Katarinamedium

Hur beter sig människor egentligen

 

Det här är kanske ett känsligt ämne men detta är nåt som upptar mina tankar och känslor just nu. Kanske det beror på att jag utvecklas till högre nivå och ser igenom hur en del betett sig genom åren. Jag kommer absolut inte namnge någon men jag vill gärna ta några exempel på vad jag sett igenom.

För ett antal år sedan var vi ett gäng som umgicks. Det här är alltså personer som delar ett andligt intresse. Det var sommar och varmt och vi träffades hemma hos en persons jaktstuga mitt i spenaten i mitten av Sverige. Här är ”hur beter sig människor egentligen”.

Det började väldigt trevligt med sång och musik. Men sen kom alkoholen in och här blir allt ett enda stort kaos. Två personer (kvinnliga) börjar bråka rejält. Det resulterar i att där de skulle sova för natten inte blev så. Ena kvinnan gick in till en herre och där pågick sexuell aktivitet så det stod härliga till. Allt hördes till oss anda, då menar jag allt..

Resterande personer undvek allt och låtsades som det regnade och fortsatte supandet, gapandet och stojande. Det heter ju som bekant att där alkoholen går in går vettet ut, och det är så sant som det är sagt. Värden själv skulle prata kärleksproblem och jag skulle lösa hela hans problem med mina skills. Vad jag inte förstod då var jag blev bara utnyttjad från början till slut.

 

Vad gjorde jag själv

 

Eftersom jag lider av fibromyalgi och hela stället dröp av fukt och kallt (även om det var sommar) fick jag ett rejält skov så jag gjorde vad jag kunde. Tog en varm dusch och klädde på mig ordentligt och gick och lade mig. Jag kunde inte vara med längre och delta i ”festandet”. Av det blev jag rejält besviken på människorna som samlades för jag trodde nåt annat. Jag har inget emot att ta en öl eller glas vin, men måste man hälla i sig?! Det kan jag inte förstå.

Hur som helst, när maken och jag gift oss, bjöd vi på en jättebaluns till fest på ett slott med övernattning. Fler av de som var med på vårt bröllop var även dessa som betedde sig illa. Då kan jag tycka att lika bör vara lika att när vi vill träffas så vill vi även umgås. Döm om min förvåning när värden inte ville ha oss i sitt hem vid ett senare tillfälle, utan hänvisade oss till jaktstugan när vi egentligen vill komma och hälsa på. Nej jag fattar inte. Den personen är inte längre i mitt liv och jag kommer inte lägga mer fokus på en person som inte fattar vänskap.

Fler händelser

Jag kan gå till min egen syster som hade ett märkligt beteende när jag var hemma hos henne så fick jag aldrig mat hos henne. Nej faktiskt inte och jag förstår inte hur man som syster kan göra så. Vad är det för fel om man inte kan ge lite mat till en syster som hälsar på.

Jag har fler såna här händelser i mitt som jag starkt ifrågasätter. När jag har gäster har jag alltid något att bjuda på. Det har alltid funnits mat, kaffe eller te oavsett hur min kassa har sett ut. Vad är det jag ska lära mig av detta?

Det jag lärt hittills

 

Det jag lärt hittills är att andra människor inte alls tänker som jag själv, inte heller har de hjärta på rätta stället heller. Just det har jag lärt mig. Det var en hård läxa, och förmodligen till jag har dåligt självförtroende när det gäller vissa saker och mitt eget förhållande till mat t ex. Inte konstigt kanske att jag varit överviktig och inte fått ordning på min känsla kring detta. Helt enkelt att alla andra är inte villiga att bjuda på det man har, oavsett plånbok. Nåja det var en detalj kring mat och dryck. Jag har självklart dykt på fenomenet att bra för att jag har mitt jobb som synsk och medium så ska det vara okej att nyttja mina kunskaper gratis och tro att vi är ju vänner då ska de ha allt av en. Men inte tvärtom, det går aldrig.

Rent utnyttjande är det. Det är långt ifrån okej. Därför tar jag betalt oavsett om man är vän eller inte. Jag har blivit hårdare på den fronten. Varför ska jag gå kurser och uppdatera mig med det jag gillar att göra och sen bara visa och delge det till alla, nej tack, inte mer.

Kanske jag varit för snäll i alla år och bara svalt allt utan att be dem dra åt h-vete istället när omöjliga krav ställs på mig men inte den andre. Nej det går inte längre och det är jag tacksam för att jag har vänner idag och särskilt min make som sett detta mycket tidigt och bett mig se det jag tidigare inte sett.

Om jag så är naiv kommer detta gestaltas i mina böcker

Att vara naiv är ändå inte okej att bara utnyttja och röva och ta. Borde man inte vara mer överseende med det att ja hon där är lite naiv så därför ska jag INTE röva och ta. Hur låg är man då inte i det fallet.

Jag är så naiv tänker jag att nu när jag ska skriva böcker har jag mängder av karaktärer och personligheter jag kan ösa ur och det blir min tur att röva och ta. Självklart aldrig namnge vid rätta namn, det kommer bli påhittat, men personligheterna kommer jag använda mig av. Platser och nationalitet kommer bli annat. Så jag ser detta som min skatt jag kan ta ur och hämta mina karaktärer till mina böcker. Det ska bli väldigt kul att göra detta, för i princip är allt klart, det ska bara ner i text. Jag har alla karaktärerna klara, där finns den djärve, värnlösa, kraftlösa, kärlekstörstande, den girige, hjälten och huvudpersonen så klart.

Många har jag tagit bort ur mitt liv, men vissa har kommit till insikt med saker så dem har jag kvar i mitt liv. Det ger hopp om att människan kan ändra sitt beteende, och det glädjer mig.

 

/Always & Forever

katarinamedium.se
vingkuriren.se

 

#naiv #beteende #skrivaböcker #händelserurlivet #fibromyalgi #huvudpersonen #hjälten #dengirige #alkohol #festande #sexuellaktivitet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *