Katarinamedium

Hitta sin inre röst

När man talar om personlig utveckling hör du säkert ofta att söka sin inre röst, eller hitta sitt inre hjärta. För att hitta sig själv och bli mer ”ett” med sig själv och sin själ. Men gör vi rätt, och hur vet jag själv att det är rätt, så inte fantasin skenar iväg.

I min egen resa i andlighet och personlig utveckling går det här upp och ner upplever jag själv. Vid min början var det mer eller mindre enkelt. Idag upplever jag det svårare hos klienter när jag talar med dem om detta. Det kan bero på det finns för mycket brus kring detta med att söka sitt inre och sin inre vägledning. Vad jag menar är -ju fler kockar ju sämre soppa. I min egen natur är jag en väldigt nyfiken person och ska helst lyssna och ta in från allt och alla. Vilket gör det mer förvirrande än den nytta det ger. Många gånger har jag sagt att det bra att lyssna på fler, för att få en större bild. Men när det blir för många och olika inriktningar och pekpinnar, ja då blir det inget annat än pannkaka.

Att ta in information och vägledning från flera kan vara bra, javisst, men selektera från de som inte ger dig något. Vad jag menar med det är att där du själv finner svårt och komplicerat kan den nivån vara för hög och inte passar dig just nu, eller så har du helt enkelt passerat den nivån och behöver kliva upp i nivå. Alternativt, gå in mer i dig själv för att finna dina egna svar.

Vad kan man förvänta sig

Egentligen ingenting, för då har din hjärna börjat sätta igång och du är i beta frekvens, då händer inte mycket. Vad du bör göra helst är att släppa hjärna helt, sluta tänka och sluta försöka förstå något som är så extremt större än dig själv som människa. Det som sker är att du ska koppla ihop dig eller nå din själsliga del som du hittar inom dig. Eller som jag brukar kalla det, sitt eget intranät. Sitt eget Google, som är kopplat till stordatorn – Gud/källan/den stora anden/allvetande! (kalla det vad du vill)

Känslan av när du hittar rätt är inte svårare än att du kommer känna igen den känslan. Du hade den som barn, innan vi alla blev präglade av föräldrar, skola, samhälle och arbetsplatser. Den känslan kommer tillbaka för den har aldrig lämnat dig, du har bara glömt bort den.

Många olika tillvägagångssätt

Det finns inget rätt eller fel i hur man gör, kort och gott hitta Ditt sätt. Men i stillhet kan vara en bra idé, det är svårare att uppnå detta tillstånd, i alla fall i början, om du har detta brus runt dig och har andra distraktioner.

I naturen, i hemmet, i trädgård, på semestern ( om det är lugn och ro i hängmattan) Ja som du ser finns det fler ställen. Meditation i all ära men det är inte alltid rätt tillvägagångssätt. Men visst, att påta och gräva i trädgården är också en slags meditation, ja det är sant. Men att läsa en bok med samma ämne om att hitta sitt inre kan ge en aha-upplevelse lika väl som att sitta vid klippor och bara vara.

Det är en myt att det är svårt

Jag vill verkligen påstå det är en myt att det ska vara svårt. Att hitta sitt inre är inte svårare än att gå och stå. Alla är födda med det och alla har tillgång till det. Det är bara att hitta den igen, för den har aldrig lämnat dig.

/Always & Forever

katarinamedium.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *