Katarinamedium

”Annons i samarbete med Pozehair”

När man längtar efter fylligt och vackert hår

 

Jag vet hur det är att leva med ett hår som är helt omöjligt, tunt och tråkigt. En tid i mitt liv gjorde jag en gastric by pass och i och med det blir håret helt hopplöst eftersom vitaminer och mineraler inte kan tas upp ordentligt. Det kom som en överraskning att håret blev helt livlöst och sprött. Tappade en massa hår ett tag. Jag vet att fler har samma problem men även vid andra sjukdomshändelser att håret inte har sin forna glans. Hur som helst är det inte kul. Men som tur är finns det lösning på det idag.

För en kvinna kan det vara väldigt viktigt för självförtroendet att ha ett vackert hår. Det ligger mycket historiskt med vad hår kan betyda. Som t ex den bibliska historien om Simson och Delila. Simsons styrka var förborgat i hans hår, och när man kom på det lät de spionen och älskarinnan Delila klippa av hans hår när han sov. Därav tappade han sin styrka.

Nordamerikanska indianer hade och har i sin kultur att håret är en spegel av deras själsliga styrka. Många kulturer genom tiderna har styrka i håret.

När det kommer till löshår, har det funnits länge genom historien. Ta 1700-talet när de var på modet med stora peruker för både män och kvinnor. Mycket hår och gärna mycket har alltid varit åtråvärt för många.

Så vad man kan göra idag om man inte är lika lottad med ett rikt och långt hår är att faktiskt köpa eget på nätet. Det finns olika varianter som till exempel clip on eller tape on. Fler olika färgnyanser så det ska passa din egen naturliga färg.

När det kommer till löshår finns syntetiskt löshår i olika varianter man kan välja på. Allt som passar den som önskar till exempel peruk, fashion braid eller ponytails. Färgkarta finns till hands så det ska bli lätt att välja rätt färg och nyans.

 

Löshårets historia

Hårförlängning (engelska: hair extensions eller bara extensions) innebär att man genom att fästa någon form av löshår förändrar frisyren hos en person, vanligen med syfte att få håret att se fylligare eller längre ut. Modern teknik och kvalitet gör att löshåret som sätts fast under det vanliga håret kan bli mycket naturtroget.

Hårförlängning blev populärt på 1980-talet. Cyber- och ravesubkulturen förekom ofta flera varianter av hårförlängningar som exempelvis tubingrexlaces och cyberlox. Cyberlox uppkomst härstammar från ett speciellt presentsnöre.

Löshår har de flesta folk tagit till så fort håret skulle vara långt eller stort. Egyptierna hör till de första som började använda nån form av löshår med började redan i Gamla riket omkring 2700 f. Kr. Då var det peruker de bar med besked.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *