Katarinamedium

Del 1

Med enkla medel kan du som helt ny starta en medial cirkel. I början behöver det inte alls vara komplicerat. Jag ska räkna upp här några få saker du kan ha i din cirkel att börja med.

I en cirkel ska det vara ny cirkelledare för varje gång. Den rollen kan alla dela på var gång, man bestämmer gången innan vem som ska vara cirkelledare nästa gång osv. Så varje person kan förbered inför nästa gång och vara väl förberedd. Gå laget runt, och starta om. Allt för att alla ska kunna träna, även den som vara cirkelledare förra gången. Detta ger en bra lärdom även att leda.

Förbered med en meditation eller sitta i energin om vet vad det innebär.
Var alltid förberedd på något vis. Det finns massvis av vägledda meditationer att hämta, använd något förinspelat, eller gör eget.
Det är viktigt du och dina cirkelmedlemmar kommer i stämning för att låta din mediala sinnen ska verka och få spela ut.

Med vanliga spelkort

En helt vanlig kortlek har de flesta i sitt hem. Du kan dela upp i svart och rött, klädda kort och låga kort. Tänk på att bestämma innan om esset är högst eller lägst.
Du behöver inte separera alla orten i olika högar, bara att visa vilka som är vilka.
Förbered den/dem som ska starta att vara inkännande inför den som sänder kortet.
Du kan göra en annan variant, att en i gruppen drar ett kort i högen, vänd den inte, ingen får se kortet, lägg det kortet upp och ner på bordet i mitten.
Alla känner in vad det är. Svart eller rött, klätt kort eller siffra. Vill man djupare, går man i detalj om det är knekt, dam eller kung. Likaså med siffror, vilken siffra är det och vilken svit. Spader, hjärter, klöver eller ruter.

Med Tarotkort

tarotguidernaVill man ha Tarotkort och träna på det gör man det enkelt för sig.
Träning 1
Välj ut vem som ska tolka kortet och till vem det är.
Den som tolkar ska vända sig till den person som dragit kort och beskriva den som person
Avancerat: Samma träning, men låt tolkaren inte veta vem som dragit kortet. Låt tolkaren gå ut eller liknande. När man valt vem som ska dra ett kort lägger man det kortet till tolkaren och lägger kortet framför tolkarens plats. Ropa in tolkaren. Om man vill slippa gå ut varje gång, kan tolkaren blunda och täppa till öronen så den inte hör vem som drar ett kort. På detta vis spärras inte tolkaren och kan mer prata fritt. Gå laget runt så alla får tolka och bli tolkade.

 

Träning 2
Samma procedur som träning 1, gå lager runt, men nu ska ni ha flera kort att tolka.
Kort 1 dåtid, kort 2 nutid kort 3 framtid.
Personligt för den som drar de tre korten ska tolkaren få in medialt vad den ser på sina kort. Ett kort i taget.

Träning 3
Samma procedur laget runt. En person drar kort, valfritt hur många eller bara ett kort. Tolkaren ska få in en händelse på den som dragit kortet. När tolkaren är klar ska den tala om vem detta var.
Istället för tarotkort kan man göra teckningar av valfritt motiv. Ingen vet vem som ritat vilken teckning. Tolkaren drar en teckning och tolkar en personlighet eller händelse hos den personen och sen ska tolkaren säga vem som gjort teckningen. Verkligen en bra övning för att öva sin mediala sida.

Man kan göra samma övningar med Orakelkort om man hellre vill det.

När man väl kommit igång, kan man utveckla sin cirkel och komma på vidare övningar. Det finns inga gränser för hur man tar sin cirkel vidare. Bara alla är överens och på samma nivå.

Viktig notering:
Alla i cirkeln går in i detta med samma förutsättningar. Allt som sägs och kommer fram i cirkeln stannar i cirkeln. Det är oerhört viktigt man har samförstånd och tillit i sin grupp. Var noga med vilka ni bjuder in i cirkeln. Det är inte viktigt med antalet personer utan hängivenheten och starka viljan att på ett personligt plan för var och en att vilja bli bättre på det mediala och sin klärvoajans.

 

Lycka till!
/Katarina

Ps. Det kommer fortsättning i ett annat medlemsbrev. Ds

 

Del 2 klicka här.