Tarot

 

Varför ska man lär sig Tarot?

Det är självklart upp till var och en att avgöra varför man ska lära sig Tarot. Men för mig var det en självklarhet att börja med Tarot och dess magiska värld. Det var aldrig någon tvekan att sätta igång det gedigna arbetet både inom och den yttre resan man gör när man ska sätta sig in i Tarot. Det är både enkelt och svårt att lära sig, och man blir aldrig klar heller. Det är ett ständigt lärande. Jag har nu arbetat med Tarot i över 30 år och jag finner nya grejer hela tiden. Kanske inte lika intensivt nu som förr, men det dyker upp nya infallsvinklar lite då och då.

Det som gör det här unikt är att alla Tarot mästare har sin egen unika prägel på hur man utföra detta yrke. Det är heller inte självklart att alla arbetar på samma sätt eller har samma ambition med detta märkliga yrke. Det är heller inte alla som arbetar med spådom fast man har Tarotkort till sin hjälp. Det är heller inte alla som siar om samma saker. Men det jag märkt är att fler och fler arbetar mer med vägledning och coachning med hjälp av Tarotkorten. Siarkonsten så som den var förr i tiden kanske sinar mer och mer. Men så är det med utveckling och så bör det nog förbli. VI följer alla den nya energin och den mänskliga utvecklingen och vi vet inte vart den bär, det är bara att följa den. Vad jag menar är att när man arbetat med detta en längre tid, märks det mer och mer att tiderna förändras. Så där bör vi Tarotmästare följa det.

Tarot kortens historia

Vad gäller Tarotkort och dess historia, vet man väldigt lite om var den startade. Men det finns vissa tecken på att man hade tarotkort redan i gamla Egypten på faraonernas tid. Arkeologer har hittat papyrus med Tarot liknande figurer, symboler och tecken.

Men vad man vet mer är att Tarot korten dök upp under 1600 talet i Frankrike och Italien. Tarot korten är förgrunden till våra vanliga spelkort, fast olika antal kort. Spelkorten är 56 st och Tarot korten är 78 st. Men sviterna är och hovkorten har samma uppbyggnad i Tarot.

Tarotkorten är neutrala och har varken med ljus eller mörker att göra, det är utövaren som sätter den prägeln.

 

Några axplock från min mediala Tarot kurs på distans.

 

Lilla Arkanan

Sviterna är alla kort 1 – 10 samt hovkorten page knekt dam och kung. Allt motsvarar våra spelkort. Spader, ruter, klöver och hjärter. Knekt dam och kung.  De är svärd, stavar, mynt/pentagram och bägare. Svärd och stavar heter för det mesta samma, men mynt kan ibland kallas pentagram eller stenar, vi har valt mynt, för att inte krångla så mycket. Jämna siffror är mer positivt, ojämna siffror mer negativt eller omvänd tolkning. 3,6 och 9 är extremt bra siffror. 9:an har alltid en högre vibration. 10:an är alltid bäst i den sviten. Nr 2 är svagare än nr 10 i rangordning.

Nr 1, Esset är alltid av stor betydelse. ”Number one” av högsta betydelse.

 

Stavar

Stavar generellt sett. Klöver. Element: eld. Funktion: vilja, kraft. Inretillstånd: skratt, glädje, vrede. Kroppsdelar: muskler, matsmältningssystem. Funktionsfel: diabetes, sår. Mat: stärkelse (mjöl/potatis) Aktiv. Solar Plexus chakrat. Står för intuition, energi, passion, vilja, kamplust, tillväxt, handlingskraft, optimism, identitetsfrågor, nyskapande, eldigt, alert, andligt och spirituellt. Väderstreck: Öster. Ärkeängel: Mikael.

Stavar 1 – 10

1: Beslut, aggressivt, kraftfullt, sagolikt, konfliktsökande, auktoritär, Österläge.
2: Sökande, uppsökande, lösningsorienterad, varnande, ut från mörkret, kontroll.
3: Resande, äventyr, tankar om flytt eller byte, aktsam.
4: Perfektion, klarseende, svar finns till hands, under samma tak, ljus och mörker.
5: Inre konflikt, konflikträdd, brist i självförtroende, söker hopp, sista försök.
6: Segerviss, budskap, på väg mot bättre situation, rak kommunikation, hög position.
7: Modig, visar sig själv, blottar sig, övervinner dålig självkänsla, god hantering.
8: Lycka, snabbhet, skiftande, hanterbart, skicklig, passionerat yrke.
9: Vördnad, viker sig, kraft, ljusglimtar i dunkel tillvaro, hjälpsökande.
10: Bära ett OK, tung kunskap, tung börda, klarar av tunga situationer.

Hovkort i stavar kan betyda hetlevrade personer och starka attityder. Hovkort betyder personer. Öster om geografiska platser.

Page i stavar – en ung person, kan vara pojke son, flicka eller dotter. Homosexuell, androgyn. Musikälskande person, entusiastisk och skapande. Kärlekssökande.

Knekt i stavar – en ung man eller son i vital ålder, strebern. Kärlekssökande i stora mått, högt passionerat, överdrivet sexuell, skapande och kreativ, övermodig.

Dam i stavar – en mogen kvinna, den som tar hand om.  Kraftfull kvinna på gränsen till manipulativ, överbeskyddande och starkt kontrollbehov, mentalt stark, någon att lita på om tilliten finns.

Kung i stavar – en mogen man, den som styr. Fadersgestalt med hjärtat på rätta stället, auktoritär men rättvis, har många järn i elden, mångkonstnär, allomfattande, manipulativ.

 

 

 

Stora Arkanan

Arkana betyder hemlighet, men också arketyp i vissa sammanhang. Här följer några utdrag ur min Tarotkurs. Det är min egen text, så som jag tolkar och så som jag skulle vilja visa hur man kan tolka.

 

0 Narren

Den förste i resan på leken. Narren, gycklaren eller även kallad harlekinen, är den nyckfulle, den roade, den kloka och vise. Symboliserar alltings början. Även den som kan se framåt. Klärvoajant person.

Den som står utanför och beaktar och betraktar framåt. Narren är den nyfikna och oskyldiga i allt han gör, precis som en gycklare vid hovet. Från forna tider var det narren man frågade i hovet om råd och rön. Det var till narren man hade de svåra frågorna, även kungen i hovet frågade narren om råd.

Den ”första” personen i allt, förstfödde, första plats mm. Även den obstinata och den som går sin egen väg. Man kan personifiera narren: Tomas di Leva, Charlie Chaplin och Steve Jobs, Mikael Jackson, för att nämna några. Musik i stora mått. En person som verkligen förverkligar sina drömmar särskilt inom musik, sång och dans. Narren är fri i sin själ och person. Narren kan vara den mest själviska, men även den mest ödmjuka.

Den som verkligen går sin egen väg, och verkligen klarar av det. Typiska yrken för en narr är komiker, sångare, dansare, stor innovatör och uppfinnare. Narren är en både varm och kall person, kan ibland vara den mest pålitliga då den håller allt för sig själv. Är verkligen ingen som sprider rykten eftersom det är inget narren är intresserad av att sprida rykten eller lögner.

Narren är sin egen. Men för det är han inte osårbar. För Narren kan bli påverkad om man kritiserar honom som person men som yrkesman. Kortet Narren är en skojfrisk man men också den man anförtror sig åt i stora mått. Narren kan också personifiera personer med Downs syndrom. Personer som är mycket naturtrogna och djurvänner. Deras filosofi går hand i hand med naturens cykler.

 

9 Eremiten

Den mest mystiska och mytomspunna person i hela Arkanan, Eremiten. En person man minst känner till eller vet så mycket om. Han är den som dyker upp på de mest oväntade ställen, men har alltid ett vänligt sinnelag och bra budskap, men med känslan ”man vet aldrig”.

För Eremiten är Jungfrun i Zodiaken och gäller för september månad. Med Eremiten kan tyckas som det mest främmande och skrämmande. Eremiten har valt själv sin ensamhet, just för att han vill ha det så, bäst så. Han kan vara det mest fulaste i utseende, men även den mest bildsköna.

Eremiten har också magikunskaper som Magikern, men Eremiten har en mer utpräglad godhet i sig, men man vet aldrig. Personifieringar Marco (från Sagan om Is folket) Quasimodo (ringaren i Notre Dame) Obi wan Kenobi (Star Wars) Eremiten kan vara den som aldrig blir gift eller stadgar sig. Orsaken är en: var passar han in i vår värld? Eremiten är en mycket sällsam person med svårigheten att passa in.

Konstnärligt begåvad men kanske begåvningen sitter i det esoteriska hos en Eremit. Kunskaper bortom vår värld, och kännedom om den. Eremiten kan vara den som passerar genom våra liv med starka avtryck, men som inte behöver betyda mer. Men att det ska väcka upp något inom oss vid deras flyktiga besök. Som sänd från ovan, likt en ängel går på vår jord med ett uppdrag: Att väcka oss!

 

Det här är ett litet smakprov på min onlinekurs i Medial Tarot.

Vill du veta mera så besök min sida för bra kurser.

(alla kort kommer av Ciro Marchetti)

Vill du boka en konsultation för medial vägledning kontakta mig på
mail info@katarinamedium.se
Eller skicka ett sms till 0707461410

 

 

#telefonlinje #tarot #tarotreadings #tarotkort #ciromarchetti #lillaarkanan #storaarkanan #arkana #katarinamedium #medium #mediumskap #medialvägledning #psychicreading #privatsittning #eremiten #narren #konsultation #klärvoajant #tarotkurs #tarotkursonline