Katarinamedium

”Annons och reklam i samarbete med Trafiko.se”

Ett körkort i höst kanske inte är helt fel

Ska man ta körkort idag är det inte alls samma sak som man gjorde förr, det är helt klar så. För idag är det mycket smidigare som t ex den digitala vägen. Att köra bilen digitalt går så klart inte.

Alla körlektioner gör man som vanligt i en bilskola eller på privat med handledare. Så en handledare kan vara en familjemedlem eller god vän till dig. Bara personen har rätta åldern inne och har haft körkort själv en viss tid. För det är alltid samma person som får övningsköra med dig.

Synundersökning

För att kunna ta körkort måste du ha gjort en synundersökning. Du hittar olika optiker runt i landet. På hemsidan hittar du rekommenderade optiker. Det är ju en trygghet att veta att du har perfekt syn för att kunna få ett körkort.

Börja med digital teori

För att ta körkort digitalt får du full handledning genom app eller dator där du följer steg för steg alla moment du ska göra för att fullfölja stegen i rätt ordning.

Det är superenkelt med den hjälp du får av ett digitalt program hur du ska följa körkortsutbildningen och hur du tar olika steg i rätt ordning.

Boka körlektion

Du ska boka körlektion på bilskola också, så du får rätt vägledning av en utbildar körkortslärare.  För det ska man alltid göra. Samt du kan även hitta allt du söker kring körkortsfrågor på hemsidan också.

Risktvåan (Halkbana)

Nästa steg för att du ska få ett godkänt körkort är Risktvåan eller halkbana som det hette förr. Det är för personbil och är en obligatorisk övning för dig som privatperson. Du bör boka en tid på orten du bor på eller i närheten. På hemsidan hittar du länkar var du hittar din halkbana. Man ska genomgå halkkörning för att du ska känna till hur det känns att få sladd på bilen. Det kan du få vid halka t ex vinterunderlag, kraftigt regn eller olja på körbanan.

Körkortstillstånd

En ansökan om körkortstillstånd görs digitalt på nätet och det kan du gör direkt hos trafiko.
Det måste man ha om man ska övningsköra med sin egen handledare. Så en handledarkurs finns att ansöka hos Trafiko.

Det är väldigt viktigt att ha alla tillstånd för att övningsköra så du blir en bra förare för framtiden. För ju mer man övar och ju mer man kör bil ju bättre och skickligare bilförare blir du.

Frihetskänsla att kunna ta en bil och köra precis dit man vill är oslagbar!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *