Katarinamedium

”Myter om mediumskap”

Jag har länge velat ta upp detta ämne om myter, och det verkar som fler gör det också. I mycket samstämmer jag, men det finns också villfarelser även hos många. Mycket okunskap och avsaknad av sunt förnuft anser jag. Så det är dags för även mig att sticka ut hakan och ge min version av vad jag anser är myter och inte.
So here we go.

Myt 1
Det finns ingen som är särskilt utsett och har ”gåvan”. Vi är alla födda med medialitet och intuition. Men alla kanske inte vill väcka den. Det är var och ens fria vilja om man vill nyttja den eller inte. Vill man det, är det mest andevärlden som ”lär” dig hur just du fungerar tillsammans med ditt team. Att gå kurs kan vara bra men inte livsnödvändigt för att du ska bli ett bra medium. Vissa har en mer vaken inställning till andevärlden och har redan dialog med andevärlden, andra har det inte. Det är så logiskt som det kan bli. Jag brukar säga till folk som inte är med på noterna: Saida hade säkerligen inga diplom och certifikat på väggarna. Hon var duktig ändå. Bara för att man har intentionen och en stark intuition betyder inte du är fullfjädrad i mediumskap. Det krävs även hantering av människor. Men till det krävs mer en personlig inställning att vilja hjälpa människor i sorg. Det är egentligen inte vad mediumskap är. Men många lärare i Sverige missar den delen hur viktig den är att hantera kund, som minst lika viktigt i kundhantering. Men den biten har inget med intuition och kontakt med andevärlden att göra. Men absolut lika viktig.

Myt 2
Som medium måste du kunna hantera en vägledning eller seans på beställning och samtidigt kunna lägga ditt privatliv åt sidan. Det är en stor myt att man inte kan leverera om man råkat ut för personliga dilemman, och sedan skylla på det. Jag har stor förståelse för att man emellanåt tar paus från ”jobbet” för att hantera den mänskliga sidan av sig själv och det man personligen råkat ut för. Men man kan inte skylla på andarna inte är där eller att de är långt borta. Andevärlden är alltid där för dig.

Myt 3
Andar kan absolut fastna i ”Limbo” eller mellanvärldar. Det är en myt att tro att allt frid och fröjd så fort man lämnat kroppen. Däremot är det extremt ovanligt. I media låter det som vartenda spökhus är fullt av andar som fastnat eller inte kan gå vidare. Så är det verkligen inte. Oftast är det energier som sitter kvar i väggar och atmosfär eller anhöriga som är envisa med att göra sig hörda.
Limbo är ett namn av många. En del kallar det även astralvärlden eller gråzonen. Min tolkning av detta är att det är andens medvetande som tagit sig dit självmant av olika orsaker. En person har sitt livsverk kvar här på jorden som den kan ha svårt att släppa. Oavslutade affärer i kärlek kan vara en stor faktor till detta. Man kan säga där stor och kraftfull känsla är kopplad till personen som levt, som vägrar inse personen är död. Då hämnar man i Limbo. Eller som den gode Ambres beskrev en gång. I Limbo existerar fortfarande soldater från första världskriget fortfarande i sina skyttegravar, och de inser inte de är redan döda. Både från vår värld och andevärld har man försökt möta dem i olika konstellationer att få de medvetna om att de lever inte längre. Men så vitt jag vet ligger dem kvar där. Deras intensiva ambition är att skjuta på fiender. Alla fiender. Så Limbo finns och andas fastnar i olika dimensioner. Men det är ett alltid ett mediums uppgift att få det rätt eller heller kunskap att kunna ordna det. När inte ens andevärlden själva kan. Kanske vi gemensamt en dag kan.

Myt 4
”Ljuset ”är inte det enda som existerar i andevärlden. Det står ju till och med i Bibeln om Guds 7 hus. Tolkningen kan självklart vara individuell och mångsidig, men enl. mig och många är det definitionen på fler dimensioner. Alltså är andevärlden inte bara en enda stor sammansluten värld. Den är nog uppdelad i fler delar. Logiskt igen, är vi ensamma i universum? Är andevärlden endast för oss som lever på jorden? Var är i så fall alla andra varelser i universum etc.? Ja frågorna är många här och kanske det blir för svårt att ta in. Men min logiska övertygelse är att vi lever och inkarnerar här på jorden av en orsak. Men existensen är mer och större än så. Alla finns där på andra sidan. Men i olika dimensioner.

Myt 5
Man kan få kontakt enl önskemål av nära och kära som gått bort. Det är en naturlig gång och strävan om att nära och kära finns där för oss när vi är i sorg. Däremot kan syftet vara olika för oss. Vi här på jorden kan även välja att inte ha kontakt med anhöriga från andra sidan som vill komma och be om förlåtelse, men vi här kanske inte är klara med det. Det borde vara lika tvärtom. Men det är fortfarande andevärlden som bestämmer. Men det går att önska vem man vill ha kontakt med. Ett bra, seriöst och kunnigt medium ska klara av det. Alla kanske inte är där och kan. Men myten om att det inte ska gå är verkligen felaktig.

Myt 6
Den eviga frågan om besvärjelser och magi, både svart och vit. Att påstå detta inte fungerar är som att säga vår historia är helt påhittad. Man kanske ska gå tillbaka i historien och se hur länge har människan utövat magi. Tja sådär många tusen år. Min stilla undran, har dem haft fel i så många tusen år. Nej jag skulle inte tro det. Däremot om man ska fråga sig behöver vi det idag i modern tid. I skolan fick i alla fall jag lära mig om upplysningens tid och era. Vi är där fortfarande. Även medvetandets tid är vi är nu. Från medeltiden när världen var mörk, var vi människor inne i upplysningen tid och det ljusa skulle segra till slut. Men fenomenet magi och besvärjelser fungerar fortfarande. Men inte alla klara av det. Man talar om att det bara går om man bär på rädslor och negativt tänkande. Tja vi är alla människor vi har alla våra svagheter. Jag personligen är inte särskilt rädd av mig eller har negativt tänkande. Dem som känner mig vet det. Men jag råkade ut för det ändå. Det för att utövaren kände till mina svagheter och utnyttjade det. Då går det in. Men som i alla sagor det ljusa segrar. Det går att motverka i ljusets tecken. Jag tänker inte säga vad jag mot agerat med i risk för att personen kanske läser detta och då får veta hur jag gjort. Den risken tar jag inte. Det här kanske inte har mediumskap i sig, men jag ville ta upp den ändå.

Myt 7
Man blir inte trött av att jobba rätt med andevärlden. Blir man det jobbar man på fel sätt. Man blir inte trött av att ha dem nära och kommunicera med. Det är precis som vilket inspirerande jobb som helst. Vid arbetsdagens slut när jag är hemma, då är jag trött, logiskt nog. Men den allra största myten jag stött på är många som blir trötta av de arbetat med andevärlden. Jag får höra många gången vid t ex mässor där det är rykande åtgång på arbetspass med kunder. Många frågar om ja ska ta paus. NEJ absolut inte, nu är jag PÅ! Flödet är igång och jag har verkligen bra mottagning/täckning. Jag minns vid min egen examinering, när jag ville ha fler sittningar, men ingen orkade. Bara jag ville ha fler, jag var ju på, online så att säga….När man blir inte trött av att arbeta med andevärlden. Blir man det jobbar man på fel sätt och får undersöka det närmare.

Myt 8
Det finns ingen av oss människor som med säkerhet kan säga exakt vad andevärlden är för nåt. Inte förrän den dagen vi själva hamnar där, och får ha minnet kvar till nästa inkarnation. Men vid riktigt professionella terapeuter i hypnos eller regression kan man lyckas. Jag har mött några som berättat det mest hårresande spännande händelser. Det märkliga är att den berättelserna är snarlika. Helt oberoende av varann. Det är vid dessa händelser jag börjar ana att vi människor kan inte veta exakt vad denna värld är för något. Vi får vända oss till mästarna som kommer igenom i trans för att höra vad de säger. Men det råder förvirring även där. Det finns dem ”mästare som utger sig för att vara Ambres…..just saying…hur rent är det då. Samt vad är syftet. Varför gör man så. Finns egot även där? Ja frågorna är många och myterna ännu fler. Vi har bara skrapat på ytan. Jag kan nästan lova att den dag vi står där på andra sidan, kommer vi skratta högt och säga – Jasså var det så här det var….!

Myt 9
Det tar inte massa tid och bestämda regler för hur lång tid det tar få första kontakten med andevärlden. Det är en stor myt att det måste gå en viss tid innan du ens kan lära dig att få kontakt. Nu pratar jag om första gången man försöker få kontakt med andevärlden. Att bli fullfjädrat medium tar mycket tid.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *