Katarinamedium

”Annons i samarbete med Mjällbusters.se”

Mjäll kommer av svamp

 

Det vi vet är att svamp i hårbotten även kallad mjäll är ibland svårbehandlat. Nu finns ett bra och effektivt mjällschampo från Sverige som behandlar mjäll. Uppkomsten av mjäll uppstår ofta för oss nordbor och särskilt på vintern när vi bär t ex mössa. Det blir tätt och varmt och då är mjällen och svampen där ganska omgående.  Av kyla fukt och mörker hjälper också till att svampen uppstår. Att ta hjälp av ett bra mjällschampo kan verkligen hjälpa för att få bort både svampen och mjället.

När du tvättar håret med mjällschampo låt det verka en stund innan du sköljer ut det. Upprepa detta i 4-5 dagar varje dag för bästa resultat. Sen bör det räcka med en gång i veckan med mjällschampot så länge du har problem med mjäll.

Vad är mjäll?

Mjäll är vita flagor, bestående av döda hudceller, som bildas på huvudets hårbotten. Eftersom hudceller normalt dör och flagnar bort är en liten mängd mjäll normalt och ganska vanligt. Några människor har dock en ovanligt hög förekomst av hudflagor. De som har extra tjockt hår kan få mjäll då vattnet i hårbotten efter duschning är kvar, vilket torkar ut håret. Dessa syns som vita eller grå fläckar i håret eller på den drabbades axlar. Mjäll innebär inte bara social genans; även fysiska besvär som rodnad och hudirritation kan uppstå. Vad mjäll orsakas av är inte klarlagt, men orsakas troligtvis av en jästsvamp som finns i huden på vuxna. Det finns två sorters mjäll, torr eller fet. Den torra flagnar av som snö, medan den feta ligger som en gulaktig beläggning i hårbotten. De flesta fall av mjäll kan behandlas med speciella schampon eller huskurer.

Om man använder mycket och starka hårmedel kan mjällproduktionen öka.

Mjäll kan också vara ett symtom på seborré (om det är förknippat med rodnad eller klåda), psoriasis, svampinfektion eller huvudlöss. Klådan som uppstår kan få patienten att klia sig till den grad att huden spricker. Detta i sin tur ökar risken för infektioner, särskilt från stafylokocker och streptokocker.

 

Så här behandlar man mjäll på ett effektivt sätt:

1 Problem som visar sig på huden i ansiktet och håret beror ofta delvis på problem med mag och tarm. Rekommendationen är att äta någon form av kosttillskott för mag och tarm för att uppnå bästa resultat.

2 Köp någon form av probiotika som har Ph Balans.

3 Behandla hår och mage i ca 3-4 veckor för att se resultat.

(Vill du ha tag i det bästa kosttillskott för mag och tarm och probiotika med hög Ph balans hör av dig till mig.)

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *