Katarinamedium

Jag blev inspirerad igår av en annan kollega och vän som tog upp det här ämnet. Så Anita, jag snor den idén av dig, men jag använder mina egna ord och självklart egen berättelse och erfarenhet. Min berättelse om vad många med mig har varit med om. Allt är inte ”ljus och kärlek” där ute. Det finns många krafter som vill annat med oss. Det jag vill belysa med min berättelse är att man ska se upp. Det finns människor i ulvkläder, helt enkelt. Absolut inte alla, men många och kanske där man minst anar. En del ser till och med ”änglalika” ut. Jag ska härmed ge min berättelse men utan namn. Jag vill inte gå den vägen.

Många har frågat mig varför jag fortbildar mig och går kurs i medial utveckling. Svaret är mycket enkelt. Jag fick för mig att jag måste ha ett papper på att jag kan nåt. Efter många många år av egna studier och självlärd och lyhördhet, trodde jag det måste vara så. Så jag sökte mig till en lärare. Sagt och gjort Som talesättet säger, när eleven är redo kommer läraren. Så jag startade min 2 åriga utbildning av ett engelskt internationellt medium som var på besök här i Sverige. Det finns många idag, så jag pekar inte ut någon med denna detalj.
Hur som helst, jag fick gno och gneta i blod, svett och tårar, för att få detta gå ihop. Framförallt med ekonomin. Jag reste 40 mil varannan tisdag för att delta i cirklarna som hörde samman med kurserna 4 ggr/år. Efter 1 år med sk utbildning i cirklar och kurs, började jag märka att jag faktiskt inte lärde mig nåt. Jag kunde detta redan, samt cirkelledaren inte höll sig till mentalt mediumskap. Ledaren ville bara öva healing med oss. Det är okej i sig men inte varje gång och tillfälle. Det var inte healing jag var där för. Sagt och gjort jag berättade för läraren att jag tyckte jag inte kom någon vart i mitt mediumskap, jag ville mer. Hade på förslag att gå en annan cirkel som jag hade på närmare håll. Men att jag fortsatte kurshelgerna för att fullfölja min utbildning. Men se det gick inte. Jag fick höra att jag var omöjlig som person, att jag inte hade vett nog att följa deras kursplan m.m och ännu mera m.m.
Till saken hör också att läraren och koordinatorn satte en kil mellan mig och min vän som också gick sin utbildning hos samma lärare. Vad vi inte förstod var att ingen av oss kunde tänka oss någon överhuvudtaget kunde göra så. Där satt vi på varsitt håll och förstod inget. Men när vi båda slutade av olika anledningar, kom vi i kontakt med varann igen, och vi kunde reda ut mycket. Det visade sig att lärare och koordinator spelade ett fult spel med oss elever.

Kort senare kom jag i kontakt med annan lärare som jag startade ny 2 årig utbildning inom mediumskapet. En fantastisk lärare som jag genast fick stort förtroende för. Lärde mig massor. Hon kunde i sin tur förstå var jag befann mig i mitt mediumskap och kunde vägleda mig rätt och fick det jag kom för. En utbildning. Men det slutar inte där. Detta var genom en akademi som håller i trådarna. Det sprack denna gång med huvudansvarig för utbildningen.
För att göra en lång historia kort, blev jag utesluten även här, men av en helt annan anledning.
Jag sa upp min roll som koordinator, för jag samtyckte inte med sättet de arbetade på. Nämligen ljug, mobbning och förtal. Sånt gillar inte jag och sa upp den rollen. Däremot inte min egen utbildning. Den blev jag utesluten från. För att nämna EN detalj. Jag fick göra som ingen annan: Gå en helgkurs och genomföra som två. Jag fick jobba dubbelt upp för att genomföra utbildningen. Men i slutändan fick jag inget slutgiltigt certifikat. Jag missade en enda kurs, och fick skit tillbaka. SÅ jag säger till alla därute, passa er för sluga människor som bara utnyttjar och spelar fula spel för egen vinnings skull. Har jag lärt mig nåt på detta. Jo det har jag. Jag föll för det första för smicker och fina ord. Jag föll för att man ville ha mig i sina syften, men jag såg inte till mina egna syften i första hand. Så jag kunde få det som jag sökte för, ett fullfärdigt certifikat för utförd utbildning i mediumskap. Men å andra sidan känner jag så här i detta nu: vad är det värt? Vem kan säga att jag kan det jag kan. Jo det är enbart andevärlden. Därför har jag bestämt att kurser jag kommer ha i framtiden är inte för de som jagar ett certifikat och ska ha en tvåårig utbildning. Nej det kommer ligga på en nivå där jag möter upp den personen där den är i sin väg i mediumskapet och vägleder den där den är.
Jag vet om att fler personer i vårt land råkat illa ut, därför kommer jag ha separat examineringar med prov och tester (som alla andra) och kommer granska ganska mycket, men i alla fall att ge den möjligheten för de som är självlärda och genom gått egen träning och erfarenheter. Det är mycket värt det med.
Som jag brukar säga: Saida hade nog inga diplom eller certifikat, det gick bra ändå.

Jag vill se en ny generation medium växa upp med personlighet och stark länkning till andevärlden. Dit kan man nå på många olika sätt. Varför begränsa sig med okunniga lärare inom behandling av elev. Nu ska jag säga att det finns många bra etablerade extremt duktiga på att lära ut. Jag fick en till slut.

Slutsats av detta. Jo det finns fler, men framförallt, döm ingen som ingen utmärkelse har. Döm inte dig själv för att du inget har. Döm inte alls denna djungel i mediumskap att det ska vara svårt och krångligt. Min erfarenhet i detta är att alltid i alla lägen lita till din egen känsla och din starka intuition. Kanske man behöver en hjälp ibland för att komma vidare, ja. Men framförallt döm aldrig någon. Du vet aldrig vad en person har genomgått. Som man brukar säga gå i den andres skor så förstår man bättre. Samt det finns bra personer där ute, men var selektiv. Bara för att man varit på tv betyder inte man är bäst. En lärare måste kunna ”ta människor” framförallt och vägleda rätt i din egen utveckling. Det kan inte alla!
Så jag har fått kämpa med mycket, men inte med andevärlden utan med människor som bara ska sko sig på andra. Tröttsamt men det finns många som gärna vill förstöra för andra och sätta krokben. Varför? Jag har bara en samma gemensam nämnare för det. Egot! Avundsjuka och svårt att se att andra kanske ”går om” eller har en annan syn och kanske annan kvalitet på det man gör, som de inte gillar. Men egot går in och stör och förstör. Men ingen av dessa kan ta din (eller min) egen intuition och ditt eget samarbete med andevärlden, och tur är väl det.

 

images25

Ett svar

  1. Jättebra skrivet Katarina, du har så rätt och det är många svarta änglar och gurun därute, tack för att du tar upp det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *