Katarinamedium

(Målad bild av Victoria Nilsson, Stevik.se)

 

Hur hanterar man en stalker eller nättroll

Det här har säkert många insett att man blivit utsatt för i alla fall en gång i livet på ett eller annat sätt. Det finns så klart grader i det här och olika sätt de agerar. Jag ska berätta om händelser som kan ske och hoppas på att det ska hjälpa andra att hindra sådana människor komma alltför när eller hindra i tid innan de gör förödelse i ditt känsloliv alltför mycket. Här ska jag ge dig bra verktyg hur du hanterar stalker eller nättroll.

Stalkers

Stalkers få ofta en tändning i känslorna av att förfölja en annan person av olika anledningar. Det kan även vara av samma kön som dig själv.  Till exempel att en person förföljer och följer dig överallt i på alla sociala medier. Eller ska hen vara med dig överallt vart du än går, helst i telefon eller i hemmet. Då får personen vara själv med dig och ni är privata. Stalkern vill inget annat n ha din fulla uppmärksamhet. Det kan till och vara så att stalkern får dig att följa hen överallt och göra allt hen ber dig om. Det här kan bli en farlig kombination med manipulation.

Är stalkern av motsatt kön ligger det oftast en sexuell underton och det handlar också om sociopat-egenheter hos stalkern. Alltså att hen vill gör dig mindre och mindre social med andra personer, släkt och vänner. Isolation med andra ord.

Nättroll

Den här kategorin är vida spridd så jag ska berätta om nättroll vi sällar upptäcker förrän det är för sent. Nu kommer jag in på vänner och bekanta som verkligen är nättroll när man tittar närmare Det finns människor som älskar se andra misslyckas. Dem finns definitivt i våra närmaste kretsar och kanske där vi inte trodde de skulle existera. På sociala medier är deras bästa ställen då de kan om de får möjlighet att dräpa kommentarer eller berätta om personer vitt och brett hur de är och vad de gjort. Nät troll förstår inte att de förstör mest för sig själva. I deras egen samling av människor som läser eller hör vad ett nät troll har att berätta, säger mer om sig själv än om själva offret eller den som nät trollet vill hänga ut. För som den gyllene regeln säger, allt man ger ut till andra är bara en spegling av sig själv. Det tänker sällan ett nät troll av den här digniteten.

Hur slipper man detta?

För det första bör man lyssna till första signalerna i sig själv vid möte eller samtal med personer. När man får den här känslan av att nåt inte stämmer. Det kan självklart handla om andra saker, men för att man inte ska öppna sitt hjärta för vem som helst och inte i första stadiet vid kontakt, bör man hålla sig lite lugnare med det.

En stalker följer dig på alla sociala medier i kombination med knepiga kommentarer. Trogna följare lär man sig känna och de vill man ju ha så klart. Men ett stalker och ett nättroll sticker ut. Man lär sig tidigt vilka de är man ska bara våga lita på sin egen signal och inte släppa på sitt privatliv det första man gör.

Om skadan är framme och en stalker börjar göra sig känd, är mitt bästa råd att klipp allt och var tyst. Gå inte emot, gör inget i värsta fall blockera överallt även telefon. Gör allt för att du inte ska fresta dig att besvara dennes attacker.

Ett nättroll äter energin av ditt engagemang så ge den inte. Besvara inte eller gå emot, utan skriv eller säg, i ljus och kärlek till dig, eller liknande. Ge personen rätt och bara emojs i form av hjärtan osv. Om inte nättrollet lugnar sig ta bara bort som vän och sluta följ. Besvara aldrig något den skriver till dig hur frestande det än är.

Vår lära

Vi lär oss av människor men vi lär oss mest av oss själva. Hur vi agerar emot gör vi det mot oss själva, det är därför det är så viktigt att stanna upp och inte rusa iväg med kommentarer oavsett vad det är. Kom ihåg det vi ger tillbaka i kommentarer är deras energi!

Vi bli bättre bättre människor om vi lär oss av oss själva, och tänk med hjärtat att de är där de är och du har en högre översyn av det hela och låt dem vara i sin energi. Men beblanda den inte om du inte själv väljer deras energi och frekvens.

Vill du veta mer om hur ska hantera ett nättroll eller stalker, kontakta mig för konsultation. Jag kan hjälpa dig se vad du behöver se för hur du ska komma vidare.

/Always & Forever

Ring direkt för svar på frågor 0939-7114 (19,90kr) minut

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *