Katarinamedium

Jag vill gärna dela med mig om hur jag ser på det här med Tvillingsjälar. Jag ska även ta upp det som även kallas soulmates. Under mina år i mitt eget sökande har jag stött på dessa ord, och ju mer jag sökte ju mer olika namn hittade jag och olika definitioner. Men vid närmare eftertanke och logik i det hela kom jag fram till det som var mest logiskt. Kärt barn har ju ofta många namn så jag tänker hålla mig till Tvillingsjäl och soulmate, just för att inte röra runt och förvilla för mycket. Att de båda begreppen finns är jag helt på det klara med.

Dem existerar i allra högsta grad. Så, nu ska jag försöka förklara de olika begreppen, dess innehåll och betydelse. Varför finns de och vad har de för syfte. Låt oss börja med Tvillingsjäl. Vad är en tvillingsjäl? Om man hör på namnet ”tvilling” och själ, är det givetvis något som är och kommer från själen. En dubblett, en samma sak från själen. Nu menar jag Själen, inte en bit av mig själv. Utan själen. Det där enormt stora och ogreppbara vi vet så enormt lite av, själen. Den har två delar. Inkarnerar varann gång. Det är extremt sällan den andra delen av själen inkarnerar samtidigt som den andra delen.

Men dock händer det. Vad sker? Jag väntar lite med det och kommer till syftet varför det kommer sig så. Jo syftet är något mycket större än att vi enbart ska uppleva med kärlek. Det är en viss poäng med att två delar av samma själ inkarnerar samtidigt. Nämligen samarbete inom något mycket större. Ta till exempel Marie och Pierre Curie, som visserligen var ett par som man och hustru, men även fredsmäklare och stora män som arbetar för jämställdhet och fred.

Två olika samarbetspartners inom stora koncerner eller inom politik. Alltså inte alls ett par inom äktenskapet. Utan det kan vara din allra bästa vän, relation far/son, mor/dotter, Far/dotter, farbror/brorson etc etc. Hoppas du som läste detta hängde med. Syftet är att utföra något utöver det vanliga, något stort och storstilat.

Jag får ofta höra personer som söker efter sin andra hälft, utan större lycka. För det första brukar jag säga det är inte alls säkert ni är inkarnerade samtidigt. Så troligtvis inte. Jag frågar även personen om de vet dem själva är klara med sig själva, eller om motpartnern är klar med sig själv i sin inre dialog och sin personliga utveckling. Jag får ofta frågande miner tillbaka. Jag ska berätta varför, och nu kommer vi till den mest självklara biten som man ofta inte tänkt på.

Om du mot förmodan, skulle träffa på din tvillingsjäl, är det en sådan omedelbar känsla av samstämmighet och en igenkänningsfaktor utan dess like. Om du då mot förmodan skulle fråga någon annan, ett medium eller tarottolkare om du träffat din tvillingsjäl, är svaret direkt, Nej det är absolut inte din tvillingsjäl. För om det var så hade du inte frågat. Så stark är samhörigheten. Nu till den mest svåra och det mest självklara. Ingen är ofta redo att träffa sin tvillingsjäl.

Här kommer det enkla svaret: Om du möter din tvillingsjäl, kommer den omedelbara känslan och vetskapen om att DU vet allt om den andra utan att yttrat ett enda ord till varann. Vilket betyder i samma veva att den andre känner det samma om DIG. Så har dun inte ordning på dina gamla spöken, hemligheter i din garderob, gör nog båda det enda riktiga. Lägger båda benen på ryggen och springer därifrån i rena förskräckelsen. Men om ni båda känner att ni inte har några hemligheter eller gamla skelett i garderoben är frågan något helt annat. Vi, mänskligheten är absolut inte där ännu. Inte på långa vägar. Det finns en mycket fin berättelse i bokform om det här ”fenomenet”. Boken heter Zara, och skriven av Lennart Forsberg. Boken är otroligt bra och beskriver just detta, Jag har personligen träffat ”Zara” som egentligen hette Mishan, hon är tyvärr död nu. Men hon var den riktiga ”Zara” som Lennart skriver om. En bok alla borde läsa.

Soulmates är något helt annat. Något i mina ögon något mer att sträva efter och där det ligger mer utmaningar och gemenskap i som många ganska tycker att det låter inte lika fint. Soulmate, hörs nästan på namnet vad det är. Själsfrände, alltså den del av själen som inkarnerar varje gång där vi träffas liv efter liv med varandra. Många gånger har man stött och blött sina liv som maka/make, syster/bror eller arbetspartners av olika slag. Där vi känner igen varann till den grad efter alla liv tillsammans, att vi till slut inte behöver prata med varann utan man kan ha en konversation utan ord. Den känslan och den enorma gemenskap man har med varann är oslagbar. Man verkligen känner varann in till minsta del av en själv och faktiskt på en själslig nivå. Det är mer att söka efter och följa i energin vart den bär varje gång man inkarnerar och träffas på nytt och åter igen. Inte undra på man känner igen varann.

Det här misstas ofta vid att man tror man träffat sin tvillingsjäl, fast det egentligen handlar om själsfrände. Skillnaden är enormt stor men ändå snubblande nära. Så nästa gång du träffar en sådan är med största sannolikhet din själsfrände. Men tänk också att du kan ha fler själsfränder, och känna samma, starkare och svagare med flera personer. Kommer frågan i detta läge vem du träffat är att lita på du verkligen träffat något stort och överdådigt, din soulmate och själsfrände. Där man tillsammans kan utvecklas och skapa friktion. För det finns ingen utveckling i människan utan friktion. Kom ihåg det!

Inlägget innehåller annonslänkar från Vuxen

3 svar

 1. Hej Katarina
  Är just nu i en konstig situation/separation med en man
  Vi har ingen kärleks relation men ett väldigt starkt band
  Skulle gärna vilja få lite svar vad det är som händer just nu
  Tar du emot samtal
  Mvh Ann-Louise

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *