Katarinamedium

Varför är Tarotkort så speciellt

När jag startade min bana med Tarotkort visst jag nog inte vad jag satte mig in i. Jag trodde en sak men fick vetskap om något helt annat. En vetskap jag besitter nu om att läran   om Tarotkort var så mycket mer och så mycket om fattande att jag nog hade stoppat min lärdom om jag vetat från början vilken mödosam och lång lära det är. Men så klart har jag inte ångrat, nej det har varit en extremt spännande resa att ta sig igenom.

I den här nya tiden som är nu har jag också fått veta att många tror att Tarot är något ont och mystiskt. Nja inte så som jag har lärt, utan allt hänger på den som utför arbetet genom tarotkortens magi och mystik. Det är inte korten som gör det utan utövaren. Tarotkort har inget ont eller gott med sig, utan den är neutral. Det är utövaren som skapar sin egen relation till de kort man vill och önskar använda. En del av detta förklarar jag i min onlinekurs som jag äntligen fått färdig och känner stor lycka inför den.

Varför är Tarotkort så speciellt

Det gamla Egypten

En del tror att tarotkorten kom på medeltiden, men det har upptäckts i forna Egypten något som kan likna mycket en Tarotkortlek som använder vid spel och spådom. Så Tarotkort är mycket äldre än vi vetat om. På medeltiden tog det fart ordentligt med spåkonsten.

Men för att återgå till nutid, så har jag inte alls ångrat mig att lära mig Tarot. Nu ska det tilläggas att varje person som lär sig Tarot är det en egen inre resa man gör, det är därför varje person har sin egen prägel på det hela. Det finns ingen som spår eller vägleder som den andre, inte heller kan det förväntas av kund att man ska få samma svar heller. Det är därför det blir så olika för många för alla ser på en situation helt olik den andre. Allt handlar om vilken position man har som tolkar korten och känslan därtill.

Många kunder spår sig hos många

Ja det är sant att många personer går till  många olika. Det är något jag uppmuntrat att man kan göra, för en ”second opinion” och det är bara sunt, men när det blir för mycket finns risken att det blir rörigt. Ungefär som många kockar till en soppa, ja faktiskt blir det så. Så därför ska man kanske hitta sina egna man vänder sig till och hålla sig till dem. Hur många tänker jag inte gå in på det får man avgöra själv. Men det har kommit till min kännedom att en del vänder sig 20-30 stycken. Det är på tok för mycket. Kanske en ide är att ha handfull och vissa är bättre andra områden än andra.

Jag själv tror

Om jag själv har frågor kan jag inte lägga kort mig själv så jag vänder mig till utvalda vänner och kollegor jag har tillit till. Eftersom jag vet den här tekniken fungerar så väljer jag detta före något annat om jag behöver råd.

Det är roligt och spännande

Men framför allt så är det roligt och spännande att lära sig Tarot, när man väl hittat en kortlek som passar en själv. Det är viktigt i det hela och att komma till rätta med att. Det är som att lära sig spela ett instrument, så gillar du ju en särskild sorts musik.Det är detsamma med korten, vilken sorts kortlek du väljer ska passa med din egen personlighet. Sen kan det skifta och ändras ju längre fram du kommer i din egen utveckling.

/Always & Forever
Katarina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *