Katarinamedium

Hej !

Förmodligen kommer jag nu ta upp ett ämne som ingen varken vågat förr eller så är det väldigt tabubelagt. Nämligen baksidan av mediumskapet. Jag talar inte nu om faror eller frestelser från onda makter. Nej det jag vill ta upp är att det finns en baksida kring mediumskapet särskilt när det handlar om utbildningar, kvalitet och behandling av människor. Människor i form av både elever och klienter.

För en tid sedan råkade jag själv ut för något väldigt märkligt. Som en del vet kanske är jag inom detta yrke självlärd och en massa år av erfarenhet. Men jag började förstå att det kanske i framtiden kommer krävas att jag har något slags bevis för att jag kan det jag redan vet inom mediumskap. Dvs certifikat i området. Så jag bestämde för att se på detta lite närmare och bestämma mig över vem som ska bli min mentor. Sagt och gjort hittade jag en och jag bestämde mig för börja den 2-åriga utbildningen. Det utlovades både det ena och det andra. I planen såg det väldigt bra ut. Men på tid försämrades väldigt mycket. Som t ex kursplanen var inte lagd eller färdig. Ännu mindre material.

Hur som helst, det som fick mig att börja undra vart denna utbildning tog mig. eller rättare inget. Jag lärde mig inget! Det fanns inte mycket som var nytt under solen på denna utbildning. Vad jag upptäckte var att den utbildning som gavs av denna prominenta lärare var nivån alldeles för låg. Så innan år två skulle starta bad jag om med avancemang, samt mer jag ville lära och få kunskaper i. Då blev jag istället utsparkad ! Denna mentor tålde inte att bli ifrågasatt inte heller kritik för sin låga nivå. Så det jag vill belysa till dig som söker kvalitet och mer kunskap utifrån där d är. Ta reda på mer vem personen är och har för historia. Fråga också andra hur de upplevt läraren. Men utgå ifrån andra som är på din egen nivå. Samt våga vara kritisk och lyssna på dina egna signaler, innan du slänger ut en massa pengar på ingenting. Du blir bara besviken.

Så detta ledde till självklart jag sökte upp en annan mentor, och tack och lov för att dem finns. Dem där som har kvaliteten som jag sökte. I dagsläget fortsätter jag min utbildning fast med andra lärare. Ja du läste rätt. Lärare, jag har fler, det berikar bara och man kan få fler infallsvinklar från fler lärare.

Det jag menar med baksida av den här karaktären är att man får sällan vad som utlovas och besvikelsen blir ofta så stor eller kan bli stor så man tappar tilltro till yrket medium. Ofta kan jag själv se att många som tror de kan mediumskapet fullt ut kan egentligen inte så mycket om hur man ska hantera människor. Jag menar om man inte kan hantera människor hur kan man då hantera andevärlden, ställer ja mig frågan.
Till saken hör av den första utbildningen jag blev utslängd från var det ca 90 % av eleverna som hoppat av pga blist i tilltro till mentorn.

Har jag då tappat all tilltro? Nej självklart inte. Men jag vet många som fått sig en släng av sleven och tagit väldigt illa vid sig. Även haft svårt att gå vidare i sina med sitt mediumskap. Det är detta jag menar att det finns en baksida med mediumskapet som kanske bör komma upp till ytan lite mer. För det är av stor vikt varje enskild person reagerar som känner att något inte stämmer. Att söka stöd och stöttning kanske, vad vet jag.

Att våga vara ifrågasättande och inte ta skit. För vad är som säger att ett medium som är duktigt själv i sitt mediumskap är passande som lärare ?!

 

Ha de gott
/Katarinanatten_100193742

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *