Katarinamedium

Vad lägger jag tiden på

Häromdagen såg jag en skylt, ett vitsord som var så talande och gick direkt till mitt hjärta. Nu minns jag inte exakt hur den löd, men det var i stil med att om du inte kan lägga tid på din hälsa hur ska du då ha tid med sjukdom. Så vad lägger jag tiden på?

Det här klan du gälla i princip vad som helst, det behöver inte vara just hälsan. För jag tänker i det närmaste på vad man lägger tid på vad gäller sin egen personliga utveckling till exempel.

Därför ställer jag här några frågor som kan vara bra att ställa sig själv.

Var lägger du mest tid på: sociala medier eller din egen tid?

Hur hanterar du din egen tid du vill spendera själv?

Var slösar du mest tid på?

Det här är bra frågor för dig som aldrig har tid med något annat än  t.ex. att kunna utveckla dig själv. Jag hör detta så många gånger vid sittningar eller andra andliga sammankomster att ”jag har inte tid” eller ”det finns ingen tid för det idag”.

Du känner säker igen dig, och jag vill med detta inlägg inspirera dig med se över var du läger din tid och engagemang.

Mig som exempel

Det jag själv gjort för att få mer tid, är att ge mig tiden. Inte låta andra sno den för mig. Har jag ett möte av något slag på dagen ser jag till att gå på det mötet. Har jag bestämt ett tid med mig själv i t ex andlig utveckling med cirkelträffar, ja då ser jag till jag ger mig den tiden.

Alla måsten i livet har jag lagt åt sidan. Min tid som jag vill lägga på vettigare saker än dö-snack, onödig tid på sociala medier och för att inte tala om TV, (den har jag i princip slängt ut) då får jag automatiskt mer tid till mig själv.

Ett annat blogginlägg

Men det krävs en viss vilja till detta så klart, i ett tidigare inlägg om fri vilja, tar jag upp ett komplext ämne som nog många inte förstod. För den fria viljan finns sällan om man inte är medveten om vad det är. För om du tänker efter, om du har egen fri vilja, varför väljer du sällan din egna tid till dig själv? Med andra ord du äger inte din egna fria vilja.

Det är är mycket knepiga och avancerade frågeställningar som nog många avfärdar som humbug, men tänk efter. När ägnade du en tid till dig själv som du själv valt? Dem är inte många om man tänker att dygnet har 24 timmar veckan är 7 dagar lång.

En annan provocerande fråga är jobb! Har du valt ditt jobb av egen fri vilja? Är du på rätt plats utifrån din egen fria vilja? Hur långt är ett snöre är lättare att svara på. För det krävs mycket egen tid att komma fram till att nästan alla människor, och du själv, väljer att lägga tid på annat än sig själv och den egna fria viljan.

 

/Always & Forever

katarinamedium.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *