Katarinamedium

 

 

När änglarna spelar

Det är snart 30 år sedan min pappa lämnade jordelivet och det är som ett levande minne hos mig än idag. Även om det har gått så lång tid så minns jag vad som spelades på hans begravning. Det på orgel visserligen, men det var ”sailing” med Rod Stewart. Sedan den dagen i mars 1992 har jag inte riktigt kunnat spela den låten. Det blir för personligt och det blir ett minne av min pappa jag inte kunnat hantera riktigt.

 

Så här efteråt kan jag delge att det är väldigt viktigt vad man vill spela för musik på en begravning åt sina gäster. För det väcker minnen, både på ont och på gott, så se gärna över vad som eventuellt ska spelas på din egen begravning. Därför är det så bra idag, när det finns så mycket mer digital hjälp att få än vad det fanns för 30 år sedan.

Begravsningbyrå

Idag finns internet och andra sökmedel för att hitta och ta del av vad som bör vara med på en begravning. Ett arkiv till exempel att gå igenom punkt efter punkt så alla delar kommer med. Därför vill jag lyfta fram Lavendla Arkivet för ett bra val när det dags. Man vet aldrig när man behöver det där rådet eller vägledningen.

Lavendla finns på fler ordet i Sverige, som till exempel Västerås finns ett kontor att besöka.Här får du all hjälp du behöver och råd om olika saker. Juridisk hjälp om det behövs, och även hur en begravning och urnsättning kan gå till. Du väljer så klart själv då det borde bli personligt. Men med arkivets hjälp kan du lägga in dina önskemål för att underlätta dina efterlevande. Det hade jag önskat fanns efter både mamma och pappa. Det hade underlättat för mig när man inte kommer överens med övriga anhöriga.

Så här gör jag

Jag själv har bestämt mig för att kostnadsfritt lägga in mina egna önskemål så anhöriga inte behöver tänka på den saken. Här kan jag själv lägga in var jag vill bli begravd eller sänka urnan. Kanske jag vill sänkas i havet, jag är ju född vid Östersjön. Mina önskningar på bodelning och testamente om det skulle behövas. Allt sker digitalt och det bästa är att det är kostnadsfritt. Vad som ska läsas upp och vilken musik jag själv vill bjuda mina efterlevande på. Som ett sista farväl vill jag dela med mig av.

För allt i världen vill jag inte någon efterlevande ska besväras eller tänka på hur min minnesstund ska innehålla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *