Katarinamedium

Läraren Tim Abbott (2020)

Det här är andra gången jag får en intervju med mediumläraren Tim Abbott. Det är alltid lika trevligt med en liten pratstund med Tim. Men det har hänt en del sedan sist, och det tänkte jag ta upp här den här gången.

Tim har skaffat sig ”titlar” som är väldigt fina. Titlarna är DSNU och FMTSF.
Jag ska beskriva vad det betyder.

DSNU : är diplom för den spiritistiska nationella unionen som är det högsta utmärkelsen du kan få från dem.
FMTSF : är nivå 3-pris för mediumskap med fokusutmärkelser som är det högsta utmärkelsen du kan få från dem.

Den privata Tim

Tim är alltid professionell i sitt yrke som lärare i mediumskap, och det var ingen skillnad den här gången från förut. Som privatperson är han precis som vi andra. Skämtar om det mesta och skrattar gott åt andras skämt och berättelser som har en rolig utsaga till slutet. Dråpliga händelser ur livet så klart står högt i kurs. Men allt ska ju inte vara skämt och roliga historier. Det finns mycket allvar och seriositet.

Den privata Tim finns där inne och han pratar gärna om sin fru Jeanette och sina barn han har och dem de har tillsammans. Janette är också medium och har egna avancerade cirklar i mediumskap i England. Det händer Tim deltar i hennes cirklar för att få andlig spis, men även ta nivån han är på. Ta den vidare och se vad som gäller för honom nu och framåt.

Tuffare tider nu

Så här i Corona tider var det en sådan tur ha kunde komma hit till Sverige för att hålla kurs. Det ska vi vara glada för. Det här var i september i år.

Under sommaren startades en unik facebook grupp jag fick inbjudan av Moira Hawkins. I den gruppen fick vi som medlemmar prova på att vara med i deras ”services” på engelskt vis, fast nu på distans. Det gick riktigt finurligt till. Allt sker via zoom, och alla deltagare får instruktioner hur man ska göra om man känner igen en anhörig vid kontakt. Jag har fått flera kontakter den här vägen. Här sitter det medium från England (och andra delar av Europa) och tar kontakt med andra sidan. Det går absolut att göra en seans via zoom. Andevärlden fattar och är med på noterna. Helt otroligt att få vara med om detta. Jag skulle önskar vi här i Sverige var mer öppna för innovativa händelser så här i svåra och tuffa tider.

Under flera zoom möten från England deltog flera medium, med så klart har paret Tim och Jeanette figurerat spiritualistiska medium. Min egen mamma kom via Janette och hennes bevisföring var så träffande det gick inte missta det var min egen mamma. Verkligen kul att få uppleva.

Jag passade på att ställa några enkla frågor till mediumläraren Tim Abbott, när han var här i Sverige och här kommer dem.

Vill du höra Tim i min podd kan du lyssna på den här.

/Katarina Lövelius
Skribent för Vingkuriren
Always & Forever

läraren tim abbott

Hur ser du utvecklingen av mediumskap bland dina studenter runt om i världen?

Jag tycker att det här är en mycket bra fråga och en långvarig lärare i Mediumskap kan vanligtvis mätas av hans eller hennes elevers kvalitet. Jag har haft mycket tur genom åren att kunna undervisa i många olika länder.

Om en handledare gör sitt jobb korrekt för att inspirera och uppmuntra utvecklingen av sina elever kommer det en tid, och det bör komma en tid då studenten har vuxit ut från handledaren och behöver inte längre anställa dem längre.

Många av mina studenter över hela Europa har arbetat som arbetsmedium i sig själva eller verkligen lärare i mediumskap i sig. I mitt eget land England finns det flera av mina studenter som har blivit mycket duktiga certifierade medium.

Inom utbildningssystemet för Spiritualist National Union och faktiskt flera av mina studenter har gått vidare som handledare vid det världsberömda Arthur Findlay College.

Jag tror som lärare det som också är viktigt är att jag aldrig tappar ur sikte att jag alltid måste vara studenten villig att vara öppen, inspirerad och överlämna mig till andevärldens guidning och vägledning.

Det jag även tror på är att tecknet på en bra handledare är någon som uppmuntrar sina elever att vara öppna för tillväxtmöjligheter. Men jag bör också vara öppen för tillväxt själv som en handledare.

Vilka är dina egna mål med ditt eget Mediumskap?

För mig är detta en lätt fråga att besvara och det skulle vara att alltid söka och ha en större förståelse för kunskapen om mediumskap. Det jag menar med det är att alltid söka en större förståelse för historien, vetenskapen och mekaniken för mediumskap.

Att vara ett bra medium är mer än bara att vara i sällskap med andevärlden och mer än att ge vackra meddelanden från en plattform eller inom 1 to 1 (en till en) miljö.

Jag vill fortsätta att utbilda mig själv inom mediumskap. Det kommer inte att ge mig en bättre koppling till andevärlden men det kommer trots allt att göra mig till ett bättre medium.

Under många år har jag inspirerats och drivit mig själv för att skapa ett ännu större djup av bevis. Inom mitt eget mediumskap kommer jag att fortsätta att göra det in i framtiden. Som medium bör vi alltid anta att det inte finns några begränsningar inom vårt mediumskap än de begränsningar vi väljer att lägga på det.

Om du fick Harry Potters trollstav, vad skulle du vilja trolla fram och bort?

Naturligtvis skulle jag använda den för helande ändamål, helande över hela världen, fred över hela världen. Torka grödor och mat i länder där det finns svält och utbildning där det finns okunnighet. Det jag också skulle använda min trollstav för är att uppmuntra människor att vara toleranta mot människors skillnader.

Även att respektera att människor har rätt att ha sin egen personliga tro.

På en personlig nivå skulle jag använda Harry Potters trollstav för att materialisera vissa människor som är i andevärlden. Då kunde jag sitta med dem och engagera mig med dem. Då kunde jag bli berikad genom deras företag. Människor som Gandhi, Martin Luther King , George Washington och många andra som jag tycker skulle inspirera mig i mitt liv.

Kanske då och då ha sällskap med några av de stora mediumen från det förflutna som nu finns i andevärlden. Människor som Albert Best, Gordon Higginson Healer Harry Edwards. Det fysiska mediet Helen Duncan och det underbara Trance Medium Estelle Roberts. Från förr fyllde de Albert Hall vid mer än ett tillfälle. Efter allt detta antar jag att jag måste skicka tillbaka trollspöet till Harry Potter.

Kan du berätta vad du tycker andevärlden är eller dess funktion?

Vi måste komma ihåg att andevärlden varken är en materiell värld eller en fysisk värld i någon form eller gestalt. Andevärlden är en värld av energi (frekvens). En andlig existens som är en värld av intelligens och inget annat än en förlängning av det vi förstår som livet.

När det gäller dess syfte är andevärldens syfte samma som den fysiska världen att helt enkelt leva, överleva och utvecklas genom individens dagliga upplevelser.

För vissa i andevärlden tar de med sig utmaningen och uppgiften att stödja, vägleda och inspirera de av oss som finns inom det fysiska. På det hela taget lever och växer de (andlig tillväxt) på samma sätt som vi gör den enda skillnaden är att de inte är fysiska men de är rena inkarnerade ande.

/Tim Abbott dsnu fmtsf