Katarinamedium

 

 

Segla i Kroatien i sommar

 

Segling och vatten finns i blod för jag är uppväxt i Stockholms skärgård. Min pappa byggde egen båt men han har varit död i snart 30 år lika väl båten finns inte kvar. Därför har jag och maken börjat titta på att segla i Medelhavet i sommar. Kroatien är ett resmål jag tittat på länge, eftersom de har en så omfattande historia. Jag tänker mest på tiden mellan 1200-1500-talet. Väldigt spännande enligt mig själv i alla fall.

Seglingsresor

Att segla i Medelhavet har varit en stor dröm för mig väldigt länge. Därför har jag hittat ett helt perfekt koncept som passar oss. Seglingsresor med olika behov som till exempel hyra båt på plats eller köpa båt på plats. Här kan man om det skulle vara kul för ett företag att ha sin konferens genom konferensresor. Varför inte ordna det för de anställda med en helt unik upplevelse kring Medelhavet. Fundera på det till nästa konferens.

Adriatiska havet är djupt och vattnet är kristallklart. Kroatien gränsar till Italien bland annat och ligger i anslutning till hela Medelhavet. Kroatien bjuder på många sevärdheter som t ex slott och borgar. Klimatet är väldigt behagligt under sommarhalvåret. Här finns även många badorter och fina badstränder.  Att segla i Kroatien skulle vara mitt första val.

Resan dit och bokning

För att resa till Kroatien  för att segla kan man ta flyget tur och retur från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.  Svensktalande skeppare & värd finns att boka också. Transfer till och från båten. Dubbelhytt med frukost lunch och middag ombord på båten ingår alla dessa delar. Alla andra omkostnader som gas, hamnavgifter  ingår också i priset. Upplägget är väldigt bekvämt och komfortabelt. Beställ gratis katalog redan idag!

Hyra båten själv

Om man vill hyra segelbåten själv finns et stort urval av båt typer, storlekar hur många fot båten är. Min personliga favorit är typen motorseglare eftersom vi i familjen haft en själv när min pappa levde. På sidan kan du läsa mer om segling runt Medelhavet och alla bekvämligheter som du får ombord. Höjdpunkter som till exempel air-condition, upp till 12 sovplatser och allt från vanlig segelbåt till katamaran och motorseglare.

Köpa båt

Hur din situation ser ut kan ju vara av olika anledningar som till exempel att åka hit flera gånger. Kanske intresset är så stort för dig som familj eller större sällskap att man helt enkelt vill köpa en båt så finns det fina erbjudanden och tillvägagångssätt. Här kan man äga båten och betala 100% själv och ha tillgång till den när man själv vill nyttja båten. Under tiden man själv inte är på plats sköter marina flottan den åt dig och samtidigt hyr ut till andra när du inte är där. Ett sätt att finansiera hela kalaset, Med god avkastning delar man alla utgifter och inkomster. Eller betala 55 % av båten och finansiera resterande av hyresintäkter. Gå gärna in på moresailing och läs mer om avtalen och hur du själv kan budgetera detta.

Konferens segling

Ja nu behöver man inte alltid ha konferens det är ju bara ett ord. Men jag tänker själv att det skulle vara kul att ordna en segling i Medelhavet med till exempel andra kollegor eller varför inte andra sammankomster som familjemöte av större mått, för vem vill inte fira sen efter pandemin när vi alla kan ses och kramas igen.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *