Katarinamedium

Kvantfysik med Mikael Säflund

 

I tisdag åkte jag till Stockholm för att lyssna på ett spännande föredrag av Mikael Säflund. Föredraget handlade om ”Instant Transformation”.

Jag smälte in direkt i hans fantastiska sätt att förmedla något så viktigt som kvantfysik.

Vad är då kvantfysik?

Kvantfysikens ”fader” kan man säga är Max Planck. Han fick nobelpriset 1918 för sina kvantteorier. Finns att läsa på Wikipedia 

Kvantfysik
Max Planck

Massa spännande tycker i alla fall jag. Men varför är det så viktigt då. Tja för att börja med finns här två läger. Naturvetenskapen och kvantfysiken.

De båda lägren kan ha svårt att acceptera varann. Så varför inte samarbeta anser jag. Då kommer vi någon vart.

Nu ska inte jag bli djup och förvilla någon, det är inte meningen. Men enligt mig och min uppfattning får inte kvantfysiken plats i skolorna riktigt.

Det fortfarande toppstyrt att naturvetenskapen är högst. Det är bara det att naturvetenskapen har fått vika sig flera gånger när vi kommer till

partikel experiment samt Doublesplit experiment. Det har visats i TV en gång på programmet vetenskapens värld.

Jag älskar sånt här, och jag har alltid varit intresserad av kvantfysik, även som liten knatte. Fast då visste jag inte hette så, så klart.

Vem är Mikael Säflund?

Mikael arbetar idag med kvantfysik på hög nivå. Dels för att vi ska förstå vad det är, men också att visa och undervisa att varje människa har själv tillgång till kvantfysik i vardagen. Det låter helt galet, men så är det faktiskt.

Kvantfysik är alltings ursprung, (mina egna ord) det som ÄR och det som håller samman allt.

Allt då menar jag på partikel och cell nivå till andra sidan universum. Så komplext är det och så är vi alla uppbyggda då vi har allt i oss.

På den här kvällen jag var på föreläsningen eller workshopen, fick vi lära oss om ”Zero point Field” och vad det innebär.

Man kan läsa om detta i t ex boken ”The Field” av Lynn McTaggart. Finns en podd från henne och den finns på Spotify upptäckte jag.

Mikael är mycket professionell föredragshållare och underhållare. Dessa 4 timmar gick i ett nafs. Mikaels bakgrund är från Dramaten och

skådespeleriet. Han har spelat mot bland annat, Peter Stormare, Börje Ahlstedt och regi av självaste Ingmar Bergman.

Kvantfysik, är det spännande

 

/Always & Forever#ingmarbergman #mikaelsäflund #maxplanck #kvantfysik #instanttransformation #doublesplitexperiment #peterstormare #lynnmctaggart #zeropointfield #nobelpris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *