Vårt kära Ego

Det finns tydligen många definitioner på egot och dess betydelse och verkan, så här kommer en till. Jag ska även ta Jaget, så som jag ser på det. Förmodar kärt barn har många namn.

Egot, är något vi föds med här på Jorden. Något som är av betydelse för oss människor och hur ska kunna kommunicera med varann. Vissa påstår vi ska bli vän med egot och ta den till oss. Jag är av en annan idé. Vi behöver egot till viss del för att kunna kommunicera med andra människor. Men den ska absolut inte ta för mycket plats i våra liv. Gör den det blir det knas, tror jag. Det som ska ha stor plats är själen/jaget. Det är ju den som ska styra och få oss människor på rätt väg och riktning här i livet.

Men vad gör egot för nytta då? Jo den bevakar oss till den del att den vill inte ha någon form av förändring eller utveckling med den mänskliga delen. Men om den får ta väldigt liten plats, och bara synas litegrann, kan den vara till nytta för oss så vi inte rusar med själen in i saker huvudstupa utan att tänka efter ordentligt. Själen tar oss till okända marker, medan egot tar oss ingenstans, en bromskloss av stora mått, om den får tillfälle till det.

Jaget, det som är jag, Katarina, vill jag benämna är det som är tillhörande själen. Säkert skulle någon annan påstå annat, men det spelar ingen roll. Min benämning, låt oss säga Jaget/själen är det som ska ha den största plats för dig som person, människa och själ. Hur du tar dig fram här i livet och till vilket liv du ska leva, som det kanske är tänkt. För att utvecklas som själ och människa. Jag är övertygad om att allas liv skulle se annorlunda ut om var och ens ego inte tog så mycket plats och ställde till det för oss. Men å andra sidan är det bra känna till den så man får vetskap om hur den fungerar. Så kanske man ska se över sig själv och hur sitt eget ego verkar, så kan man se den och låta den inte ta så mycket plats som den ofta gör med oss. Kanske det bero på den tid vi lever i just nu. Kanske det är förutbestämt vi ska ha stora egon nu. Vad vet jag. Men att många har den är då helst sant. Vad är det om inte egot som bestämmer just idag vid bombningarna i Bryssel ?!
Ett ego som ska bestämma över andra människor som inte ens delar ideologin med andra. Att ha oliktänkande och tro ska vara en skymf och hädelse,verkar inte förankrat i själ och jaget precis. Det är ett statuerat exempel hur ett ego kan verka även i grupp. Kaka söker maka heter det ju, så även här. Men det här är förståss i stora mått, ska tillägga det. Det finns på mindre personlig nivå. Kanske jag kom från ämnet något, men jag kunde inte låta bli ta detta som ett bra och statuerat exempel.

Vi får hoppas på ädlare verkställningar inom kort och att människan till slut kan enas om olikheter hos varje människa, med eller utan ego.

/Katarina

chakra 12

Baksidan finns på mediumskapet

Hej !

Förmodligen kommer jag nu ta upp ett ämne som ingen varken vågat förr eller så är det väldigt tabubelagt. Nämligen baksidan av mediumskapet. Jag talar inte nu om faror eller frestelser från onda makter. Nej det jag vill ta upp är att det finns en baksida kring mediumskapet särskilt när det handlar om utbildningar, kvalitet och behandling av människor. Människor i form av både elever och klienter.

För en tid sedan råkade jag själv ut för något väldigt märkligt. Som en del vet kanske är jag inom detta yrke självlärd och en massa år av erfarenhet. Men jag började förstå att det kanske i framtiden kommer krävas att jag har något slags bevis för att jag kan det jag redan vet inom mediumskap. Dvs certifikat i området. Så jag bestämde för att se på detta lite närmare och bestämma mig över vem som ska bli min mentor. Sagt och gjort hittade jag en och jag bestämde mig för börja den 2-åriga utbildningen. Det utlovades både det ena och det andra. I planen såg det väldigt bra ut. Men på tid försämrades väldigt mycket. Som t ex kursplanen var inte lagd eller färdig. Ännu mindre material.

Hur som helst, det som fick mig att börja undra vart denna utbildning tog mig. eller rättare inget. Jag lärde mig inget! Det fanns inte mycket som var nytt under solen på denna utbildning. Vad jag upptäckte var att den utbildning som gavs av denna prominenta lärare var nivån alldeles för låg. Så innan år två skulle starta bad jag om med avancemang, samt mer jag ville lära och få kunskaper i. Då blev jag istället utsparkad ! Denna mentor tålde inte att bli ifrågasatt inte heller kritik för sin låga nivå. Så det jag vill belysa till dig som söker kvalitet och mer kunskap utifrån där d är. Ta reda på mer vem personen är och har för historia. Fråga också andra hur de upplevt läraren. Men utgå ifrån andra som är på din egen nivå. Samt våga vara kritisk och lyssna på dina egna signaler, innan du slänger ut en massa pengar på ingenting. Du blir bara besviken.

Så detta ledde till självklart jag sökte upp en annan mentor, och tack och lov för att dem finns. Dem där som har kvaliteten som jag sökte. I dagsläget fortsätter jag min utbildning fast med andra lärare. Ja du läste rätt. Lärare, jag har fler, det berikar bara och man kan få fler infallsvinklar från fler lärare.

