Katarinamedium

Hur vet du att du äger din egna fria vilja

Det är nu inte helt lätt att känna till att alla människor har egen fri vilja. Hur kan jag påstå detta? Jo så fort du agerar på något som inte är din egen fria vilja, är den faktiskt inte din vilja. Om du gör något som påverkar dig negativt är det faktiskt ännu värre. Även om man skulle säga ”jag gör något för någon annan” är det absolut inte av fri vilja. Vi tror vi har den fria viljan men kan inte välja fritt.

En fri vilja har endast med dig själv att göra. Att göra något för någon annan har endast med egot att göra. Hur går det här ihop då? Ett agerande som du gör för dig själv kan inte annat bli det absolut bästa resultat då du agerar utifrån din känsla och din egen vilja. När du kommit så långt (eller brett) i din egna personliga utveckling kommer den automatiska empatin att komma igenom. Det kan inte annat bli det bästa resultat.

Själviskhet och egoism är något helt annat

Att välja egen fri vilja har absolut inget med själviskhet eller egoism att göra, du har fortfarande ditt personliga ansvar med att göra. Men så som du behandlar dig själv behandlar du andra. Så därför är det alltid allas egna ansvar att gå den fria viljans väg. Om alla gjorde detta vore vår planet en helt annan mer harmonisk och kärleksfull boplats.

Att gå någon annans fria vilja är inget annat än att gå en annans dröm och förverkligande! Så därför kan vi inte uppnå det bästa högsta möjliga harmoni inom oss så länge vi följer andras viljor. Oavsett vad det handlar om, så tänk till varje gång du kör bil till exempel. Att åka på en väg är någon annans vilja att Du ska köra där.

Eller skolan för att ta ett annat exempel.

Att sticka ut så som jag gör nu men att påstå att vi människor nyttjar inte alls vår fria vilja så länge vårt samhälle ser ut som det gör idag. Det är ganska provocerande att känna i hjärtat så gott som ingen kan agera varje dag från fri vilja. Det är i sak ganska hemskt. Så vad gör man åt det då?

I alla fall kan man börja med sig själv och välja det vardagliga att det som känns rätt i själ och hjärta, börja där, så kommer vi alla närmare fria vilja mer och mer. Men vi äger inte alls vår fria vilja fullt ut.

/Always & Forever

katarinamedium.se

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *