Katarinamedium

Som många kanske vet har jag genomgått en gastric bypass år 2012. För min del gick det inte så bra. Just nu pågår en utredning på mig om jag ska få en återkoppling. Alltså att man kopplar tillbaka magsäcken. Det är fullt möjligt men man vet inte tillräckligt vad det blir för konsekvenser. Men det vet man å andra sidan inte heller med gastric bypass. Jag har kommit till den slutsatsen att jag kommer alltid vara en tjocksmocka, kommer alltid ha dessa extra kilon som läkare och andra ”vet bättre” alltid påpekat att jag ska gå ner.

Men till saken hör att med kilona jag gick ner förlorade jag nåt med mig själv. Jag är inte längre mitt forna jag. Jag är inte alls lika stark eller viljestark idag som jag var före operationen. Jag saknar verkligen mitt forna jag. Om det kräver att jag får väga några extra kilon så säger jag nog okej för det. Vad andra tycker ger jag nu blanka …. i.
Jag mådde bättre med kilon och framförallt att kunna ÄTA !!
Det var en dag jag fick upp mina ögon ordentligt när jag fick matkoma av två kokta ägg. Herregud vad hände !
Ska jag inte kunna äta två kokta ägg ens utan bli magstinn och magsmärtor från helvetet?!
Vad blir nästa grej….kan man undra.

Man kan tänka vad har detta med andlighet att göra. Jo en hel del. Under dessa år har jag även ägnat mig en hel del åt min egen andliga utveckling genom att bli certifierat medium. Jag kom dit, till slut. Men jag känner att min kapacitet har fått vika undan för alla magsmärtor, näringsbrister, sockerfall, migrän och framförallt min kraft har sinat.

Jag vill med detta säga till många därute som funderat på gastric bypass. Tänk en gång till. Denna operation är verkligen inte för alla. Men jag vet att den har hjälpt många andra. Min fundering på varför jag inte har lyckats må bra, är nog att jag hade en IBS från början, som jag varit omedveten om. Men när jag hörde talas om den och blev medveten om symptomen ja då var det ingen tvekan. Att göra operationen innebär att man kopplar bort magsäcken och allt man äter går rakt ut i tunntarmen, direkt. Har man då IBS symptom är min tanke att det nog inte blir så lyckat. Så för mig så är nog behovet av magsäck ett faktum. Så tänk noga igenom om du funderat på detta. Jag ställer gärna upp på att svara på frågor kring detta om du själv har funderingar kring en operation. Men självklart även råd och rön från läkare och kirurger.

Under min resa med detta, har det kommit till min kännedom att många kirurger och läkare inte ens vet om att det går göra en återställning. Sorgligt, men så har det visat sig. Så ge inte upp om du som vill göra en återställning att verkligen göra en grundlig undersökning på detta, för en magoperation är verkligen inte för alla. Det har min kirurg på Ersta erkänt och sagt till mig. Det har gått för fort med denna utveckling. Man vet inte alla konsekvenser varken åt ena eller andra hållet.

Ha det gott där ute
/Katarina

273200621738

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *