Katarinamedium

Smedjebackens spiritualistiska center (2020)

En helg i september deltog jag i en avancerad medium kurs hos Smedjebackens Spiritualistiska Center Engelen SS Engelen. Det var säkert 10 gången jag går kurs hos Tim Abbott som är en eminent lärare i avancerad mediumskap.

Smedjebackens Spiritualistiska Center Engelen drivs av två starka och härliga personligheter med stor ödmjukhet, tjejerna från Dalarna, Helena Vestin och Marjaana Hellberg.

Mitt första möte med centret och tjejerna var en kall januari dag där vi tränade i mediumskap och plattformsträning. Vid den här tiden var jag ganska ”okänd” i Dalarna och Västmanland så ingen visste egentligen vem jag var. Men jag minns det så klart när jag som sista person på plattformsträningen var Helenas kommentar till mig -Du har gjort det här förr va?

Ja det kul då och sedan dess har jag själv hållit igång mitt eget mediumskap med kurser och träningar på olika ställen genom åren. Bland annat här på på Engelen.

Centret Engelen kan jag varmt rekommendera då jag tycker personligen att deras inriktning och vision pekar åt samma håll jag själv känner. De gör ett mycket fint jobb i samklang med andevärlden och mediumskapet i sin fullkomlighet.

Det sköna med tjejernas ambition är att man kan komma hit och bara prata. Sätta sig ner i någon av de sköna sofforna och bara njuta av atmosfären och självklart tjejernas sällskap. Det leder alltid till någon form av deltagande på deras cirklar, kurser eller träffar.

Man känner sig varmt välkommen här och kaffepannan är alltid på. Du hittar centret SS Engelen i Smedjebacken, Dalarna.

Skribent Katarina Lövelius
/Always & Forever

 

Min intervju med Helena och Marjaana på centret

 

Berätta gärna om uppkomsten av ert center Engelen.

 

Efter en incident i Helenas liv där sorgen vart påtaglig så vart Helena också sökande i andligheten. Helena hittade hem i spiritualismen och där fann hon många svar inombords. Det blev starten för centret.

Föreningen startades 2007 som en mötesplats för människor i sorg och människor som vill utveckla sina förmågor , känna att man tillhör några med liknande känsla och tänk. 2017 blev vi ett aktiebolag.

Vi båda gick mediumkurser bland annat hos Mia Ottosson i Karlstad som vi sedan bjöd med in i föreningen som medium och lärare i mediumskap här på Engelen.

Vi vill bjuda in duktiga föreläsare och lärare inom mediumskap och  alternativ medicin, där vi skapar grupper och där vi utvecklas tillsammans, dela erfarenheter och upplevelser.

Det vi brinner för är att hjälpa människor i sorg och bevisa att livet fortsätter efter vår så kallade död. Vår tro är Spiritualismen, vi tror på ett evigt liv. Vi vill också kunna hjälpa människor som inte mår så bra .

Vår passion är även att finnas för dom som vill prova på att utveckla sin andliga förmåga, fortsätta sin andliga utveckling, för man blir ju aldrig färdiglärd. Vi har nybörjarkurser i medial utveckling och mediumskap, men också på avancerad nivå. Även träningscirklar.

Om man besöker er, vad kan man få här hos er?

Vi erbjuder väldigt mycket för kropp och själ. Bland annat meditationer, privatsittningar, healingbehandlingar, MDT-behandlingar, trumresor, alternativ medicin- med eteriska oljor & produkter för en hälsosammare livsstil. Vi har även Encaustic art/ strykjärnsmålning vissa kvällar.

Vi på Engelen håller även kvällar med Andlig Fika -En diskussionskväll för människor som kanske sitter ensamma hemma och funderar om andligheten men inte vågar prata om det. Då har vi olika ämnen vi diskuterar och bollar tankar och idéer med varandra.

Det vi också erbjuder är även egna helgkurser i Healing, Mediumskap, Workshops.

Centret Engelen fungerar som en Spiritualistiskt center där vi även bjuder in engelska lärare med väldigt hög kvalité. De håller kurser i Mediumskap, Healing, Trance, Shamanism. Hit kommer Colin Bates, Simone Key, Chris Drew, Tim Abbott & Maureen Murnan. Colin Bates har sommarkurs varje år här i Smedjebacken. Då erbjuds man prova på mixat innehåll i sin egen andliga utveckling.

Vår butik här på Engelen som hålls öppen en gång i veckan torsdagar kl 12-18, här hittar du kristaller, pendlar, tarotkort, änglar, buddhor, andliga böcker, meditations cd, kläder, smycken m.m. till försäljning.

Varje år arrangerar vi en stor Hälsomässa med ca 90 utställare. En samlingspunkt där likasinnade människor sluter upp och får visa upp sig vad dom erbjuder. Det kan vara allt från olika behandlingar, sittningar, försäljning med mera. En fantastisk helg i maj månad med ca 1500 besökare på Wanbo Herrgård.

 

Vad gör Engelen om ca 10 år?

 

Vi drömmer om att Engelens önskningar ska slå in, att vi expanderar och finner vårt drömhus, en stor Herrgård – En Spiritualistisk skola där människor vill utvecklas. Vår plan är att skolan vara klar 2027.

 

Om ni fick drömma helt fritt vad skulle ni vilja uppnå både personligt men också för Engelen?

 

Våra drömmar är att få fortsätta utvecklas andligt, man blir ju aldrig färdiglärd. Sedan att få hjälpa fler människor som behöver hjälp och kommer till insikt att våga ta klivet framåt, och börja jobba med sin personliga utveckling för att uppnå ett bättre mående och hälsosammare livsstil.

Känslan att kunna vara en kanal, en länk för andevärlden är fantastisk. Både genom privat sittningar och ande kontakt, seans, healing med mera.

Det ligger i vår dröm och ambition att kunna förmedla till andra människor att livet går vidare och att det är något så vackert och det finns människor i sorg som blir hjälpta.

Engelen finns för sökande människor som är vilsna i livet och kan finna sin väg när de som vill börja jobba med sig själv och gör en personlig utveckling, och vill ändra sin livsstil och försöker se det positiva i livet.

Det är så många unga människor som lider av psykisk ohälsa idag och dom behöver mycket healing. Där ser vi ett behov att de bör lära sig att bygga upp sin självkänsla och försöka undvika stress.

Alla människor behöver hitta kärnan till varför vi mår dåligt, vad som orsakar t ex fysisk smärta, och att vända det och kunna se det själva, men också så finns det andra som ser och kan hjälpa. Där kommer vi in att hjälpa här på Engelen.

 

Kan ni berätta om ert bästa möte med andevärlden?

 

Vi båda möter ofta människor som verkligen strålar i ögonen efter att dom börjat förändra sina liv. Så jag vill gärna berätta om mitt bästa möte med andevärlden.

Marjaana: Mitt bästa möte med andevärlden är varje dag då jag sitter i stillhet, i kraften och bjuder in mina hjälpare som jag har. Det ögonblicket då jag känner närvaron med anden och den villkorslösa kärleken är den vackraste känslan som finns.

Helena: Det finns flera möten som sitter långt in i mitt hjärta. Det är då barn har gått över och deras föräldrar är i en stor chock av sorg och smärta.  Att kunna vara länken mellan världarna, att förmedla att deras barn är med dem fast i en annan dimension, och vem i andevärlden som finns där med barnet och att det är frid. Visst finns gånger jag efter en sittning brutit ihop känslomässigt men vi medium är också människor med mycket känslor.

 

Hur ser planen ut för er två personligen?

 

Marjaana: Planen för oss båda är att nå våra drömmar och mål. Att få växa och utvecklas både som människa och vårt center som senare ska bli skola. Vi båda vill nå ut till fler människor som behöver en hjälpande hand.

Helena: Fortsätter att jobba för andevärlden, vara till tjänst att vara förmedlaren mellan världarna. Jag fortsätter att utveckla mitt mediumskap och min personliga resa och fortsätta sprida hopp till människan och dela med mig av vad vårt Center har att erbjuda.

 

Är det något nu skulle vilja säga till våra läsare?

 

Det är aldrig försent att börja leva det liv Du önskar dig. Du skapar det. Lev här och nu! Det finns bara en av Dig och Du är unik. Varmt Välkommen in till oss på SS Engelen.