi vet och gör idag, kommer säkert se annorlunda ut i framtiden.

clouds