Katarinamedium

”Annons i samarbete med vuxenkul.se”

 

Korsetter för alla former

 

Korsetter finns för att hålla en figur när man ska bära en figursydd klänning eller dylikt. Det finns ett finns urval av korsetter och underkläder som kan passa för en maskerad. Eller varför inte en annan “ekivok” tillställning. Det är bara kul att man kan välja. En korsett som sitter fint på en välformad kropp får vem som helst att känna mer självförtroende, men även lockande för ögat och din partner.

 

Det jag vill visa är hur fantastiskt fina korsetter från vuxenkul är och att de passar alla. Det spelar ingen roll om man tjock, smal, lång eller kort. Samspel mellan kropp och kläder är för alla. Det bästa är ju snörningarna som kan reglera formen så som man ser ut i kroppen. När korsetterna kom i historien var den ju till för att hålla in både här och där för att klänningarna skulle passa.

 

Historien om korsetten

Ordet korsett kommer ifrån det latinska ordet ”corpus” som betyder kropp. Korsettens storhetstid var mellan 1500 till slutet av 1800 talet (framför allt under 1800 talet), men man spåra plagg med samma funktion så långt tillbaka som till 1500 f.Kr. Det är ett plagg avsedd i första hand för kvinnor för att forma figuren på ett sätt som modet föreskrivit genom tiderna. Men det har även funnits korsetter för män. Korsetten är ett plagg i styvt material som bärs mot kroppen. Den sträcker sig från bysten till höfterna. Korsetten är försedd med kraftig snörning baktill så att man kunde snöra den hårt och på så vis forma kroppen.

Korsettens första uppgift var att hjälpa till att hålla tunga kläder på plats och betraktades inte som mer än vilket underplagg som helst, men under slutet av medeltiden (mellan år 400-1500 e.Kr.) började man tänka på korsetten som ett eget plagg och den började följa modets växlingar.

För den moderna kvinnan är korsetten mer ett smycke på kroppen och kan fånga ens uppmärksamhet. Kanske i samspel med en partner eller nya lekar eller områden på vuxenkul.

 

 

 

 

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *