Katarinamedium

Det finns tydligen många definitioner på egot och dess betydelse och verkan, så här kommer en till. Jag ska även ta Jaget, så som jag ser på det. Förmodar kärt barn har många namn.

Egot, är något vi föds med här på Jorden. Något som är av betydelse för oss människor och hur ska kunna kommunicera med varann. Vissa påstår vi ska bli vän med egot och ta den till oss. Jag är av en annan idé. Vi behöver egot till viss del för att kunna kommunicera med andra människor. Men den ska absolut inte ta för mycket plats i våra liv. Gör den det blir det knas, tror jag. Det som ska ha stor plats är själen/jaget. Det är ju den som ska styra och få oss människor på rätt väg och riktning här i livet.

Men vad gör egot för nytta då? Jo den bevakar oss till den del att den vill inte ha någon form av förändring eller utveckling med den mänskliga delen. Men om den får ta väldigt liten plats, och bara synas litegrann, kan den vara till nytta för oss så vi inte rusar med själen in i saker huvudstupa utan att tänka efter ordentligt. Själen tar oss till okända marker, medan egot tar oss ingenstans, en bromskloss av stora mått, om den får tillfälle till det.

Jaget, det som är jag, Katarina, vill jag benämna är det som är tillhörande själen. Säkert skulle någon annan påstå annat, men det spelar ingen roll. Min benämning, låt oss säga Jaget/själen är det som ska ha den största plats för dig som person, människa och själ. Hur du tar dig fram här i livet och till vilket liv du ska leva, som det kanske är tänkt. För att utvecklas som själ och människa. Jag är övertygad om att allas liv skulle se annorlunda ut om var och ens ego inte tog så mycket plats och ställde till det för oss. Men å andra sidan är det bra känna till den så man får vetskap om hur den fungerar. Så kanske man ska se över sig själv och hur sitt eget ego verkar, så kan man se den och låta den inte ta så mycket plats som den ofta gör med oss. Kanske det bero på den tid vi lever i just nu. Kanske det är förutbestämt vi ska ha stora egon nu. Vad vet jag. Men att många har den är då helst sant. Vad är det om inte egot som bestämmer just idag vid bombningarna i Bryssel ?!
Ett ego som ska bestämma över andra människor som inte ens delar ideologin med andra. Att ha oliktänkande och tro ska vara en skymf och hädelse,verkar inte förankrat i själ och jaget precis. Det är ett statuerat exempel hur ett ego kan verka även i grupp. Kaka söker maka heter det ju, så även här. Men det här är förståss i stora mått, ska tillägga det. Det finns på mindre personlig nivå. Kanske jag kom från ämnet något, men jag kunde inte låta bli ta detta som ett bra och statuerat exempel.

Vi får hoppas på ädlare verkställningar inom kort och att människan till slut kan enas om olikheter hos varje människa, med eller utan ego.

/Katarina

chakra 12

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *