Katarinamedium

Vad betyder frihet för dig

När jag pratar med människor ser jag ofta att många tar sin frihet för given. Det är alltför många som tror sig veta att frihet är något som består, alltid. Men det är inte vad historien berättar. På vår jord har vi haft många frihetspatrioter genom tiderna. Jag ska nämna några som har kämpat för frihet som till exempel William Wallace (Braveheart) Jeanne D´Arc, Gandhi, Michael Collins, Nelson Mandela för att bara nämna ytterst få, det finns så klart många många fler.

Vi sitter idag i våra stugor och tycker att det är ju fint och bra att dessa personer har funnits och bidragit till frihet på ett eller annat vis.

Men hur är det idag?

Idag lever vi inte med hotet från kungar och adeln som det var förr. Inte heller kolonisterna finns idag om kampen om land och rikedom. Idag lever vi under ett annat hot. Pengar och makt!

Efter att ha följt frihetskämpar som finns idag mot att restriktionerna är för hårda, och att vi lever under ett hot där jag ser att vår frihet starkt är hotad. Kanske du som läser detta tänker att nej det är väl inte så det är. Men se det tror jag absolut, det är ingen större skillnad på William Wallace tid och nu! Vi kämpar för samma sak, vår frihet. Det som sker idag är detsamma som för 1000 år sedan (och framåt). Det finns en romantisk bild av frihetskämpar som nog många inte reflekterar över att deras bragd har påverkan av hur lever idag. Utan dessa frihetskämpar skulle vi ha slaveriet kvar.

Men det som är idag ser jag många som säger att vi måste hit än dit, vi måste göra si och vi måste göra så. När detta sker tas friheten ifrån oss utan att vi märker det. Så tänk dig för innan du kritiserar en frihetskämpe. Tänk på att frihetskamp är för DIG. Så du ska få ha din frihet tillbaka. Den frihet som vi ska ha och inte leva i ständig rädsla.

 

 

Jag kan absolut se likheten och jag kan absolut se att människans styre och makt är densamma, vi har ”bara” bättre teknik och andra kläder. Se, det är detsamma!

”Någon” makthavare säger till dig vad du ska göra, säga och ha på dig! ”Någon” säger att du ska hoppa, du hoppar. ”Någon” säger att du är ingen annat än slav under ”någon”.

Tänk själv

Det är det bästa vapen du och jag har för att vi ska kunna leva i frihet. Tänk själv! Vad är det som visar att makthavare har rätt, när helt annat ”gäng” kunnig påläst och högt utbildade läkare och professorer säger något annat. Jag behöver inte säga rakt ut vad detta handlar om, det har du nog räknat ut själv. Hoppas jag i alla fall.

Men om du som läser inte förstår vad jag menar så uppmanar jag dig att tänka själv. Låt ingen annan säga till dig vad Du ska tänka och tycka, Tänk själv! Om vi ska ta den här val historien som pågår just nu. En flera ton tung val har strandat utanför Kalmars kust och det har tagit 5 (!) myndigheter att försöka lösa detta. Om inte 5 myndigheter har kunnat lösa detta på ett smarta sätt, hur fanken ska de då lösa andra mer aktuella problem. Ja jag kritiserar starkt våra makthavare om vad det är för nötter som sitter på dessa stolar.

En ny värld

Jag hoppas på en ny värld där vi ska kunna leva utan hot eller rädsla för att jag som person, individ, medlem av detta land ska kunna vara den jag utan att bli kritiserad, pekas på att jag är udda och inte ställer mig i ledet och bugar och bockar när ”någon” säger det. Jag är en stolt person som kan tänka själv och jag har min FRIHET att tycka och tänka som jag önskar. Ja att skada någon annan levande varelse finns inte för mig så det är en självklarhet. Men mina tankar och min känsla kring saker och ting har jag min födslorätt till. Men jag vet att ”någon” försöker få oss till annat.

Den nya värld jag hoppas på är just med andlig frihet och där högkänsliga kan få utrymme för den verksamhet som bedrivs. Där vi alla ska få utrymme att tycka och tänka som vi absolut önskar utan att bli kritiserad. Om jag ska vara tydlig ska jag inte behöva bli kritiserad över att jag vill välja mitt leverne som jag själv önskar. Då menar jag men allt vad det innebär. Egen energi, eget vatten, egen mat eget tycke hur jag vill välja att bli behandlad vi sjukdom och krämpor. Det finns andra vägar, men jag vill ha valmöjligheten och ha fler val, inte bara ett enda som det är idag.

Jag vägra följa tåget av följa John eller ”Simom says”. Jag vägrar gå mot något som jag känner i själ och hjärta är fel för mig. Om jag vill välja min egen frihet ska jag kunna göra det utan bli hackmat.
precis som jag låter dig som väljer följa John låter jag dig göra det.

Inte alls löjligt

Jag ser att historien upprepar sig. Det jag upplever är att många som följer John inte ser det som t ex Nazityskland gjorde. När de skapade följa John tills det var för sent. Resten är historia. Det hemska är att många jag läser hos och ser, kan inte för sitt liv ens se möjligheten till detta. Det är det mest tragiska. En del har försökt och gjort sina val utifrån det, men då har de gjort ett medveten val. Bra, men de som inte ens vill se eller försöka förstå vad vi andra ser och upplyser om. Nej det är svårt för mig, men jag låter det vara, för de är där de är. Alla har sin frihet att tycka och tänka som de önskar, bara den är medveten.

Till freds

Jag känner mig mer till freds med detta idag och faktiskt bryr jag mig mindre om andra. Det jag vet om mig själv och det jag eftersträvar, är ju upp till mig. Den vägen går jag, min väg. Men friheten som alla bör ha finns inte idag. Så fundera gärna på vad som är din frihet. Har du friheten på jobbet? Har du friheten i din familj och bland vänner? Har du friheten att tycka och tänka som du vill?

Var i så fall till freds med det och kritisera inte andra som tänker annorlunda.

/Always & Forever

katarinamedium

#vadbetyderfrihetfördig
#frihetskämpar
#braveheart
#gandhi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *