Katarinamedium

Möte med Camilla Elfving (2018)

 

Min första kontakt med Camilla handlade om något helt annat, nämligen om släktforskning. Jag hade uppmärksammat att Camilla bytt efternamn från Persson till Elfving. Det fångade mitt intresse eftersom jag själv har namnet Elfving på väldigt nära håll. Fler av mina kusiner har redan bytt till Elfving.

Det är min mormors flicknamn och hennes önskan innan hon gick bort var att vi barnbarn skulle föra namnet Elfving vidare. Det finns idag ca 3 -4 st. böcker om släkten Elfving. Allt skrivet av släktforskare från Finland. Men man kan konstatera att alla som har och stavar Elfving så, är släkt med varann.

Hur som helst, jag kontaktade Camilla för att ta reda på lite mer om hennes namnbyte. Det visade sig att det fanns i hennes släktled. Ännu har vi inte funnit vår koppling, men det är nog bara en tidsfråga. Vi har en liten ”lek” tillsammans, vi kallar oss släktingar. Lite kul tycker vi.

Camillas starka intresse och det hon brinner för inom andligheten är enligt mig imponerande. Det jag upplever hos Camilla är hennes gedigna intresse för mediumskapet och det paranormala med en glöd jag sällan sett. Det är ovanligt att se idag. Varför kanske man kan undra men det jag upplever med Camilla är att hon har väldigt mycket fakta bakom hennes kunskaper.

Hon är väl påläst och har en historisk kunskap som jag tänker att detta faktiskt är viktigt att kunna och känna till. Det är sällan man får se en sån kunskap idag inom mediumskapet och allt kring det. Det gör mig glad och inspirerad att någon tar den rollen att föra mediumskapet vidare och framåt. För även om mycket är utveckling tycker jag man bör behålla historien vid liv.

Camilla är författare till flera böcker. Bland annat ”Den slutna kretsen” och ”Medium – ditt liv med andevärlden en handbok”. Fler böcker är på gång. Jag fick träffa Camilla på tu man hand en dag för jag ville ställa lite frågor till henne om mediumskapet och henne själv. Camilla är en varm, känslig och drivande härlig person, som brinner för det andliga i Sverige.

Jag är enormt tacksam och glad för att få träffa henne i mitt liv. Jag är övertygad om att vi kommer ha fler sammankomster i framtiden. Här följer mina frågor och Camillas svar. Hoppas du ska finna det intressant och givande.

”Always and forever”
/Skribent Katarina Lövelius

 

camilla elfving

 

Vem är den personliga Camilla Elfving?

 

Jag är en driven och aktiv människa och ganska rörlig – promenerar mycket samt joggar och tränar på gym i perioder. Jag är öppen och utåtriktad och tycker om musik, film och resor. Jag följer samhällsdebatten och är intresserad av ideologiska och filosofiska resonemang. Vidare har jag stort behov av att vara själv och trivs mycket i ensamhet.

Idag har jag dock barn, en dotter som går i 1:a klass, så livet har ändrats och de ensamma perioderna är färre idag. Att ha fått barn är det största jag varit med om och det har inneburit en stor, positiv livsförändring.

 

Berätta om ditt första andliga möte eller annan spännande händelse som gjorde du började din mediala bana?

 

I mitt fall verkar det ha varit förutbestämt att jag skulle inrikta mig på det här. Min egen Själ tycks ha velat få mig att åter minnas en annan tillvaro än denna.  Så jag har haft tillgång till andra dimensioner via astrala resor ut ur kroppen. Min lillebror dog i en bilolycka när jag var 21 år och det har också haft inverkan på att jag valt att jobba som medium.

 

Vad har inspirerat dig att fortsätta?

 

Jag behöver inte så mycket stimulans utifrån för att bli inspirerad utan jag är av naturen starkt engagerad i mediumskap, healing och universell andlighet. Jag gör mitt yttersta inom det här för att detta är mitt naturliga kall.

 

Vad är fördelar anser du, att vara utbildad i mediumskap?

 

Fördelarna att vara utbildad är enorma och nackdelarna är inga. Tvärtom tror jag vi går mot en tid där gedigen utbildning inom mediumskap förutsätts. Att jobba professionellt som medium är att axla ett stort ansvar och för att vara trovärdig i den rollen bör man vara ordentligt insatt i kunskapstraditionen. Att inte vara införstådd med etiska och moraliska normer kan få förödande konsekvenser, för att ta ett exempel.

 

Vad är dina mål?

 

Jag önskar göra så mycket bra saker som möjligt på det här området. Men kvalitet går före kvantitet – hellre en bra sak än fem som är halvkassa. Inget inom mediumskap och healing kan pressas fram utan det tar den tid det tar att nå dit man vill. Jag är långsiktig och försöker vara så lyhörd jag kan för hur, på vilket sätt, andevärlden vill jobba med mig.

Att kunna se sig själv i spegeln och känna att jag varit bidragande till den värld jag befinner mig i känns viktigt. Oavsett hur litet eller stort bidraget är – för det får väl andra värdera.

 

Om du fick välja fritt, hur skulle du vilja att mediumskapet utvecklas sig i Sverige?

 

Jag ser gärna att fler inser värdet av mediumskap och får en djupare förståelse för det själsliga livet liksom de universella principerna. I min senaste bok Medium – ditt liv med andevärlden diskuterar jag med Minister Steven Upton som är lärare på den internationella medium- och healerskolan Arthur Findlay.

Steven Upton, som också är f.d. talesperson för Spiritualist National Union, menar att träning av intuitiv och medial förmåga hos människor förmodligen skulle påverka oss positivt – göra oss mer lyhörda och mindre konfrontativa.

Vidare känns det som att det här området håller på att sofistikerat – flummet försvinner och vi blir mer seriösa i fråga om medialitet, andra sidan och närliggande områden. Allt fler grupper i samhället tycks intressera sig för detta förutom, kanske, den riktigt unga generationen som ju lever i ett helt nytt teknologiskt paradigm än vad vi gjort.

Å andra sidan brukar de flesta plocka upp existentiella frågeställningar, personlig utveckling och mediumskap lite senare i livet så det återstår att se hur de yngre generationerna kommer att förhålla sig till detta. Det kommer nog ske på deras vis, hursomhelst.

 

Hur ser du på framtiden, både personligt och andligt?

 

Som Mark Twain sa, ”framtiden intresserar mig – jag ska leva resten av mitt liv i den”. På det personliga planet tycks mitt liv bara bli bättre och bättre. Det kommer nog gå som tåget, som ett övermagiskt tåg. Jag kommer nog inte kunna dra ner så mycket på tempot men känner stöd från andevärlden att klara mitt jobb och liv som helhet.

Andligt står jag fast vid att vi befinner oss i ett pågående medvetandeparadigm – ett skifte där vi i högre utsträckning tänker holistiskt och tillåter en öppnare syn kring existentiella frågor. Vår forskning kring medvetandet och våra kroppar s.k. mind-matter fortsätter och vi upptäcker allt mer om oss själva. Det är gåtfullt och spännande att vara människa.

 

Finns något du skulle vilja berätta för våra läsare?

 

En bra levnadsregel som alltid tål att upprepas – gör mot andra som du vill att de ska göra mot dig. Sedan är det bra att våga möta sig själv i tystnaden, i ensamheten, att lära känna sitt inre och bli vän med sig själv. Älska dig själv så är det lättare att älska andra.