Katarinamedium

KatarinaMedium (2020)

KatarinaMedium ger läsarna svar.

KatarinaMedium

 

Ligger din förmåga och andlighet i din släkt, och är den ärvd?

Absolut har jag fått detta i arv. Främst från farmor och mormor. De arbetade inte själva som medium, häxa eller liknade, men förmågorna fanns där. Min farmor kunde läsa väder på himlen. Hon hade även synen för varsel. Innan andra världskriget bröt ut ”såg” hon en stort kors på himlen. Då förstod hon att något dåligt och ont var på gång, eftersom det skett någon liknande innan första världskriget.

Jag minns nu bara inte vad det var. Min farmor var född 1908. Min mormor (född 1905) hade förmågan att kommunicera med djur. Jag tror inte hon visste exakt vad hon gjorde utan gick bara på känsla. Vid hennes sista tid på jorden blev hon dement och fick flytta till ett vårdhem i Finland. På det hemmet hade dem 3 katter. Katterna sov varje natt hos mormor.

Det ser jag som tecken på att de alla trivdes med varandra och katterna kände stor trygghet hos min mormor. Både farmor och mormor har varit med från andra sidan när jag tränar mig och stretchar mitt mediumskap. Känslan för mig att de är med mig är mycket värmande och kärleksfull. Min mamma och pappa har aldrig påvisat några mediala förmågor, vad jag vet.

Däremot är dem också med mig vid mitt mediala arbete från andra sidan.

 

Hur ser den globala framtiden ut för dig?

Det får nog framtiden utvisa. Men jag hoppas på ett bättre och större samarbete med sjukvård, psykoterapi och traditionell vård och mediumskap. I USA provar man olika behandlingar i sorgearbeten med coachning, samtal, eventuell medicinering och medium som kan få kontakt med avlidna. Det här samarbetet har visats mycket positiva resultat för klienten.

 

Känner du att du har utvecklats som du tänkt dig?

Nej verkligen inte. Jag visste verkligen inte vad detta innebar när jag startade. Jag måste skratta lite åt mig själv åt detta. Vid ett minne jag har, trodde jag någonstans att jag skulle bli betraktad som en guru. Jag var nog lite naiv på den tiden (70-talet) innan jag mötte min absoluta favorit och förebild, som jag kommer skriva om längre ner (Ambres).

På frågan som är ställd är att jag har utvecklats bättre än jag trodde, med rätt människor och rätt lärare runt mig har det gått väldigt bra. Andra har velat sätta krokben för mig men det är en helt annan historia.

 

Ser du på mediumskapet annorlunda idag?

 

Det gör jag verkligen, särskilt när det gäller mediumistiskt/spiritualistiskt medium och psychic (synskt) medium. Det är en stor skillnad på dem två. Tidigare visste jag inte om detta. Idag vet jag bättre. Inget är fel eller rätt för det handlar mer om att man som enskilt medium ska hitta sitt sätt att arbeta på. Så det blir så bra som möjligt.

Jag arbetar idag på båda sätt, och det beror på fler orsaker. Men det som är bäst just då när arbetet ska göras är av stor vikt. Vissa klienter kan inte ta ”svar” på andra sidan så som jag egentligen jobbar och ibland är det helt andevärlden som styr och bestämmer över vad som är bäst för klienten.

Jag har stött på medium som är psychic medium som gör ett mycket bättre jobb än ett spiritualistiskt medium, och tvärtom. Det finns inget som är finare än det andra, det är resultatet som är det viktigaste för klienten. Valet hur man vill arbeta på bästa sätt kommer från mediumet.

En klient ska aldrig bestämma över mediumet hur denna ska arbeta. Den utvecklingen ser inte som det lett till något positivt, så jag hoppas det kommer bättring med det.

 

Hur ser du på medium som arbetar idag, mot hur det var när du började?

 

En svår fråga att svara på, då jag ser det som att det är idag jag vet bättre och kan göra min egen bedömning utifrån det jag vet idag. Det jag tycker är mest tråkigt är att de flesta som nu jobbat länge med sitt mediumskap inte är villiga att lära sig mer om mediumskapet och vad man som medium kan nå för nya höjder.

Det är ganska stelbent med den saken har jag märkt. Jag anser man aldrig blir klar som medium för det finns alltid nya steg att stretchande med mediumskapet. Bara man hittar en lärare som kan mer än dig själv.

Ett Spiritualistiskt medium är att ha en kommunikation med andevärlden. Man får svar på sina frågor man har till anden. De flesta läser av energin och påstår det är en kommunikation. Informationen är ungefär den samma. Men vid en riktig kommunikation kan anden ge svar som inte kan läsas i energin.

Det är för mig tråkigt att trenden har gått åt det hållet. Klienter måste idag bli mer noggrann av valet av medium, som jag ser det.

Jag vill också påpeka att jag mött fantastiska personer som arbetar hårt med sitt mediumskap och de har nått väldigt fina och starka bevisföringar med sina ande kontakter. Även när det gäller healing har det sket en massa fina positiva saker med utvecklingen. Då menar jag mest den spirituella, andliga och intuitiva healingen, även transhealing som jag själv högaktar starkt.

Så jag ser med stor spänning på de som verkligen jobbar med sina mediumskap att de en dag ska släppas fram mer i media så att även andra ska få se en annan typ av äkthet i yrket medium.

 

Vad tror du vi medium har för roll i framtiden?

 

Oj! Ja det tåls att fundera på en stund. Men jag tror vi som jobbar med ljuset, kärleken och upplysning kan få en större genomslagskraft med andevärlden på ett sätt som visar på utveckling även mellan världarna. Vad jag tänker är att medium ska bli mer erkända som en yrkesgrupp i samhället.

För jag har en tro på att vi medium ska kunna få det. Vilket år det händer vet inte jag, men jag hoppas det blir under min levnadstid.

 

När insåg du för första gången du var medial. Vad hände då?

 

Jag har väldigt tidiga minnen med en andlig kontakt, då var jag ca 3 år. Fast jag visste inte vad det innebar. Det kom senare i tonåren, tror jag. Speciellt när andra inte förstod vad jag talade om. Men en vändpunkt vad nog Star Wars på bio 1977. När man i filmen talade om ”kraften” och när jag förstod att detta var ett ämne andra skrev om, som t ex Eugen Semitjov.

Han skrev många böcker om UFO och rymden. Tillsammans med Carl Sagan drömde jag mig bort om andra världar långt borta. Så inte konstigt Star Wars kom som en välsignelse för mig. Jag kände igen mig i mycket. För det hände något inom mig. Jag tror det väcktes för mig helt och hållet.

Nu har inte detta med mediumskap direkt att göra, men det var med detta allt väcktes upp kan man säga. Jag har en tro och känsla av att vi alla bär medial förmåga. Den ska bara väckas upp. Det går nog att väckas upp på många olika sätt. En del väcks upp genom kyrkan och den tron. Andra väcks upp vid egna händelser i livet. Det spelar ingen roll.

Det viktigaste här tror jag att man inte ska prata bort det eller inbilla sig att det bara är fantasi. Hur kan det vara det. Fantasin ligger mycket nära inspirationen. Inspiration = In Spirit!

 

Hur kommer mediumskapet att förändras i framtiden?

Jag tror på ständig utveckling, och jag hoppas den inte stannar av alls. Vi har fortfarande mycket att utforska och utveckla inom andlighet och mediumskap. Kanske en dag det accepteras att kommunicera med andra saker som t ex utomjordingar och naturväsen. För mig är mediumskapet mer än den inarbetade engelska spiritualistiska mediumskapet, det finns mer!

 

 

Vilken är din viktigaste förmåga som yrkesmedium?

Min känslighet i att ”veta” när det är rätt. Särskilt med vägledning. När det kommer till ande kontakter är det nog det emotionella och bevisföringen som är viktigast för mig, för annars kan jag sitta och hitta på allt, och det vill jag inte. Men även min egen självgranskning att servera rätt ord och känsla till kunden, så kunden förstår mig.

Självdistans i detta är väldigt viktigt, även den personliga utvecklingen. Men jag vill tillägga en till sak som man sällan pratar om, det är den andliga personliga utvecklingen som går hand i hand med mig som människa. Det andliga är där, men min person som människa ska gå in i den. Vi har ju allt inom oss. Den biten kanske jag är ensam om att se, jag vet inte.

Men jag har genom åren talat om detta med flera betrodda personer, men det är inte lätt att få ihop alla bitar. Vi får se vad som sker med den biten.

 

Vilket värderar du högst av alla dina förmågor?

Min känslighet och väl inarbetade intuition och min egen personliga utveckling, helt klart. De går hand i hand och jag vore en dåre om jag inte hade självdistansen till det när jag utför mitt arbete. Alltså jag checkar av all information innan jag leverera den. Det är därför jag skulle vilja utveckla distansarbetet ännu mer.

Kan jag i lugn och ro jobba med mitt inre tillsammans med andevärlden kan min kontakt bli ännu starkare och ännu mer kommunikativ med andra sidan. Jag blir faktiskt störd av personen/klienten i fråga som vill ha kontakten. Men ofta märker jag att kontakten blir mer och mer bruten med en klient som inte förstår ett mediums arbete.

Ja helt ärligt känner jag det så ibland. Vad som vore bäst för mig behöver inte vara för en annan som arbetar som medium. Jag vet jag arbetar med mina kontakter och mina kontaktvägar med andevärlden. Ja det här är inte lätt att förstå, men jag tar tillfället att berätta nu hur jag arbetar bäst och vad jag värderar mest.

Självklart händer inte detta så ofta, och jag kan förstå att de tidigare blivit besvikna på andra medium, så de vill ju så klart ha en åsikt med i bilden. Jag förstår det. Vill också tillägga att de flesta klienter jag har är helt fantastiska och absolut förstår de vad som kommer fram genom bevisföring och budskap.

 

Vilken förmåga/kunskap/färdighet saknar du som medium som du gärna vill få?

 

Trans är inget jag vill arbeta med så den utelämnar jag helt. Men att man ska ”få” en egenskap tror jag inte på utan jag tror mer på vad som är bästa ämnat för mig när det är som bäst för mig att utveckla. Nu är jag en av de få som jobbar mer holistiskt och utanför boxen, så jag saknar egentligen inget. Det ligger i så fall i min utveckling framåt och då kommer jag ta tag i det.

Om det är meningen att trans ska ingå i mitt arbete ja då får det bli så Jag går fortfarande i utvecklingscirkel och kommer förmodligen alltid göra det mer eller mindre. Jag lär mig något varje gång om mig själv och andevärlden. Men mest för att knyta an andevärlden mer och mer. Allt i syfte att bli så tydlig som möjligt till den som vill ha mina tjänster.

 

Nämn 3 personer, levande eller döda, som är dina förebilder?

 

Tveklöst Ambres är absolut min bästa förebild. Ambres ”mötte” jag redan 1984-85. Helt magiskt möte. Det finns att läsa om det i första artikeln här på Vingkuriren. Jag har gått otaliga kurser med Ambres för att lära mig mer om mig själv. Förr skulle jag nog kunna radda upp en gedigen lista, men jag måste nog säga att jag har idag inte längre så många förebilder.

Det ligger i för mig en slags idoldyrkan och det är något jag absolut inte vill syssla med. För i så fall borde alla vara sina egna idoler. Däremot kan jag beundra vissa personer i syfte med vad de vill åstadkomma. Som t ex Ingvar Kamprad, Petter Stordalen och Peter Edvardsson. Alla på olika vis, men de inspirerar mig mycket på många olika sätt. Inte alltid som medium utan som människa på vår jord.

 

Har du levt något liv du gärna lever igen för att det var ett lyckligt liv?

 

Jag skulle helt ärligt aldrig vilja leva om ett liv, aldrig någonsin. Det vore som att stoppa ett flöde i min egen inkarnationskedja och jag vore inte jag om det inte vore för alla mina inkarnationer. Däremot kan jag sakna några miljöer från tidigare liv både här och på andra ställen i Universum. Miljöer som är t ex i fullständig harmoni med allt jag är i.

Eller liv som Alkemist och magiker, där kunskapen var total. Eller ett och annat liv som kung. Men jag skulle aldrig vilja leva om det.

 

Tror du på demoner och ondska?

Jag tror att jag måste dela på dessa ”begrepp” först. För de behöver inte höra ihop. Om vi börjar med ondska. Ja det finns absolut och vi människor har en oas av uppfinningsrikedom i att utöva ondska i. Så det klarar vi människor av helt själva. Det innebär att finns det ondska här finns det även på andra ställen. I det lilla så även i det stora, det är min filosofi.

Det här menar även Ambres (och andra mästare) att andra sidan finns det både kreti och pleti. Men då måste man även definiera vad andra sidan är först. En del verkar tro att det är ett enda stort rum där alla är i. Nej så enkelt är det nog inte. Frågan är mer vad är verklighet och vad är inte det. Jag har ställt frågan till mig själv många gånger om vår värld här är en icke verklighet.

Varje gång får jag samma svar, att det finns många världar och det finns många verkligheter, även många dimensioner och universa. Som symbolen Yin/Yang det ena kan inte vara utan det andra. Men det gäller att välja var man själv vill vara. Allt handlar om ett val, ett medvetet val. Det är inget, enlig mig i alla fall, att man blir drabbad av något ont. Det är i så fall en själv som väljer det.

Du frågar om det finns demoner. Jag måste nog svara ja på det. Förr kallade man det för Djinner. De utvecklades till något vi idag kallar för demoner. Men frågan är också om alla demoner är onda, jag är inte så säker på det. Det finns nog både det ena och det tredje i den här skaran. Det jag själv funderar på är dem alla odödliga.

Vad jag menar är att det verkar så när man talar med vissa som förstår detta mer än jag. Men då borde de vara urgamla. Eller ärver dem namnen?! Mina frågor på detta är nog mer än någon kan svara på. Nu är det inte så att jag går ser demoner varje dag. Nej absolut inte. Men jag har tidigare varit med om saker som gör att jag inte kan svara annat än ja på det.

Men min intention är att inte arbete med den sidan. En annan sak jag vill passa på att säga är att allt som är i motsats till ljuset alltså mörker måste inte nödvändigtvis vara ont. Det finns mörka varelser som jobbar i det ljusa tecken, fanns på sitt sätt, men även tvärt om.

Jag tror även det är mer komplicerat än så. Det jag nu ska delge är en enklare form att beskriva något som är komplicerat så länge man tänker vart och vitt. Bortom det dualistiska, finns varandet, alltså det som bara Är. Här finns allt, men det är inte delat i ljus eller mörker.

Så det som många vill ha det till att det finns mörker och ljus därav onda och goda mot varandra, menar jag att i varandet finns ingen av detta utan det finns vara ett varande och det är ÄR. Vet inte om jag gjorde mig förstådd på detta.

 

Nämn 3 tips/råd eller insikter som gav dig den bästa skjutsen i din utveckling till att bli medium?

Både svårt och enkelt att svara på, men mitt första är att tro på sig själv i det man vill arbeta med och hur man vill arbeta. Att arbeta som medium är att ha så många ”verktyg” som möjligt, då menar jag sina sinnen i första hand. Man har mer som en symfoni att arbeta med för att kommunicera med andevärlden. Jag menar inte attribut som stenar, kort och rökelser etcetera.

Nej mediala verktyg och kanaler. Insikten över att jag har alla mina egna svar inom mig är också en insikt. Det gav mig en ordentlig skjuts in i detta. Ett tips är att inte låta sig hänföras av andras råd och rön. Det tillhör ju dem, inte du som ska lära dig att bli ett medium, för du har egna.

Svårigheter med ditt yrke?

 

Personliga kontakten tycker jag själv, alltså människor. Jag brukar skämta ibland att jag har inga problem med kommunikation med andevärlden däremot med människor. Vad jag menar är att tyvärr är det många oärliga, oseriösa medium som trampat upp en väg i falskhet och rent ljug om vad andligheten handlar om att många som kommer till mig redan har en falsk uppfattning om hur saker och ting ska skötas.

Jag brukar svara då att jag har mitt sätt att arbeta på så låt mig göra det. Hur jag sköter mitt arbete kan ingen annan styra. Alla ju självklart i så här, vore det inte för de underbara klinterna jag haft under alla år hade jag inte fortsatt detta yrke.

 

Vad krävs för att ha mediumskap som yrke?

 

Ett företag i första hand, så man gör rätt för sig. Samt ta betalt. För om jag ska vara ärlig så går inte jag massa kurser och seminarier för att lära mig ett yrke och sen inte ta betalt. Det gör ju ingen.

Annars anser jag att det finns inga hinder för något att arbeta som medium. Enligt spiritualisterna ska man hålla sig till de 7 principerna. Men frågar man mig är det inte många som efterlever dem, tyvärr. Sen tycker jag dem borde förnyas och ge en mer morden tappning. Spiritualisterna i all ära och jag gillar dem verkligen, säger inget annat.

Men vi här i Norden har även vår historia med samernas schamaner och annat historiskt som till exempel sierskor som kunnat kommunicera med andra sidan, innan spiritualisternas framfart. Inget fel i det, men ibland känner jag att vårt eget arv trängs bort. Jag tänker på Saida som var självlärd. Inte hade hon diplom på väggarna.

Det är egentligen ingen annan än andevärlden som ger dig bekräftelse till att vara yrkesverksam som medium, men även att kunden bestämmer om du har rätt eller fel. Mitt råd är att ska man ge sig in i detta kan man inte på några villkor kalla sig medium av en kurshelg i mediumskap. Det krävs mycket mer än det.

De som vill påstå detta är helt ute och cyklar och har ingen kunskap om hur det här fungerar. Kundhantering är inte heller många som lär ut av de medium lärare jag mött. Så den biten hoppas jag blir bättre framöver. Ge dig hän i att verkligen träna och gå kurser med en lärare som ger dig rätt verktyg för dig. Ge dig TID. Då kan man bli ett utmärkt medium med hjärtat på rätta stället.

 

 

Skillnaden mellan medium och häxa?

Jag är ingen expert på området häxa. Trots jag varit inkarnerad flera gånger. Men som jag vet och det lilla jag känner till är att en Häxa tillber moder jord, månen och allt liv med ceremonier och olika hängivelse i kraften. Det finns både vita och svarta häxor, beroende på hur du som häxa vill verka så klart.

Medium, om man går efter akademins ordlista betyder medium den som står i mitten. Ett medium är en mellanhand mellan två andra parter. Som en telefon, man pratar ju inte med telefonen utan genom telefonen. Om det så är mellan änglar, andar eller naturväsen. Men ett spiritualistiskt medium är mer en ambassadör för anhöriga och anförvanter med bevisföring av andevärlden.

 

 

Vilka fallgropar är vanliga för nya som är under utveckling?

 

Tvivel på sin egen förmåga. Det är den absolut största fallgropen. Att lyssna på det nedlåtande egot alltför mycket. Även om man hamnar i klorna på fel lärare. Känns det inte bra, gå därifrån. Det finns fler som lär ut mediumskap. Det finns en fallgrop till, det är att om man lyssnar för mycket på andra skapar man förvirring i sitt eget mediumskap.

Enligt mig ska man bygga upp sin egen tillit och intuition med sig själv, så vad man då med andra att göra. Dem har sin tillit och intuition de har byggt upp som passar dem i sitt mediumskap. Däremot kan man bolla olika saker med varann.

 

Tror du på att stenar har olika effekter på människor, som tex Howlit som lugnar?

 

Absolut, det var lite så jag startade med bana tillsammans med Tarot. Så visst fungerar energin i stenar. Särskilt i meditation och healing.

 

Hur fyller du på dina egna energiförråd?

 

Det är på många sätt jag fyller på. Egen tid, lyssna på musik, umgås med personer som lyfter mig. Naturen och mina husdjur. Meditation är jag själv jättedålig på att utföra varje dag. Det blir kanske mer i grupp eller om jag är i naturen, det är också en slags meditation. Har jag lågenergi, är det enklare att minnas något från mitt liv som var bra.

För det tar bara 17 sekunder att vända till en uppgående spiral i positivitet. Det tar för lång tid att meditera och göra sådan jag gjorde för 30 år sedan.

 

Har du kommunicerat med naturväsen någon gång?

 

Absolut. Dem finns överallt. När det ges tillfälle tar jag gärna ett samtal med dem. Jag har både mött och sett stortroll, tomtar, vättar, ljusväsen, knytt. Skogsrået har jag bara hört. Hon är alltför skygg i alla fall där jag var då när jag mötte henne.

 

Hur kommer man överens med naturväsen och accepteras av dem?

 

Det är dem som ger dig tillåtelse. Men det finns tricks. Om vi har med vättar och tomtar att göra. Ska du göra en plats för dem i eller vid ditt hem. Placera något på en plats som kan vara en invit. Till exempel små möbler, godis(choklad) kaffe och bullar.

Men du ska ge dem plats, då har ni en överenskommelse. Jag gör så överallt där jag bott och jag har aldrig behövt oroa mig för brand, inbrott eller stöld. Dem ser till att inget förfaras. Världens bästa kompanjoner.

 

 

Tror du på änglar?

 

Absolut gör jag det, men jag har min egen relation till dem. Jag känner själv att vissa går att lita på andra inte. Men det är min personliga relation med änglarna. Det beror på i vilken hierarki av änglaskaran vi pratar om så klart.

 

Vill du berätta om ett änglamöte?

 

Det var på en kurs 2004 om möte med änglar och ärkeänglar. Kursledare Mikael Kvist. Jag har aldrig tidigare varit med om något liknande. Så verkligt och så fysiskt har jag inte tidigare eller senare varit i närheten av. Ingen annan som arbetar med änglar har jag känt samma närvaro som då. Men så var kursledaren också mycket speciell.

I kontakten fick vi alla känna energin och närvaron av ljusvarelser, änglar, och ärkeänglar. Både ljusa och mörka. Helt fascinerad av detta och hur starkt allt var. Något jag förmodligen aldrig kommer erfara igen.

 

Vad har du för planer inför framtiden som medium?

 

Jag längtar efter att få skriva. Både faktaböcker, fiction och utbildande böcker. Det är något som kliar i mina fingrar att få göra. Jag har startat med blogg och givetvis Vingkuriren, men att få ur allt jag har i huvudet ska bli väldigt kul, svettigt och utmanande att göra. Har igen som helst aning om hur det ska gå till men det brukar lösa sig om det är rätt och lätt.