Katarinamedium

För att kompensera senaste inlägget som jag anar var lite för tungt kanske, men jag har ju alltid en mening med allt och man behöver ju inte hålla med i det jag delger, så är det ju.
Men vad vill nu är att berätta andra iakttagelser om människan som är motsatsen till mitt senaste inlägg. Nämligen positiva människor. Självklart finns det glada och positiva människor. Lärdomar är inte bara ur negativ vinkling utan även i positiv bemärkelse. Jag strävar efter själv att bli en bra person. Att alltid se positivt på situationer jag möter. Det är nu inte alltid så lätt. Det är alltid lättare när man blir bemött positivt. Detsamma gäller vid konstruktiv kritik.
Jag sitter här i Grekiska övärlden och blir överraskad över hur lätt och enkelt livet är när jag blir bemött av andra människor från andra länder, särskilt av öborna. Dem är alltid glada och trevliga och ett ständigt leende på läpparna. Så klart man är mer observant på detta själv när man har semester, och inte hela tiden är inrutad i sina egna mönster och gamla hjulspår.
Vi svenskar är nog lite stela och framförallt stela i jämförelse. Jag känner mig träffad själv så det är ingen kritik till någon utan det är mina egna iakttagelser om mig själv. Ett bemötande av en annan person kan bli så enkelt och trevligt av några små enkla ord. Ord om kärlek, faktiskt. Vi svenskar och skandinaver är inte lite bevandrade i bemötande och vad vi slänger ut för ord till varandra. Jag tänker närmast på engelsmän som gärna bemöter andra med ”sugar”, ”love” eller ”sweethart”. Här i Grekland är man inte sämre, an bli kallad detsamma. Det är så trevligt och mysigt. Man blir genast på trevligt humör och man känner sig välkommen och väl bemött.
För detsamma gäller ju faktiskt relationen med andevärlden. Om man är tvär, sur och negativ kommer dem inte från andevärdlen heller för att hälsa på och ge stöd och hjälp, varken till mig som medium eller anhörig till nån i andevärdlen. Ja för så ser jag på det att kan man inte föra en kommunicera eller ha bra bemötande med andra personer, då kan man inte heller ha det med andevärlden. Ganska enkelt förhållningssätt. Människan i sig är ganska fantastisk och unik. Vi ar alla våra känslor både det ena och det andra, om den ena sidan tar för stort utrymme i våra liv, kan man ju ändra sig. Inget är ju skrivet i sten. Inga regler hur saker ska vara. Nej v har vår fria vilja allt igenom, så varför inte bara ändra på saker och ting. Allt finns inom oss. Glädjen och positivitet kommer inte och knackar på dörren, dem finns inom oss hela tiden. Det är bara plocka fram det. Det man ger ut får man tillbaka. Även det positiva.
/Katarina

 

th30ih8sq1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *