Katarinamedium

Möte med Tim Abbott (2018)

 

För en tid sedan blev jag bekant med Tim Abbott genom möten, samordning med kursverksamhet m.m. och jag har inte ångrat att ha fått träffa denna fantastiska person och lärare i mediumskap. Tim är en oerhört skicklig, duktig och väldigt ödmjuk lärare inom mediumskap. Tim kommer från och bor i England och kommer till bland annat Sverige för att dela med sig av sina kunskaper inom mediumskapet.

Genom min egen tid av sökande och letande efter en lärare i mediumskapet hittade jag Tim och har inte ångrar att ta del av hans djupa vetskap och erfarenheter som man sällar ser på andra ställen. Tim guidar på ett suveränt sätt hur just jag som elev, person och andligt sökande kan komma till rätta med saker och framförallt avdramatisera väldigt mycket. Men för den delen behålla det ”magiska” med hur man kan gå till väga för att jobba med andevärlden så den bassar varje person som vill gå längre i sitt mediumskap.

Tim är ”känd” i England för att vara den ”mekaniska” mediumet. Vad som menas är att han har tekniker och olika sätt man kan ta till sig informationen från andevärlden. Det låter kanske som han skulle vara mekanisk själv, men om man frågar mig (och andra) skulle jag vilja säga Tim är mer närvarande och mer i kontakt med andevärlden än någon annan jag träffat som jobbar med andevärlden på den här nivån. Mer inkännande och mer kommunikation och pricksäkerheten får man nog leta efter.

Jag personligen tycker Tim är ett fenomalt nu levande spiritualistiskt medium i vår tid, som jag hoppas på fler tar chansen att få ta del av hans kunskaper. Jag fick en tid med Tim för en personlig intervju, där han själv fick berätta om sig och sitt arbete. I England har han och två av hans yngre elever ett evenemang de kallar ”The awakening” där de turnerar genom hela England och visar sin skicklighet i hur man kan arbeta med andevärlden.  De är morgondagens medium.

/Skribent
Katarina Lövelius

 

tim abbott

Vem är Tim Abbott? Berätta din historia.

Jag föddes 1960, i en ”stökig” familj,  mamma och pappa skildes när jag var väldigt ung så jag och mina syskon hamnade på barnhem  tills jag var 11 år.

När jag var på detta barnhem mindes jag att jag mötte andar från andevärlden. Jag tyckte det var normalt. En ung man kom och lekte med  allt var unga personer leker med.  När jag var 11 år levde jag med min mamma igen i en liten by utanför Cambridge. Sen flyttade vi till London, vilket jag inte gillade. Har aldrig gillat att bo i London. Men min kontakt med andevärlden fortsatte.

När jag var 15 år förstod jag att jag inte var något läshuvud i skolan. I skolan bad lärarna mig praktiskt taget gå ut från skolan för jag gjorde inget skolarbete ändå. Så jag började arbeta på en byggfirma istället vid 15 års ålder.

En särskild händelse med andevärlden inträffade på en arbetsplats. Vi hade olika jobb i detta hus. Där vi arbetare skulle vi göra olika saker. Jag fick gå ner i en liten källare för att städa upp en massa bråte. Där hittade jag två stora svart vita fotografier. På fotona var personer ur armén. Det syntes på deras kläder. Unga soldater. Jag tyckte om fotona så jag sparade dem.

Min ena arbetskamrat föreslog vi alla skulle gå till puben för lunch, men jag bestämde mig för att stanna i huset istället. Jag satte mig vid en trappavsats på övre våningen och åt en smörgås när jag plötsligt får höra fotsteg i trappen. Så jag tittade genom spjälorna till trappen och får se en ung man stirrar på mig. Jag frågade om jag kunde hjälpa honom på något sätt, för jag skulle ju vara ensam i huset.  Han frågade vad jag gjorde i huset.

Jag förklarade vi är här för att göra reparationer av huset. Vi diskuterade fram och tillbaka om detta hus och den unge mannen i huset sa flera gånger att vi måste vara rädda om huset, att vi ska ta det försiktigt. Jag kunde inte förstå varför han var så beskyddande av huset.  Helt utan förvarning försvann han. Han försvann inför mina ögon. Jag sprang ut i skräck och förstod ingenting.

Jag sprang ut på gatan och kom till en mur, där jag stannade. Då kommer mina arbetskamrater från puben och frågar vad jag gjorde där för jag skulle jobba vidare. Då sa jag att det uppenbarligen spökar i detta hus. Nej nej sa dem fortsätt jobba nu. Gå tillbaka och gör ditt jobb. Vid den tidpunkten förstod jag inte hur andevärlden fungerar.

Jag gick tillbaka till källaren och skulle fortsätta jobba, då jag går förbi tavlorna i svartvitt foto och ser där att den unga man nyss träffat på i trappen, var en av de unga soldaterna på fotot. Jag tänkte att jag ska nog sälja dessa för de kan vara av värde. Jag tog dessa till biblioteket i stan och frågade om de ville köpa dem. Nej säger damen på biblioteket. Så jag tänkte att om jag tar reda på historien bakom dessa gamla foton så kanske dem går att sälja. Vi hade en överenskommelse.

Vi fick reda på att regementet hette ”Appletree regement” och huset vi jobbade på för renovering låg på adressen Appletree Lane.  Den unga mannen som jag mötte i trappen bodde i detta hus vi renoverade, och han kom tillbaka för att se arbetet med huset eftersom hans regemente  var lagt i detta hus. Vad vi kunde hitta var att alla dessa män från Appletree regement hade dött i ett inbördeskrig och kom aldrig hem.  Jag har under åren haft många liknande upplevelser, också ett vid 19 års ålder som jag ska berätta om.

Där jag beslöt mig för att mediumskapet ska bli mitt riktiga jobb, så jag slutade jobba inom byggindustrin. Jag uppsökte flera mediala cirklar, närmare tre stycken. Men de olika lärarna var inte vad jag kallar lärare.  De tyckte att om man arbetar psychic så är det inget bra, den ena yttryckte det som att jag skulle arbeta med djävulen…och jag tyckte inte om det utrycket och beskrivning.

Det känns inte rätt. Att arbeta med andevärlden och genom sinnena ska kännas kärleksfullt, vilket jag själv tyckte så vi var så att säga inte överrens.  Så jag slutade i dessa tre  cirklar.
En dag när jag kom hem och stod i vid matbordet, skrek jag till andevärlden att jag kan inte hitta en bra cirkel att utveckla mitt mediumskap i, för jag kände mig ledsen och upprörd samtidigt.

Helt plötsligt får jag höra en röst. Vi sitter gärna med dig, vi finns här du behöver bara fråga. Så jag tänkte vaddå… Jo om du vill ha en cirkel i mediumskap så sitter vi hos dig.
1 timme varje dag i två år satt jag i hemmet i min egen cirkel. V var nio stycken och jag var den enda levande personen! De två åren var mina bästa år i min egen utveckling för att utveckla mitt mediumskap. Efter det kunde jag börja jobba i vad vi kallar spirituella kyrkor här i England.

Jag träffade min kommande fru och fick 2 barn, flyttade från London. Men det äktenskapet fungerade inte av olika anledningar, men vi har en fin kontakt eftersom vi har barn tillsammans.
Mitt mediumskap fortsatte och det ledde mig till Arthur Findley collage.

Där mötte jag Glyn Edwards som ledsamt har lämnat jordelivet, men han såg något hos mig att jag hade potentialen till något stort, så han tog mig under sina vingar och jag var elev för honom i många år. Det tog mig vidare till att jag fick resa utomlands och träffa fler skolor för mediumskap. Kanada, Tyskland, Norge, Danmark och flera andra länder. Även Sverige. Jag har fått turen att få besöka alla dessa vackra länder och alla underbara människor.

Jag är omgift nu med Jeanette, vi är som två familjer som sammanslagits nästan, och vi alla trivs väldigt bra ihop. Det liknar lite som Tv-serien Brady Bunch…Vi är mycket lyckliga ihop Jeannette jag. Vi har tillsammans 7 barn och 7 barnbarn, än så länge. Vi är som en lycklig klan.

Ibland får vi utmaningar som vi ska gå igenom, och genom test och tillit tog vi oss igenom det. Nu har vi det bra och vi har en lycklig plats i tillvaron. Jag kan fortsätta med mitt mediumskap som lärare världen över att kunna delge mina kunskaper till andra ger mig stor glädje. Jag är mycket glad över mitt liv idag och vart det har tagit mig som person och som medium. Oavsett vad som kommit i min väg har jag stannat kvar hos andevärlden och jobbat med mitt mediumskap.

 

Hur ser världens framtid ut

Jag talade faktiskt med andevärlden nyligen om världens framtid. Som jag gör då och då. Världen är absolut den bästa plats. Men jag frågade då andevärlden varför alla förödande tsunamis och vulkanutbrott osv. Andevärlden svarade, från vems perspektiv är det hemskt? Från andevärlden är inte detta hemskt eller förödande, men från er sida är det så. T ex tsunamis, jordbävningar och vulkanutbrott har alltid funnits i vår värld, det är inget nytt.  Så har det alltid varit. Det som är förödande är mänskligheten.

Vi ser nyheter ideligen, hur djurriket far illa p.g.a. mänsklighetens framfart till mänsklighetens fåfänga för djurens päls eller elfenben och dylikt.  Mänskligheten tror vi vet bäst enligt mänskligheten själva. Det som kan hända framöver, eller troligtvis kommer hända är att människan tar död på sin egen mänsklighet istället. Enligt mitt samtal med andevärlden kommer världen, jorden kunna fortsätta leva utan människan. Sorgligt eller inte, men vi bör se över vår axel vad vi egentligen gör på den gren vi själva sitter på.

Men utan människan skulle världen som den ser ut nu vara en bättre plats. När detta kommer ske, har jag ingen aning om. Inte heller visste andevärlden det heller. Kanske om tusentals år. Men kanske med lite tur kan vi, och hinner vi göra något åt det. Människan har fått gåvan att tänka själva, egen fri vilja. Men vi värnar inte om vår omgivning tillräckligt. Djurriket och växtriket är beroende av oss, men vi är också beroende av dem. Så vi behöver varann, på sätt och vis, men till slut kanske vi förgör oss själva. Det har vi ju nästan gjort. Det är bara gå tillbaka i historien.

Jag själv är glad över att jag och min nuvarande värld kommer kanske inte uppleva denna utplåning, men mina barnbarns barnbarn kanske…

 

Hur ser du på att få möjlighet att arbeta här i Sverige?

Jag har alltid älskat att arbeta i olika länder. Jag vet för närvarande väldigt lite om Sverige. Jag har dock kommit hit till Sverige 3-4 gånger och det kommer bli fler tillfällen.  Alla länder och kulturer har alltid sin egen uppfattning och trossystem som jag absolut inte vill lägga mig i. Jag kan inte komma hit till Sverige och säga att ni alla har fel, ni har alla förstått fel.

Nej det är absolut inte vad jag är här för. Det vore så fel av mig att ni alla ska göra som Tim Abbott gör. Vad jag vill och har en önskan om är att omfamna er kultur och traditioner, ert trossystem och ert sätt att uppfatta andevärlden. Tillsamman med den bild jag har av andevärlden att detta kommer öka förståelsen för andevärlden och dess intelligens.

Tillsammans med ert sätt här i Sverige kan vi skapa och hitta nya vägar och också gamla vägar till ett bättre sätt att arbeta med andevärlden. Jag vill inte ändra på gamla traditioner eller trossystem. Tillsammans kan vi komma till en högre och bättre förståelse för hur mångt och mycket fungerar. Supporten och tilliten finns redan här och jag vill få världen till en bättre plats så varför inte göra det tillsammans.

The Awakening

Det finns olika typer av medium. Spiritistiska medium, healing medium, faktiska medium etc. På senaste tid  har två av mina elever, Shaun och Charlie, gjort enorma framsteg  i sina mediumskap.
Vi tre jobbar på liknande sätt i våra mediumskap. Idag är de certifierade som medium och lärare på AFC, och de är definitivt nya tidens medium.

Vi tre har slagit samman och kallar oss ”The Awakening”.  Det vi gör är att vi för stark bevisföring från andevärlden. Det vi gillar bäst att jobba med tillsammans med andevärlden är fakta och siffror som förmedlas via andevärlden och oss. När vi slår oss samman blir det väldigt spännande när vi tillsammans jobbar med andevärlden och dess intelligens och bevisföringen tar oss till nya höjder. Vad vi gör är lite unikt, detta har aldrig uppvisats någon gång tidigare, samt vi tre tillsammans blir något som ingen bevittnat förr.

Vi tre kompletterar varann på scenen och vi tillsammans ger något nytt till publiken. Vi är inte ute efter att visa hur duktiga vi är nej, vi vill visa det nya sättet att arbeta med andevärlden och publiken. Hur intelligent andevärlden kan vara. Det är det vi vill visa för er andra. Hur olika sidor det finns av andevärlden.

Vi kommer under kvällens föreställning ha frågor och svar från publiken. Under föreställningen kommer det även ske experiment av andevärlden och oss. Mycket spännande kommer det bli.
Det vi försöker göra och bevisa är hur andevärlden kan kommunicera på olika sätt. Vi vill ju också vara undervisande samtidigt. Visa publiken alla olikheter och vad som är vad.

Hur startade idén om The Awakening?

Det hela startade med att mina två elever Shaun Gray och Charlie Kelly stack ut ur resten av gruppen och det visade sig det var nåt särskilt med dessa två. Så kallat X-faktor. Det är mycket ovanligt det inträffar men jag är glad över att jag fick upp ögonen på dessa två unga män. Idag är de egna medium och jobbar på sina egna sätt, tack och lov!

Shaun är idag en av de få som kan föra bevisen från andevärlden på ett sätt som är unikt i England. Diplomerna fyller väggarna hemma hos Shaun. Han är knappt 30 år fyllda. Charlie är den av oss som är vad vi kallar i England ”old fashion mediumship”. Men på ett modernt sätt. De båda är mycket kvalitativa medium. Vi alla tre tycker mycket om att jobba på att få hög kvalitet på mediumskap, i synnerhet i vårt lärande ut till elever.

Jag har själv märkt på senaste tid att mediumskapet växer mer och mer i hela Europa. Vad jag menar är att mediumskapet har numera växt och tagit det till högre standard. Under bart att se och jag är glad över att få vara med om detta. Morgondagens medium vittnar om något helt nytt.

Det var Charlie som kom på namnet ”The Awakening”. Vi har samtalat om det namnet och anledningen till att vi behöll namnet är att vi vill väcka andra människors förståelse för andevärldens intelligens.  Det finns en andevärld, vi kan inte dö, vi lever vidare fast i annan form. Den inkarnerade anden är en energi för evighet. Vad vi i ”The Awakening” försöker åstadkomma är att frambringa den kunskapen och förståelse till människorna.  Det är därför vi kallar oss för ”The Awakening”.

 

Vad vill du säga till de svenska läsarna?

Spiritualism och mediumskap är lika vilken religion som helst. När vi har ett trossystem kan tron förminska smärtan när man går igenom svåra tider, tunga perioder i ens liv. Mitt budskap till svenska folket är att hitta sin egen sanning. Att hålla fast i när det stormar. Världen är i en stor omställning, finansiellt, trosinriktning, ja allt möjligt.

Vi har rätt till vår egen tro, vad det än är, utan att pådyvla någon något annat. Det är viktigt att hålla fast i sin egen tro. Det är också vad vi förmedlar till våra elever. Ur en stark tro och tillit växer mediumskapet till något unikt och starkt. Jag hoppas jag får möta den svenska publiken snart igen. Jag brukar komma till SSL Engelen i Smedjebacken för fristående avancerade mediumkurser.