Katarinamedium

Vem kan kalla sig Medium med rätta?

Jag blev inspirerad av en annan bloggare som skrev om sin syn på medium och mediumskapet. Så jag kände att jag vill nog göra det också. Först vill jag säga att inget är fel och rätt i detta, det här jag vill beskriva är mitt sätt att se på det. Samt att alla kan vara överens om att ”medium” blir man inte över natt, det krävs många år av erfarenhet och kunskaper. Så håll till godo med mig berättelse.

I svenska akademins ordlista står det ”medium-den eller det som är i mitten. I mediumskapet och alla andra former av informationsutbyte är ”jag” som medium den som är i mitten av den som figurerar genom mig på ett eller annat vis, till en mottagare, i det här fallet en kund/klient. Inget underligt eller konstigt med det. Att tala eller kommunicera med döda (från andevärlden) borde enligt mig kallas för spiritualistiskt medium då man ofta i dessa sammanhang går spiritualisternas anda och tillvägagångssätt.

Hur vi ska titulera samer och nojder vet inte jag, för de gör ju detsamma…kanske bara på ett annat sätt. Men om vi ska finfördela detta att den som går efter riktlinjer från engelska spiritualister (härstammar från mitten av 1850-talet.) Äldre än så är den inte, mig veterligen) Men utövare har ju samtalat med andevärlden förr.

Om vi ska hålla oss till nutidens medium, vad har vi att göra med. Jo det är kanaliseringar, trans, kommunikation med änglar, guider osv. Absolut inget fel i det. Frågan är bara från vilken kultur och tankesätt ska vi tänka nu?

Kanske vi måste finfördela hur är andevärlden uppbyggd? Hur ser det ut? Vem är var? Kan man prata med ”alla”. Ja här går nog tankarna isär hos de flesta. Men om jag går utifrån Ambres läror kring detta vad han menat, även andra mästare som Toth, Seth och Martinus säger dem något liknande.

Det står till och med i Bibeln att Guds hus innehåller 7 rum, den astrala världen. Det kan vi alla hålla med om på sätt och vis. Men vem bor var och tillhör var. Tänk en upp och nervänd pyramid, när toppen är vänd mot oss, och vår materiella och tredimensionella värld. Närmast har vi alltså den astrala världen, efter det kommer andevärlden, guider, lärare/mästare, änglar, healing, sist ”Gud”. Ungefär så här har jag fått det förklarat. Detta kan självklart skilja sig något, men i stort sett denna ”bild” av olika världar. Våra huvudguider finns i healingvärlden eller runt kring den högre sfären. Andra guider kan vara lite varstans beroende på var i livet vi själva är har för hjälp tillmötes.

Om vi nu går tillbaka till medium-frågan, vem gör vad och i vilken mån och förmåga arbetar man. Nu vill jag inte på något vis urskilja, fördöma eller trampa på några tår. Jag vill endast se på detta ur en annan synvinkel som i alla fall jag tycker är intressant att beakta. Jag är av den iden och filosofin att alla kan kommunicera, frågan är med vem och hur.

Jag personligen högaktar spiritualismens kunskaper och tillvägagångssätt. Absolut, dem ligger oerhört långt före oss i England och USA för att ta några exempel. Men kom ihåg, denna teknik och tillvägagångssätt har endast funnits sedan 1850-talet. Men de har verkligen fått ut något bra inom detta. Ordning på torpet om man säger så. Men har dem rätten att endast kallas sig medium? Nej anser jag.  Det existerar mer än så. Inom spiritualismens rättesnöre eller läror ska du absolut ha vetskap och kunskap om mediumistiskt och psychic.

Trans, healing, inspirerat tal, filosofi etc. Du ska klara alla dessa moment. Inom allt kan man kanske inte vara en stjärna i, men man nischar sig även här, men i alla fall fått lärdom och vetskap. Som transmedium krävs något utöver det vanliga och absolut inte för vem som helst om man nu ska tro det. Här talar vi om verkligen lång lärdom och teknik, även fallenhet är en stor fördel.

Kanalisering är ett för mig och många ett väldigt luddigt uttryck och ordet i sig har missbrukats av många. Även ordet medialitet. Vad är dessa egentligen? För det är med dessa två mångtusenårig kunskap och vetskap går förlorad nu, genom vår egen kultur, men även urbefolkningens skickliga kunskaper. Vad jag menar är exempel på häxor, häxdoktor, nojder, schamaner, pagans etc. Vad ska de kalla sig? Många av våra kulturer i vår värld ser sig själva verkligen som medium, men kanske inte som spiritualismens mediumskap.

Kanalisering är för andra kulturer det vi gör i trans och tvärtom. Medialitet menar en del att det kan man lära sig andra menar den är man född med. Vad som gäller vet inte jag. Jag menar nog att medialitet föds ALLA med, likaså intuition, men alla kanske inte utvecklar den eller anammar den i tidig ålder. Jag vet många som lär sig medialitet och intuition i vuxen ålder och klarar det galant. Men jag vet också många som ”lär sig” mediumskap och certifierade och alla olika diplom men kan föga. Att vara synsk/psychic är det trots allt väldigt många som är och är VÄLDIGT duktiga på det.

Det sorgliga är att de inte vet om det och tror de har verklig kommunikation med andevärlden. Fast de läser av aura, och energifält. Nu säger jag inte det är fel, för det är nästan samma information där. Så det blir nog rätt ändå. Men den verkliga finessen är att komma med ett budskap eller klargörande som häpnar och där säkerställningen kan visa sig längre fram, alltså att personen inte vetat denna information förrän efteråt. Ja det finns många sådana berättelser. Här menar jag att oavsett vem du har kommunikation med så är man verkligen ett medium framför sig.

Men om man som kund bara vill ha andekontakt med anhörig, så måste man ju veta vem som har kunskaper i den biten. Jag menar om man ni vill ha en andekontakt med anhörig, ska man ju inte få healing?! Eller om du beställer på restaurang en pizza ska du inte serveras en torsk med äggsås. Eller hur? Nu vill jag inte lägga all vikt på kunden att den alltid ska veta.

Nej jag lägger vikten på utövaren att den förklarar och klargör hur just den personen arbetar i andlighetens namn. Som i alla branscher som till exempel frisörer bara för att man går en utbildning i hur man gör, säger inte att alla frisörer gör exakt lika. Eller som jag brukar jämföra med en annan sak. Du kan doktorera i det mesta men det säger inte du kan hantera en tandvärk lika nageltrång. Du kan ju faktiskt ha doktorerat i matematik. Det är detsamma med medium och mediumskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *