Katarinamedium

Olika världar i verkligheten

 

Jag har under många år blivit ibland överraskad över att det finns människor som lever helt utanför min egen. Som t ex rika människor, lever över sina tillgångar ibland eller de som har en livsstil jag inte ens kunnat drömma om.

Men det finns andra olika världar i verkligheten som man i folkmun inte pratar om så ofta och det är missbrukare, uteliggare eller de som lever helt utanför vår ”verklighet”. När jag jobbade i banken i Stockholm passerade jag Stockholms mest centrala punkt, Sergels torg, eller ”plattan” som vi sa. Kom man tidigt på morgonen innan alla började åka till sina jobb, kunde jag bevittna väldigt mycket udda och ibland skrämmande saker. Men mest tror jag att jag inte ville se. Dels för att jag var så ung, dels för att jag inte ville se något som jag inte förstod.

 

En obekväm sanning kan nalkas

 

Jag förstod inte att dessa människor mer eller mindre hamnat i denna värld av olika orsaker så klart. Men nu ska peta lite som kan vara obekvämt, det finns ett val i varje människa. Det jag vill säga är det valet av situation ligger i alla människor. Jag vet att jag säger något nu som är obekvämt. Men kan det inte ligga en sanning i det?

Vi kanske inte vill slås av tanken att vi har val i livet, och det kanske vi inte kan se alla gånger att det finns vägval oavsett vilket liv vi lever. Jag får ju ofta höra av klienter att de inte hade något val. Jag har själv sagt det i mitt eget liv. Men det jag har kommit fram till är att vi alla har olika och framförallt fler val i livet och i alla situationer vi är i.

Vad vill jag mena med detta då? Jo att vi har ett val att välja vilken verklighet vi vill leva i. Detta skiljer faktiskt inte så mycket från andevärlden. Att den inte är fysisk så som vår är väl enda skillnaden. Annars är det ett val där också att välja vilket stadier man är om man är levande eller död. Kanske det här är överkurs och kanske jag inte gör mig förstådd.

 

Livets spel

 

Men i min huvudsak vad jag vill förmedla är att jag som person kan välja vilket liv och verklighet jag vill vara i. Kanske man ska se livet som ett spel. En spelplan är upplagd för oss att leva i. Ta t ex monopol. Vill jag bli mångmiljonär genom att Norrmalmstorg eller Strandvägen, eller är jag den som ständigt måste gå i fängelse utan att passera Gå.

Så det betyder att jag kan välja acceptera världen som den är med allt vad det innebär, men valet är att inte delta i det jag inte vill delta i. För mig känns det bättre och skönare, för det ger mig plats i vad jag vill göra med mitt liv. Det innebär att jag inte vill delta i politiska spel, eller anda agendor som jag inte vill vara i om jag inte väljer det så att säga. För det jag inte är med i kan inte heller ta plats i. Även om det pågår vid sidan av mig behöver jag inte vara i det.

 

Andra glömda världar

Alla vet det fanns andra världar som t ex Ankor Vat i Kambodja, Machu Picchu i Peru eller Lemurien och Altantis. Jag tar olika för att bredda tänket just nu. Samhällen men också världar som en gång fanns eller inte fanns. Här fanns existenser vi inte har en aning om hur det var att leva med och i dem, vi kan bara låta fantasin drömma eller drunkna i dem, vad än vårt sinne vill gotta sig i.

Har man vild fantasi kan man faktiskt välja att leva i en gammal kultur eller värld. Kanske det blir lite svårare att smälta dem samman men jag ser inget annorlunda med det egentligen. För vissa sjukdomar vi gärna sätta namn på som border line eller autism av den svåra graden. Barn som inte är i kontakt med ”vår verklighet”, dem är säkert i en annan verklighet. Det finns säkert hur många medicinska förklaringar och begrepp som jag inte tänker gå in på, jag är bara lekman. Men tanken på andra världar har fascinerat mig sedan jag själv var barn. Jag är fast besluten om att det finns massor med olika världar i verkligheten.

/Always & Forever

katarinamedium.se

#machupicchu #lemurien #atlantis #andravärldar #autism #borderline #monopol #norrmalmstorg #livetsspel #verkligheten #stockholm #sergelstorg #plattan #katarinamedium #kambodja #peru

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *