Katarinamedium

Del 2

Olika ämnen

För att öva sig i medialitet kan det vara nyttigt att öva på Klärvoajansen. Det vill säga syn, hörsel, smak, lukt och känsel. (kom ihåg att känsel är uppdelat i 2, emotionell känsla och fysisk känsla.)

När man tränar i klärvoajans finns inga regler direkt, bara att Du/Ni bestämmer er för att öva på något särskilt, kanske det man är sämst på.
Använd vilka verktyg du vill, Tarot eller band eller något annat kul. Om du vill öva på KÄNSEL kan plast/sidenblommor vara en kul grej. Samla på dig olika blommor (helt långa stänglar) som man kan öva sin känsel på.

Övning 1 med blommor av plast eller siden, eller vad du hittar.
Sittern plockar ut en blomma den känner för.
Övaren kan innan gå ut så den inte ser vem som plockat ut blomman, eller se fullt ut, spelar ingen roll. Det beror på vilken svårighetsgrad du vill ha.

Övaren tar emot blomman, och känner med fingrar för fysisk känsel och-/eller med emotionell känsla. Titta på blomman var på blomman som påkallar din uppmärksamhet. Är det färgen på blomman eller formen.  Är det ett skott som sticker ut eller en trasig del som du fastnar för.
Berätta vad du känner för just den biten.
Exempel:
Jag har en pelargon av siden med flera blommor utslagna men även knoppar. Jag ser en trasig bit av ett skott längst ner. Min tolkning lyder så här:
Av färgen som är rosa tolkar jag det som en kärleksfull person som lever mycket med hjärtat, har levt mycket och intensivt (utslagna blommor) När jag känner på blommorna är dem sträva och varma. Min tolkning är att personen är varm men har gått på många nitar men har ett kärleksfullt hopp om mänskligheten. Ett skott på blomman tar min uppmärksamhet vidare att känna in att personen haft många projekt som inte kommit till skott eller som aldrig blivit av.

Så kan man tolka, ja så klart ta sig vidare vart man än blir tagen med hela blomman. Se även om objektet är långt eller kort, se och känn in helheten kring detta.

Istället för blommor kan man använda andra föremål som band av tyg av olika slag. Man kan använda bilder av olika slag, som orakel eller tarot eller andra bilder du tagit från internet eller liknande. Det är numera populärt med strykjärnsbilder, så varför inte göra olika bilder av det. Samla på dig, och var uppfinningsrik!  Övningen är att öva på din klärvoajans.

För sittern är väldigt viktigt att den ger klar feedback tillbaka, ge gärna konstruktiv feedback. Var snälla med varann när ni ger feedback och inte bara koncentrera på negativt utan hjälp varann. Så övaren kan få del av vad känt rätt och vad den känt felaktigt/justera till nästa gång.

Lycka till!