Det jag menar med baksida av den här karaktären är att man får sällan vad som utlovas och besvikelsen blir ofta så stor eller kan bli stor så man tappar tilltro till yrket medium. Ofta kan jag själv se att många som tror de kan mediumskapet fullt ut kan egentligen inte så mycket om hur man ska hantera människor. Jag menar om man inte kan hantera människor hur kan man då hantera andevärlden, ställer ja mig frågan.
Till saken hör av den första utbildningen jag blev utslängd från var det ca 90 % av eleverna som hoppat av pga blist i tilltro till mentorn.

Har jag då tappat all tilltro? Nej självklart inte. Men jag vet många som fått sig en släng av sleven och tagit väldigt illa vid sig. Även haft svårt att gå vidare i sina med sitt mediumskap. Det är detta jag menar att det finns en baksida med mediumskapet som kanske bör komma upp till ytan lite mer. För det är av stor vikt varje enskild person reagerar som känner att något inte stämmer. Att söka stöd och stöttning kanske, vad vet jag.

Att våga vara ifrågasättande och inte ta skit. För vad är som säger att ett medium som är duktigt själv i sitt mediumskap är passande som lärare ?!

 

Ha de gott
/Katarinanatten_100193742

Reflektioner från svunnen tid

Hej där.

Det är alltid skoj att reflektera över hur tid kan gå så fort. 2015 firade jag 10 år med att arbeta med telefonlinje. Under dem 10 åren har jag ägnat 5 år åt andras linjer. Jag startade hos Änglaviskningar, sen blev det Alla sinnen, Änglacirkeln och till sist Tarottv. Sen bestämde jag mig för att skapa något annat. Då kom Vita Vingar fram. Men i huvudsak har det handlat om detsamma, vägleda medialt till människor. Så oavsett hos vem eller med vad har jag hållit samma ståndpunkt, att hjälpa andra människor så gott jag kunnat.
Det är dock inte alltid man kan hjälpa andra, särskilt inte om denne inte vill ha hjälp. Eller om personen endast söker ett visst svar. Då går det bara inte. Men för den som verkligen vill ha ett svar oavsett hur den är och även benägen förändra sig, då är lyckan gjord. Vad jag menar är att jag belyser oftast ur en andlig synvinkel och den kanske man inte alltid är beredd att lyssna på. Det kan ju innebära man måste ta ansvar för sitt eget liv. Ja det är ofta så jag får svar tillbaka, att de vill ha ett svar på saker utan att själv se på sig själv.
Ett andligt perspektiv är ofta att se på sig själv och hur man genom det kan förändra en svårt situation.
Så vida det inte handlar om de enklare frågorna som ekonomi, boende och kärlek….ja dem är enkla, tro mig.

Det svåra eller det jag lägger mycket vikt på och tar ansvar är dem andliga frågorna. Hade jag inte fått dem kunderna med dem frågorna hade jag slutat i den här branschen för länge sen. Särskilt nu när jag jobbar mer och mer med andevärlden. Korten och hjälpmedlen kan jag ta till endast om jag vill ha mer stöttning i den känsla jag får som kan vara lite otydlig för mig vid ögonblicket.
Jag hör ofta människor fråga mig hur jag får min information. Svaret är mycket enkelt, av andevärlden. Den enklaste vägen att få svar och gensvar. Kort och hjälpmedel kan bli fel eller att jag läser av psychic istället. Det beror på att det är samma information, men det kan bli snedvinklat och kanske inte i fas med tiden.

Min reflektion idag blev att jag faktiskt har 10 års erfarenhet med telefonarbete på medialt vis. Jag minns första samtalet jag hade för 10 år sedan. Hur nervös jag var och lättnaden över att det gick så bra. Samt hur jag arbetar idag och hur det har tagit mig som person, vägledare och medium. Idag är jag mycket mer självsäker på den information jag får till mig och litar mycket på den. Även om andra inte kan ta det till sig just för tillfället. Jag kan räkna till otaliga gånger som kunder vänt sig till mig i efterhand och sagt att det till en början inte alls kunde ta till sig det jag sagt. Men i efterhand gav de mig rätt. Hur skickligt jag hade formulerat mig och stått vid min säkerhet att det är detta jag fått till mig. Många har i efterhand sagt mig detta. Visserligen har det stärkt mig som person, men jag märkte att även egot växte. Däremot har det gett mig självkänslan av att jag mer ska tro på det jag fått till mig och ge vika från det. Med möjlig en lite korrigering, men fortfarande samma information.

Nästa gång jag ta upp baksidorna av mediumskap……en utmaning i sig…..men ingen vad jag vet tagit upp tidigare…

kurs 002

Nyhet, jag har startat en blogg

Hej

Nu har modet äntligen infunnit sig och jag har startat en blogg.

Bloggandet är tänkt att det ska handla om andlighet, men även om  livet, då jag anser livet och andligheten hör samman. Kanske inte alla tänker så, men det gör jag. Kanske någon blir sugen på att besvara det jag skriver och det är välkommet. Men god sed råder. Kritisk får man vara och ifrågasättande, men inte personhopp eller kränkningar. Jag tror de flesta förstår vad jag menar.

Även tankar och funderingar kring andlighet, för den mest kritiska människa är nog jag själv. Jag kommer skriva om min egna erfarenhet och kunskaper, men jag kommer inte nämna några namn. Det är mindre viktigt.

Så håll utkik och håll till godo, gott folk. Tanken är väl att det ska födas en bok för framtiden. Så varför inte börja med bloggandet 🙂

/Katarina

Ina with Tarot Stars