Katarinamedium

Måste man gilla Julen? Jag gör inte det längre. Det är samma visa varje gång. Hysteri, julmat så knappar brister, ständiga frågan vem ska vara vart. Det är inte kul och ingen julefrid anser jag. Men det finns mer som gör jag inte gillar julen längre. Därför säger jag, Äntligen är Julen över!

När jag var barn tyckte jag om Julen, fram till jag blev ca 18 år, brast allt. Jag har en inte så kul bakgrund vad gäller jultradition efter mamma och pappas skilsmässa i mitten av 80-talet.

Skilsmässobarn behandlas alltid annorlunda

Det är vid såna tillfällen man vet om man är önskad eller inte. För ett skilsmässobarn eller ensamstående mamma vill ingen ha på halsen, tro mig. Inte heller var det roligt tredje julen i rad med en gråtande mamma varje julafton. Jag fick nog och bestämde mig för att för att fira jul på egen hand, varken med mor eller far.

Det var en annorlunda tid där jag och fler andra kamrater slog våra påsar ihop och firade julafton tillsammans. Mycket spel och skratt har det varit, men den tiden tog också slut, så nya traditioner fick ta vid. Men jag tror jag bara varit ensam på julafton en gång, max två. Det var varierade äventyr. Julbord med asiatisk mat till exempel. Vi hittade på vad som föll oss in helt enkelt.

De jag minns är en gång när jag en arbetskamrat som också var trött på julen beställde bord och åt julmat på en bättre och finare restaurang.  Det var ganska mysigt, fullt med folk var det också så vi var inte ensamma kan man säga. Servitörer var extra trevliga. Det är nåt jag kan göra igen faktiskt. Efter det åkte vi buss hem till mig och drack drinkar.

Julen och framtiden för oss

Idag när jag flyttat till annan ort än Stockholm, och kommit in i en annan familj, har det blivit annorlunda igen. Maken föräldrar börjar bli gamla och de vill nog ha det lite lugnare framöver, men det blir nog något med dem framöver, så vi alla kan trivas och äta gott.

Vad som händer med oss själva har vi pratat lite löst om, och det kan tänkas vi åker bort kring jul i framtiden. Så det ser jag själv fram emot, det är ju ändå inga vita jular längre. Så det kan jag vara utan. Jag har några önskemål, det är julafton i New York, Las Palmas och nåt arabiskt land kanske Dubai. Dem firar ju inte jul direkt.

Äntligen är Julen över nu måndag 28 december, nu väntar Nyår och jag ser verkligen fram emot 2021!

Always & Forever
KatarinaMedium

Vingkuriren – tidningen på nätet

 

#julensuger #julenäräntligenöver #julutomlands #skilsmässobarn #hysteri #julmat #newyork #laspalmas #dubai #

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *